ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Invicti: Το 65% των επαγγελματιών στην κυβερνοασφάλεια απέτρεψε παραβιάσεις που θα στοίχιζαν άνω του $1 εκ. στις εταιρείες τους

Καθώς οι παραβιάσεις γίνονται ολοένα και περισσότερες, οι επαγγελματίες από τον κλάδο της κυβερνοασφάλειας και της ανάπτυξης εφαρμογών «πιέζονται» να διατηρήσουν σε καλή κατάσταση τις στάσεις ασφαλείας των οργανισμών τους.

Η Invicti Security™ διέθεσε πρόσφατα τα ευρήματα της από την έκθεση «State of the DevSecOps Professional: At Work and off the Clock» τα οποία αποκαλύπτουν ότι οι επαγγελματίες προγραμματιστές και οι επαγγελματίες ασφάλειας είναι υπερφορτωμένοι και υπο-στελεχωμένοι αλλά από την άλλη υπερήφανοι για τους ρόλους τους εντός των οργανισμών τους.

Η έρευνα διεξήχθη σε συνεργασία με την Wakefield Research και βασίζεται σε στοιχεία που παρέθεσαν 500 επαγγελματίες από τον κλάδο της κυβερνοασφάλειας και του προγραμματισμού και οι οποίοι έχουν τουλάχιστον θέση Διευθυντή στον οργανισμό τους. Τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα προέρχονταν από εταιρείες των Ηνωμένες Πολιτειών της Αμερικής με προσωπικό τουλάχιστον 2.000 υπαλλήλων.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η Μεγάλη Παραίτηση και οι επικείμενες κυβερνοεπιθέσεις έχουν δημιουργήσει αγχωτικές συνθήκες στη δουλειά τους:

  • Οι επαγγελματίες DevSecOps αφιερώνουν περισσότερες από 4 ώρες κάθε εργάσιμη ημέρα για να αντιμετωπίσουν ζητήματα ασφάλειας που δεν θα έπρεπε να έχουν συμβεί εξαρχής, με το 41% ​​των επαγγελματιών κυβερνοασφάλειας να δαπανούν περισσότερες από 5 ώρες για την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας σε σύγκριση με το 32% των ομολόγων προγραμματιστών.
  • Μετά την ανακάλυψη του πιο πρόσφατου κενού ασφαλείας ή της πιο πρόσφατης ευπάθειας, το 81% των επαγγελματιών ενδέχεται να αισθάνεται ήδη άγχος για το επόμενο που θα ανακαλυφθεί.
  • Η προσωπική ζωή επηρεάζεται εξίσου. Οι μισοί από τους επαγγελματίες κυβερνοασφάλειας και προγραμματιστές/ app developers (50%) χρειάστηκε να κάνουν login στο εταιρικό δίκτυο εντός του Σαββατοκύριακου ή κάποια στιγμή στον ελεύθερο ή προσωπικό τους χρόνο ενώ ένας στους τρεις έπρεπε να ακυρώσει κάποιο ραντεβού ή κάποια βραδινή έξοδο με φίλους. Μάλιστα, το 41% ​​των προγραμματιστών αναγκάστηκε να ακυρώσει μία βραδινή έξοδο σε σύγκριση με το 34% των ομολόγων τους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Παρόλα αυτά, η πλειονότητα των επαγγελματιών δηλώνουν υπερήφανοι για την καριέρα τους και βλέπουν τη συνολική τους δουλειά να έχει θετικό αντίκτυπο. Σύμφωνα με τα ευρήματα:

  • Λόγω της δουλειάς τους, το 65% των επαγγελματιών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και του προγραμματισμού (app developing) πιστεύουν ότι αποτρέποντας παραβιάσεις έχουν εξοικονομήσει στις εταιρείες τους τουλάχιστον $1 εκατομμύριο φέτος.
  • Το 94% συμφωνεί ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η μετάβαση στο μοντέλο της απομακρυσμένης εργασίας τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει τον ρόλο τους πολυτιμότερο και πιο ανταποδοτικό.
  • Όλοι τους έχουν την πεποίθηση ότι επέλεξαν μία ελκυστική επαγγελματική πορεία. Το 88% από τους συμμετέχοντες δήλωσε ότι θα ήταν υπερήφανοι να βάλουν τίτλο «ειδικός κυβερνοασφάλειας» στο προφίλ τους σε μία διαδικτυακή ιστοσελίδα γνωριμιών.
  • Οι εργασιακές σχέσεις βελτιώνονται μεταξύ των τμημάτων ασφαλείας και της ανάπτυξης λογισμικού. Το 49% των ερωτηθέντων είπαν ότι τα «πηγαίνουν καλά» με τους ομολόγους τους, ενώ το 28% δήλωσε ότι είναι «άσπονδοι φίλοι». Το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 14% από τη Φθινοπωρινή έκδοση του Invicti AppSec Indicator.

 «Η μετάβαση στο cloud και η πίεση για τη διασφάλιση των πάντων χωρίς να επιβραδυνθούν οι επιχειρηματικές προτεραιότητες έχει μετατρέψει τους επαγγελματίες κυβερνοασφάλειας και ανάπτυξης λογισμικού σε αφανείς ήρωες του οργανισμού τους» δήλωσε ο Sonali Shah, Chief Product Officer της Invicti. «Αλλά με τις ομάδες πιεσμένες, οι οργανισμοί αγωνίζονται να διατηρήσουν το ταλέντο στις τάξεις τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα στην τεχνολογία που προστατεύει τον οργανισμό ενώ παράλληλα ενθαρρύνεται η συνεργασία, η αυτοματοποίηση των χειρωνακτικών εργασιών και ακολούθως η προώθηση της ευημερίας συνολικά».

Πηγή: Invicti