ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Keeper. Πως θα έπρεπε να αποθηκεύονται οι ευαίσθητες πληροφορίες;

Όταν σκεφτόμαστε την αποθήκευση ευαίσθητων πληροφοριών, μας έρχονται στο μυαλό δύο τύποι πληροφοριών: ψηφιακά δεδομένα και φυσικά δεδομένα. Την ώρα που τα δεδομένα σε φυσική μορφή μπορούν να αποθηκευτούν με ασφάλεια σε ένα φυσικό θησαυροφυλάκιο, τα δεδομένα σε ψηφιακή μορφή θα πρέπει να αποθηκεύονται σε μια κρυπτογραφημένη λύση αποθήκευσης στο νέφος για την προστασία τους από τις συνήθεις κυβερνοαπειλές.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω για να μάθετε τους καλύτερους τρόπους αποθήκευσης των ευαίσθητων φυσικών και ψηφιακών πληροφοριών σας, καθώς και τις μεθόδους αποθήκευσης που πρέπει να αποφεύγετε.

Οι κίνδυνοι της μη ασφαλούς αποθήκευσης ευαίσθητων πληροφοριών

Η μη ασφαλής αποθήκευση ευαίσθητων πληροφοριών, όπως τα διαπιστευτήρια σύνδεσης, τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, των αριθμών φορολογικού μητρώου και κοινωνικής ασφάλισης ή του διαβατηρίου σας, μπορεί να σας θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο παραβίασης των διαδικτυακών σας λογαριασμών και κλοπής της ταυτότητάς σας. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να αποθηκεύετε με ασφάλεια τις πληροφορίες σας τόσο σε φυσικό όσο και σε ψηφιακό επίπεδο, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος έκθεσης τους σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Στις μεθόδους αποθήκευσης ευαίσθητων πληροφοριών που πρέπει να αποφεύγονται συμπεριλαμβάνονται οι παρακάτω:

  • Αποθήκευση φυσικών εγγράφων σε τοποθεσίες ή μέρη όπου ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά (π.χ. κάτω από το στρώμα σας ή σε ένα ξεκλείδωτο συρτάρι στο σπίτι).
  • Αποθήκευση ψηφιακών ευαίσθητων πληροφοριών σε μη κρυπτογραφημένο αποθηκευτικό χώρο στο νέφος (π.χ. στην εφαρμογή σημειώσεων της συσκευής σας ή σε υπολογιστικά φύλλα).

Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης των ευαίσθητων ψηφιακών πληροφοριών σας

Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύετε τις ψηφιακές ευαίσθητες πληροφορίες σας είναι σε μια κρυπτογραφημένη λύση αποθήκευσης στο νέφος (cloud storage) όπως συμβαίνει στην περίπτωση ενός καλού διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Μία λύση διαχείρισης κωδικών πρόσβασης είναι απαραίτητη για την κυβερνοασφάλεια επειδή αποτελεί μία εξαιρετική βοήθεια για τη δημιουργία, την αποθήκευση, τη διαχείριση και την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης. Ορισμένες εφαρμογές διαχείρισης κωδικών πρόσβασης μπορούν να αποθηκεύουν επίσης passkeys, αρχεία, έγγραφα και εικόνες. Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης είναι εφαρμογές που σχεδιάστηκαν για να προστατεύουν τα ψηφιακά σας δεδομένα από τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, ώστε οι κυβερνοεγκληματίες να μην βρεθούν ποτέ στη θέση να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα σας κακοβούλως για να παραβιάσουν τους λογαριασμούς ή να κλέψουν την ταυτότητά σας.

Όταν επιλέγετε μια λύση διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη την αρχιτεκτονική ασφαλείας της. Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που θα επιλέξετε θα πρέπει να σας παρέχει το υψηλότερο επίπεδο κρυπτογράφησης και να έχει άριστο ιστορικό ασφάλειας και αξιοπιστίας. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε σε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης συμπεριλαμβάνονται τα παρακάτω:

Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης των φυσικών ευαίσθητων πληροφοριών σας

Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τις ευαίσθητες πληροφορίες σας που βρίσκονται σε φυσική μορφή είναι σε ένα χρηματοκιβώτιο ασφαλείας (με ηλεκτρονική κλειδαριά). Έτσι, θα διασφαλίσετε ότι κανείς άλλος εκτός από εσάς δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές χωρίς να παρέχει κατάλληλο κωδικό, βιομετρική πιστοποίηση ταυτότητας ή κλειδί. Υπάρχουν πολλά κιβώτια ασφαλείας για να διαλέξετε, αλλά σας συνιστούμε να διαβάσετε πρώτα κριτικές και να κάνετε σχετική έρευνα αγοράς πριν επενδύσετε σε ένα, ώστε να επιλέξετε την καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή.

Ακολουθούν ορισμένες βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να έχετε κατά νου όταν χρησιμοποιείτε ένα κουτί ασφαλείας.

  • Αν το χρηματοκιβώτιο ασφαλείας σας διαθέτει κλειδί, βεβαιωθείτε ότι κανείς πέρα από εσάς δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό
  • Αν το χρηματοκιβώτιο ασφαλείας σας απαιτεί κωδικό, μην χρησιμοποιείτε αριθμούς που είναι μοναδικοί ή σημαντικοί για εσάς, όπως η ημερομηνία γέννησης σας ή η ημερομηνία γέννησης αγαπημένων προσώπων

Πως το Keeper® μπορεί να σας βοηθήσει να αποθηκεύετε με ασφάλεια τις ευαίσθητες πληροφορίες σας

Το Keeper είναι ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης μηδενικής εμπιστοσύνης και μηδενικής γνώσης. Το Keeper χρησιμοποιεί κλειδιά 256-bit AES τόσο σε επίπεδο αρχείου όσο και σε επίπεδο φακέλου, τα οποία δημιουργούνται στη συσκευή σας για την κρυπτογράφηση κάθε αποθηκευμένου αρχείου στο θησαυροφυλάκιο κωδικών πρόσβασης. Όλα τα περιεχόμενα του θησαυροφυλακίου σας κρυπτογραφούνται, συμπεριλαμβανομένων των συνδέσεων, των συνημμένων αρχείων, των κωδικών 2FA, των πληροφοριών πληρωμής, των URLs και των προσαρμοσμένων πεδίων.

Επιπλέον, το προηγμένο μοντέλο αυθεντικοποίησης (ελέγχου ταυτότητας) στο νέφος και το μοντέλο επικοινωνιών δικτύου του Keeper αναπτύχθηκε για να πληροί τα υψηλότερα επίπεδα ιδιωτικότητας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως τα αποθηκευμένα δεδομένα σας πέσουν στα χέρια κυβερνοεγκληματιών.

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε να αποθηκεύετε με ασφάλεια τα ψηφιακά σας δεδομένα; Ξεκινήστε μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών του Keeper Password Manager σήμερα.

Πηγή: Keeper