ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Peplink. Πέντε τάσεις στα δίκτυα υποκαταστημάτων

Τα δίκτυα υποκαταστημάτων βρίσκονται σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους, ωστόσο πολύ συχνά μοιράζονται τις ίδιες ανάγκες. Παρακάτω, ακολουθούν πέντε τρέχουσες τάσεις όσον αφορά τη δικτύωση υποκαταστημάτων.

Κεντρική και Απομακρυσμένη Διαχείριση

Παρά τις προκλήσεις που έφερε, πανδημία του νέου κορωνοϊού και η ασθένεια COVID-19, δεν κατάφερε να εμποδίσει την ανάπτυξη όλων των επιχειρήσεων. Ενδεχομένως μάλιστα να τις έκανε και πιο δυνατές!

Οι επιχειρήσεις που γνωρίζουν πως να κάνουν χρήση ενός ποιοτικού συστήματος δικτύωσης υποκαταστημάτων είναι εκείνες που ευδοκιμούν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Με τους υπαλλήλους -σε πολλές περιπτώσεις- να εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι και το επιχειρηματικό περιβάλλον να παραμένει αβέβαιο, οφείλετε να είστε σε θέση να διαχειρίζεστε όλα τα υποκαταστήματα σας απροβλημάτιστα από μία τοποθεσία, είτε πρόκειται για τα κεντρικά σας γραφεία, είτε πρόκειται για κάποιο κέντρο δεδομένων είτε απλώς από το οικιακό γραφείο σας.

Ενισχυμένη ασφάλεια

Η μετάβαση -όλων των επιχειρηματικών σας δραστηριοτήτων- από το κέντρο δεδομένων στο cloud ενισχύει αναμφισβήτητα την αποτελεσματικότητα και την ευκολία, ωστόσο είναι παράλληλα και ασφαλής; Μπορεί η γνωστή εταιρεία Gartner να εισήγαγε την έννοια του SASE (Secure Access Service Edge) το 2019, οι επιχειρήσεις ωστόσο δύο χρόνια μετά εξακολουθούν να ανησυχούν για την κυβερνοασφάλεια των δικτύων υποκαταστημάτων τους το 2021. Όταν οι κυβερνοεπιθέσεις με την πάροδο του χρόνου γίνονται όλο και σφοδρότερες, είναι καιρός να αναθεωρήσετε την τρέχουσα υποδομή του δικτύου υποκαταστημάτων σας για να διασφαλίσετε ότι όλα τα δεδομένα και τα κρίσιμης σημασίας επιχειρηματικά μυστικά σας βρίσκονται σε καλά χέρια.

Έτοιμοι για το 5G

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία 5G καθώς γίνεται όλο και πιο απαραίτητη επιτρέποντας παράλληλα την ταχεία ανάπτυξη νέων υποκαταστημάτων. Πάντως, πρέπει να έχετε στο νου σας, ότι όταν πρόκειται για συνδεσιμότητα, η ταχύτητα δεν είναι αυτοσκοπός και σίγουρα δεν είναι το παν. Εκτός από τη χρήση της τεχνολογίας 5G, θα πρέπει επίσης να διασφαλίσετε ότι το δίκτυο που χρησιμοποιείτε είναι αξιόπιστο οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.

Αυτοματισμοί και Τεχνητή Νοημοσύνη

Μπορεί να μην απαιτείται η ύπαρξη ενός ρομποτικού βραχίονα στο υποκατάστημα σας για να εντυπωσιάσετε τους πελάτες σας, ωστόσο η αυτοματοποίηση των υπηρεσιών σας και η χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης αποτελούν προστιθέμενη αξία για την επιχείρηση σας. Με την ενσωμάτωση φιλικών προς το IoT συσκευών στην δικτυακή υποδομή σας, όχι μόνο θα αυξήσετε την αποτελεσματικότητα και θα μειώσετε το κόστος των υποκαταστημάτων σας μακροπρόθεσμα, αλλά θα βελτιώσετε την εμπειρία των πελατών σας και θα αναβαθμίσετε την εικόνα της επιχείρησης σας και του brand σας.

Αντικατάσταση MPLS

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της εφαρμογής λύσεων SD-WAN και τη σημασία της αντικατάστασης των ακριβότερων MPLS (Multiprotocol Label Switching). Αν και οι «φανταχτερές» νέες τεχνολογίες μοιάζουν πολλές φορές ως η τέλεια λύση για τη δικτύωση των υποκαταστημάτων σας, είναι απαραίτητο να επισημάνουμε ότι το δύσκολο κομμάτι είναι η ενσωμάτωση. Επομένως, εκτός από την αναζήτηση μοντέρνων και πρωτοποριακών συσκευών, μπορείτε επίσης να λάβετε υπόψη την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα της νέας λύσης σας.

Πηγή: Peplink