ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. Εκμεταλλευτείτε στο έπακρον το XG Firewall σας

Το νέο XG Firewall v17.5 διατέθηκε με πολλές νέες καινοτομίες, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας «Lateral Movement», της διαχείρισης του μέσω του Sophos Central καθώς και μίας σειράς από νέες δυνατότητες που εστιάζουν στην εκπαίδευση.

Με το Maintenance Release 4 (MR4) που ανακοινώθηκε πρόσφατα, υπάρχουν ορισμένα ακόμα σπουδαία χαρακτηριστικά που αξίζει να δείτε για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρον τις δυνατότητες του XG Firewall.

Αν και η Sophos, ενθαρρύνει όλους τους πελάτες και τους συνεργάτες της να διατηρούν ενημερωμένο το τείχος προστασίας τους στην τελευταία έκδοση του firmware, αν είχατε καιρό να αναβαθμίσετε, οι βελτιστοποιήσεις που προσφέρει η Maintenance Release 4 (MR4) στους τομείς της ασφάλειας, της απόδοσης και των χαρακτηριστικών αποτελούν το κίνητρο που θέλατε.

Ειδοποιήσεις email

Προστέθηκαν διάφορες νέες ειδοποιήσεις για να ενημερώνεστε για σημαντικές δραστηριότητες που σχετίζονται με το σύστημα και τις απειλές, όπως:

  • Εκκίνηση SFOS
  • Αποτυχία sign-in για την κονσόλα web admin, SSH ή τη κονσόλα CLI
  • Ειδοποιήσεις προστασίας από προηγμένες απειλές ή ενέργειες «drop»
  • Εγκατάσταση νέου υλικολογισμικού (firmware)
  • Εντολή επανεκκίνησης συστήματος μέσω της κονσόλας διαχείρισης ιστού (web admin)
  • Εντολή τερματισμού συστήματος μέσω της κονσόλας διαχείρισης ιστού (web admin)

Για να είστε σε θέση να λαμβάνετε τις νέες αυτές ειδοποιήσεις βεβαιωθείτε ότι έχετε τα παρακάτω πλαίσια επιλεγμένα στην καρτέλα «Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων» (Notification Settings) του XG Firewall:

Κρυπτογράφηση αντιγράφων ασφαλείας

Τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας χρησιμοποιούν τώρα ένα προσωπικό κλειδί κωδικού πρόσβασης για αυξημένη ασφάλεια. Θα χρειαστεί να εκμεταλλευτείτε το νέο αυτό χαρακτηριστικό για την προστασία των αντιγράφων ασφαλείας σας.

Οι νέες επιλογές αποτελούν μέρος της ροής εργασίας για τον προγραμματισμό και την εκτέλεση της διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και της αποκατάστασης της διαμόρφωσης του XG Firewall στην επιλογή του κύριου μενού Backup & Firmware, στην πρώτη καρτέλα για το Backup & Restore:

Θα παρατηρήσετε νέες καταχωρήσεις για ένα «Encryption Password» για τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς.

Θα πρέπει να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να χρησιμοποιήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης με μήκος τουλάχιστον 12 χαρακτήρων. Μόλις πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, κάντε κλικ στην επιλογή «εφαρμογή».

Όλα τα αντίγραφα ασφαλείας από εκείνο το σημείο και μετά, θα χρησιμοποιήσουν τον νέο κωδικό πρόσβασης ως κλειδί κρυπτογράφησης. Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης ανά πάσα στιγμή, ακόμα και την ώρα που δημιουργείτε ένα τοπικό αντίγραφο ασφαλείας. Φυσικά, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης (password manager), ώστε να μην χρειάζεται να θυμάστε όλους τους κωδικούς σας, ωστόσο αν ξεχάσετε τον κωδικό κρυπτογράφησης, μπορείτε να τον αλλάξετε ανά πάσα στιγμή και να δημιουργήσετε ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας.

Έλεγχος ταυτότητας Chromebook

Αν είστε ένας από τους πολλούς πελάτες του XG Firewall που απολαμβάνουν τη νέα υποστήριξη authentication μέσω του Chromebook, υπάρχει τώρα μια νέα επιλογή για την δημιουργία του αρχείου ρύθμισης παραμέτρων εφαρμογής απευθείας από την κονσόλα XG Firewall για να το εισάγετε στην GSuite της Google.

Αυτή η επιλογή μπορεί να βρεθεί στο στοιχείο Authentication > Services > Download GSuite App Config, όπως φαίνεται παρακάτω:

 

Άλλες βελτιώσεις

Το XG Firewall v17.5 MR4 εισάγει επίσης διάφορες βελτιώσεις απόδοσης, αξιοπιστίας και σταθερότητας. Μπορείτε να δείτε τις πλήρεις σημειώσεις έκδοσης για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πώς να το αποκτήσετε

Όπως συμβαίνει με κάθε ενημέρωση υλικολογισμικού του XG Firewall, θα εμφανιστεί αυτόματα στη κονσόλα σας κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον, αλλά αν θέλετε να επωφεληθείτε άμεσα από αυτές τις βελτιώσεις, μπορείτε να προχωρήσετε σε άμεση λήψη της ενημερωμένης έκδοσης του firmware από το MySophos Portal.

Αν χρειάζεστε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας για τον τρόπο ενημέρωσης του υλικολογισμικού, παρακολουθήστε παρακάτω το σύντομο βίντεο:

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.