ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Νέα χαρακτηριστικά στο Sophos Email: On-demand clawback, Google directory sync και άλλα

Το Sophos Email διαθέτει όλα όσα περιμένετε από μια παγκοσμίου κλάσης λύση ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αξιοποιεί τις πιο προηγμένες υπηρεσίες πληροφοριών απειλών, ανάλυσης συμπεριφοράς, μηχανικής εκμάθησης και ανάλυσης φήμης για να εμποδίσει τα κακόβουλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να φτάσουν στα εισερχόμενα των χρηστών σας.

Αλλά τα προηγμένα χαρακτηριστικά δεν σταματούν εκεί: η κορυφαία επεξεργασία γλώσσας, η ανάλυση ονομάτων, ο έλεγχος για παρόμοιους τομείς (domains) και η προστασία μετά την παράδοση βάζουν τέλος στα μηνύματα που με τη πρώτη ματιά φαίνονται τυπικά και καλόβουλα και αργότερα αποδεικνύονται κακόβουλα.

Προσθέστε τώρα στα παραπάνω και μία ολόκληρη σουίτα εργαλείων πρόληψης απώλειας δεδομένων και κρυπτογράφησης, την ενσωμάτωση με το Microsoft 365, τις ισχυρές λειτουργίες διαχείρισης μηνυμάτων και τη κοινή πληροφόρηση για απειλές με άλλα προϊόντα της Sophos που σας επιτρέπει να εντοπίζετε προηγουμένως αθέατους δείκτες παραβίασης και να αφαιρείτε ύποπτα αρχεία σε όλα τα περιβάλλοντα σας.

Αποτελεί βασικό πυλώνα του χαρτοφυλακίου της Sophos που επεκτείνει την ορατότητα σε όλο το Microsoft 365, σε φόρτους εργασίας διακομιστών cloud, σε τερματικά, στο δίκτυο και σε άλλα.

Αν και είναι ότι πιο προηγμένο. η Sophos δεν πρόκειται να επιβραδύνει ούτε στο ελάχιστο την ανάπτυξη και τη βελτίωση του. Τελευταία μάλιστα, η εταιρεία επιτάχυνε την ανάπτυξη του Sophos Email για να συμπεριλάβει μία σειρά από νέα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες.

Επανάκτηση κατ’ απαίτηση

Η προστασία Sophos Email μετά την παράδοση αφαιρεί αυτόματα τα μηνύματα που περιέχουν συνημμένα αρχεία και διευθύνσεις URL που δείχνουν καλόβουλα κατά τη στιγμή της παράδοσης, αλλά αργότερα γίνονται ενεργά και κακόβουλα.

Με το χαρακτηριστικό «on-demand clawback», οι διαχειριστές μπορούν πλέον να αφαιρούν χειροκίνητα οποιοδήποτε μήνυμα από τα εισερχόμενα των χρηστών με το πάτημα ενός κουμπιού στην κεντρική κονσόλα διαχείρισης Sophos Central. Δεν χρειάζεται πλέον να περιπλανιέστε στο Microsoft Exchange ή στις κονσόλες ασφαλείας και να εκτελείτε scripts PowerShell.

Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλους τους πελάτες που χρησιμοποιούν το Microsoft 365 με ενεργοποιημένη τη προστασία μετά την παράδοση. Είναι επίσης και ένα εξαιρετικό εργαλείο για την αφαίρεση μηνυμάτων που μπορεί να μην είναι κακόβουλα αλλά ενδέχεται να περιέχουν ευαίσθητες ή εμπιστευτικές πληροφορίες.

Η επόμενη εξέλιξη των δυνατοτήτων επανάκτησης της Sophos θα είναι το API και οι δυνατότητες alerting στην κονσόλα Managed Detection and Response (MDR), η οποία αναμένεται να διατεθεί αυτό το τρίμηνο και θα παρέχει στους αναλυτές MDR της εταιρείας τη δυνατότητα να αφαιρούν απειλές και να σταματούν ενεργές κακόβουλες εκστρατείες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απευθείας από τις κονσόλες τους.

Προστασία από παραβίαση των κανόνων ροής αλληλογραφίας (MFR)

Για τους πελάτες επίσης του Microsoft 365 υπάρχει η νέα προστασία παραβίασης των κανόνων ροής αλληλογραφίας. Οι αλλαγές στους κανόνες ροής αλληλογραφίας μπορεί να τη διακόψουν ακούσια. Αυτή η νέα λειτουργία ειδοποιεί τους πελάτες και παρέχει επίλυση, αποκατάσταση και διόρθωση των διαμορφώσεων/ ρυθμίσεων και της ροής αλληλογραφίας με ένα κλικ.

Συγχρονισμός καταλόγου Google

Χρησιμοποιείτε το Google Workspace; Προστέθηκαν λειτουργίες συγχρονισμού καταλόγου που καθιστούν εύκολη τη διατήρηση των χρηστών Workspace και των γραμματοκιβωτίων τους ενημερωμένων μέσα από την κεντρική κονσόλα Sophos Central. Δεν απαιτείται να προχωρήσετε πρώτα σε χειροκίνητη διαμόρφωση ή σε συγχρονισμό με το Microsoft Azure.

Πρόσβαση διαχειριστή σε λίστες τελικών χρηστών

Και δεν είναι μόνο αυτά. Επιπλέον, προστέθηκε ένα νέο χαρακτηριστικό που ζητούσαν πολλοί χρήστες: η πρόσβαση διαχειριστή στις λίστες τελικών χρηστών που έχουν καταχωρηθεί να έχουν άδεια ή έχουν αποκλειστεί, με δυνατότητα εισαγωγής, εξαγωγής και αναζήτησης, προσθήκης και διαγραφής καταχωρήσεων απευθείας από την κονσόλα Sophos Central. Αυτό το χαρακτηριστικό συμπεριλαμβανόταν στα κορυφαία αιτήματα πελατών τους τελευταίους 18 μήνες και θα μειώσει τα κλήσεις/εισιτήρια υποστήριξης ενώ θα βελτιώσει την εμπειρία τόσο για τους διαχειριστές όσο και για τους τελικούς χρήστες.

Και υπάρχουν και άλλα!

Η Sophos επίσης πρόσθεσε νέα έξυπνα banner για μηνύματα απλού κειμένου και μηνύματα που ενδέχεται να μην είναι δυνατό να σαρωθούν λόγω υπογραφής κλειδιού, προστασίας με κωδικό πρόσβασης ή κρυπτογράφησης. Και στο χρονοδιάγραμμα του τρίτου τριμήνου, αναμένεται να προστεθεί η δυνατότητα να ελέγχουμε ποιας γλώσσες και χώρες προέλευσης επιτρέπεται να παραδίδουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα εισερχόμενα.

Και τα παραπάνω είναι μόνο η αρχή. Ρίξτε μια ματιά στο Sophos.com/Email για περαιτέρω βελτιώσεις ή επικοινωνήστε με τον εκπρόσωπο της Sophos για τυχόν ερωτήσεις που έχετε.

Πηγή: Sophos