ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διασφαλίζοντας την απομακρυσμένη εργασία με το Sophos Endpoint Protection

Το Sophos Endpoint Protection σχεδιάστηκε για να διασφαλίζει την προστασία του καθενός, είτε βρίσκεται στο γραφείο, είτε εργάζεται από αλλού. Με πολλούς πελάτες της Sophos να επιτρέπουν σήμερα ή να διερευνούν τη λύση της απομακρυσμένης εργασίας για τους υπαλλήλους τους, αυτό το άρθρο επισημαίνει τις βασικές δυνατότητες που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τους χρήστες και τα δεδομένα σας ασφαλή ενώ εργάζονται από το σπίτι.

Ρύθμιση απομακρυσμένων εργαζομένων

Η πλατφόρμα διαχείρισης Sophos Central καθιστά απλή υπόθεση την ρύθμιση/ εγκατάσταση και την προστασία των εργαζομένων σας που εργάζονται από το σπίτι, ακόμα και αν είναι νέοι χρήστες ή χρησιμοποιούν την προσωπική τους συσκευή.

Για να ξεκινήσετε, μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου εγκατάστασης για οποιαδήποτε από τα στοιχεία που θέλετε να αναπτύξετε/ εφαρμόσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ανάπτυξη/ εφαρμογή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λύση ιδανική για χρήστες που δεν βρίσκονται επί του παρόντος στο δίκτυο ή για χρήστες που θέλουν να εκτελέσουν οι ίδιοι την εγκατάσταση.

Αν οι χρήστες δεν έχουν ήδη εισαχθεί ή συγχρονιστεί μέσω του συγχρονισμού Active Directory, θα πρέπει να εισαγάγετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους στο Sophos Central. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Αποστολή Αρχείων Εγκατάστασης στους Χρήστες που επισημαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

 

Ένας απλός οδηγός θα σας καθοδηγήσει στη συνέχεια για να επιλέξετε τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για εγκατάσταση/ εφαρμογή. Ο χρήστης θα λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνει καθώς και έναν σύνδεσμο για τον installer που καλούνται να «τρέξουν» οι ίδιοι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες μεθόδους ανάπτυξης/ εγκατάστασης του παράγοντα προστασίας τερματικών συσκευών (endpoint protection agent), ανατρέξτε στο άρθρο 119265 στη Γνωσιακή Βάση της Sophos.

Διατηρώντας τους υπαλλήλους σας ασφαλείς στον ιστό

Όταν ένας χρήστης βρίσκεται σε ένα γραφείο, παραδοσιακά τους κανόνες φιλτραρίσματος ιστού επιβάλλει το εταιρικό τείχος προστασίας. Ωστόσο, όταν οι υπάλληλοι σας εργάζονται από το σπίτι και δεν χρησιμοποιούν VPN, τότε τον ρόλο επιβολής των κανόνων φιλτραρίσματος ιστού που ορίζουν οι πολιτικές της εταιρείας σας αναλαμβάνει ο φορητός υπολογιστής τους.

Ταυτόχρονα, η εργασία από το σπίτι μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αλλαγές στη συμπεριφορά τους, καθώς οι χρήστες υιοθετούν μια αντίληψη «οικιακής χρήσης» αντί εκείνης που έχουν όταν βρίσκονται στον χώρο «εργασίας». Και αυτό μπορεί να τους οδηγήσει στη χρήση της εταιρικής συσκευής για σκοπούς που δεν εξυπηρετούν την εργασία.

Οι δυνατότητες Web Control που υπάρχουν στο Sophos Endpoint Protection αποκλείουν τους επικίνδυνους τύπους αρχείων που λαμβάνονται και αποκλείουν την πρόσβαση σε ακατάλληλες ιστοσελίδες. Διαβάστε τις βήμα προς βήμα τις οδηγίες για τη δημιουργία μιας πολιτικής Web Control.

 

Ελέγξτε ποια περιφερειακά μπορούν να συνδέσουν οι εργαζόμενοι στις συσκευές τους

Το 14% των κυβερνοεπιθέσεων πραγματοποιούνται σε επιχειρήσεις και οργανισμούς μέσω USB flash drives (USB sticks) ή μέσω εξωτερικών σκληρών δίσκων και άλλων συσκευών, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα στην οποία συμμετείχαν 3100 διαχειριστές πληροφορικής. Με περισσότερους ανθρώπους να εργάζονται τώρα από το σπίτι, υπάρχει περίπτωση πολλοί από αυτούς να μπουν στην διαδικασία να συνδέσουν νέες συσκευές ή περιφερειακά στον εταιρικό φορητό υπολογιστή.

Ο Έλεγχος Περιφερειακών (Peripheral Control) στο Sophos Endpoint Protection σάς επιτρέπει να ελέγχετε τι μπορούν και το δεν μπορούν να συνδέσουν οι εργαζόμενοι στις εταιρικές συσκευές. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα προς βήμα της Sophos για τη δημιουργία μιας πολιτικής Peripheral Control.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να διασφαλίσετε και να προστατεύσετε την απομακρυσμένη εργασία, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Sophos εδώ ή μιλήστε με κάποιον αντιπρόσωπο της Sophos.

Sophos