ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Παρέχοντας «context» στα Zero Trust και Microsoft Intune με το Sophos Mobile Security

Το μοντέλο περιμετρικής άμυνας εταιρικού δικτύου δεν υφίσταται πλέον. Με τις επιθέσεις να είναι όλο και περισσότερο πολύπλοκες, όλο και περισσότερο εκλεπτυσμένες και τις απειλές από το εσωτερικό (π.χ από υπαλλήλους που κατέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες), οι οργανισμοί δεν είναι σε θέση να εγγυηθούν ότι μπορούν να εμπιστευθούν τα πάντα στο εσωτερικό του δικτύου τους.

Αυτή είναι η αρχή της αρχιτεκτονικής Zero Trust. Σήμερα, οι οργανισμοί πρέπει να δημιουργήσουν ελέγχους απευθείας στα μεμονωμένα περιουσιακά στοιχεία τους και δεδομένα, ανεξάρτητα από το που βρίσκονται τα τελευταία.

Οι διαχειριστές του Microsoft Office 365 και του Intune έχουν πρόσβαση στη λειτουργία πρόσβασης υπό όρους ακριβώς για αυτό το σκοπό. Η πρόσβαση υπό όρους παρέχει ένα σύνολο πολιτικών που μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να ελέγχουν τις συνθήκες κατά τις οποίες οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πόρους.

Όμως κάθε πολιτική χρειάζεται το απαραίτητο «context» (πρόσθετες πληροφορίες πλαισίου). Χωρίς αυτό, είναι εύκολο να βγουν λάθος συμπεράσματα. Όσο περισσότερο «context» μπορούμε να παράσχουμε, τόσο καλύτερα μπορεί να γίνει κατανοητό κάτι, και έτσι μία απόφαση μπορεί να παρθεί με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και αυτοπεποίθηση, αφού θα υπάρχει η απαραίτητη πληροφόρηση.

Οι διαχειριστές χρειάζονται αυτό το πρόσθετο «context», την πρόσθετη πληροφόρηση ή αν θέλετε το «συγκείμενο». Σε τελική ανάλυση, ποιος δεν θα ήθελε να αποκλείσει την πρόσβαση σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σε ευαίσθητα έγγραφα από μια φορητή συσκευή που βρέθηκε να τρέχει μια κακόβουλη εφαρμογή ή να έχει συνδεθεί σε ένα δίκτυο Wi-Fi με μία πιθανή επίθεση «man-in-the-middle» να βρίσκεται σε εξέλιξη;

Το Sophos Mobile Security είναι η κορυφαία εφαρμογή άμυνας απέναντι σε απειλές για φορητές συσκευές. Λειτουργεί τόσο σε συσκευές Android όσο και σε iOS και μπορεί να μοιράζεται λεπτομέρειες απειλής με τη Microsoft για να παράσχει αυτό το πρόσθετο κομμάτι «context». Οι πολιτικές πρόσβασης υπό όρους μπορούν τώρα να λάβουν υπόψη τους τα αποτελέσματα ανίχνευσης απειλών από την Sophos όταν αποφασίζουν αν θα επιτρέψουν την πρόσβαση σε αιτήσεις πρόσβασης σε πόρους.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Office 365 και την πρόσβαση υπό όρους, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Microsoft που αφορά στην πρόσβαση υπό όρους. Για να μάθετε περισσότερα για το Sophos Mobile Security επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Sophos.