ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η εκπαίδευση ευαισθητοποίησης σε θέματα ασφαλείας στο Phish Threat της Sophos είναι τώρα… «animated»

H εκπαίδευση για την αύξηση της ενημερότητας και της ευαισθητοποίησης σε ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων έγινε… κινούμενα σχέδια στο Phish Threat της Sophos.

Μπορούμε να το παραδεχτούμε ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν… διαβάζουν πολύ. Ενδεχομένως οι δύο εβδομάδες αποχής από την τηλεόραση και το YouTube κατά την διάρκεια των διακοπών να αποτελεί τον μοναδικό ετήσιο μαραθώνιο διαβάσματος για τους περισσότερους από εμάς, συμπεριλαμβανομένου και του αρθρογράφου.

Το ίδιο μπορούμε να πούμε ότι συμβαίνει και σε ότι αφορά στην εκπαίδευση. Αν είχατε να επιλέξετε ανάμεσα στο να διαβάσετε σημειώσεις και εγχειρίδια και να παρακολουθήσετε ένα σεμινάριο ή κάποιο βίντεο που να σας δίνει παραδείγματα και πραγματικά περιστατικά, οι περισσότεροι θα επέλεγαν αναμφισβήτητα να δουν το βίντεο.

Η εκπαίδευση ευαισθητοποίησης σε θέματα ασφαλείας με τον τρόπο της Sophos 

Το πρόγραμμα Phish Threat της Sophos αφορά στην παροχή όλων όσων χρειάζονται για την εκπαίδευση και την κατάρτιση για την αύξηση της ενημερότητας και της ευαισθητοποίησης στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων αλλά με τον παραπάνω τρόπο – δηλαδή με έναν τρόπο εύπεπτο και συναρπαστικό, με ποικιλία βίντεο, παιχνιδιών και διαδραστικών κουίζ που καθιστά το εκπαιδευτικό περιεχόμενο αξέχαστο.

Συνδυάζοντας προσομοιώσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος με εκπαιδευτικά προγράμματα ή συστήματα ευαισθητοποίησης και συμμόρφωσης, η Sophos υποστηρίζει ότι είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε αυτή τη «δυνατότητα εκπαίδευσης» αμέσως μετά από οποιοδήποτε λάθος κυβερνοασφάλειας από κάποιον στο προσωπικό της εταιρείας (όπως είναι για παράδειγμα το να κάνει κλικ σε έναν προσομοιωμένο σύνδεσμο ηλεκτρονικού «ψαρέματος» στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο).

https://vimeo.com/148154237

Φέρνοντας την εκπαίδευση στη καθημερινότητα 

Οι ιστορίες συμβάλλουν στο να «μας μείνει» η εκπαίδευση και μας εμπνέουν να δράσουμε –  ουσιαστικά κάνοντας πράξεις όσα μάθαμε στην εκπαίδευση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στην Sophos είναι ενθουσιασμένοι που ανακοίνωσαν την συνεργασία με την Ninjio για το πρόγραμμα εκπαίδευσης Phish Threat Learning.

Η εταιρεία Ninjio μοιράζεται την προσέγγιση της Sophos για σύντομη, εντατική εκπαίδευση και με το μοναδικό στυλ της έλαβε πρόσφατα το βραβείο επιλογής πελατών της Gartner στην κατηγορία Computer Based Training 2018.

Με τη δραματοποίηση των επικεφαλίδων αληθινών κυβερνοαπειλών, με σεναριογράφους του Χόλιγουντ και με εκπληκτικά animations και κινούμενα σχέδια, η Ninjio φέρνει αυτές τις ιστορίες στη ζωή των εργαζομένων. Στη Sophos είναι ενθουσιασμένοι που προς το τέλος του καλοκαιριού, θα προσθέσουν νέες, εξαιρετικές προσθήκες στην ολοένα αυξανόμενη γκάμα των εκπαιδευτικών βίντεο Sophos Phish Threat. Σύντομα από τη Sophos θα μοιραστούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.