ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Νέες συσκευές Sophos XGS Series και νέο Sophos Firewall OS

Η Sophos παρουσίασε πρόσφατα την πρώτη από τις νέες συσκευές next-gen firewall της σειράς XGS με το Sophos Firewall OS 18.5.

Για τους διαχειριστές δικτύου, αυτή η πλήρως ανασχεδιασμένη πλατφόρμα hardware βάζει τέλος στο δίλημμα: πως γίνεται να αυξηθεί η προστασία των σημερινών ετερογενών, κατανεμημένων και κρυπτογραφημένων δικτύων χωρίς να επιβαρυνθεί η απόδοση του δικτύου.

Σε συνδυασμό με την εξαιρετική ελκυστική τιμή, η νέα σειρά XGS φέρνει τα πάνω-κάτω στον χώρο  ανακατασκευή του καταστρώματος στον χώρο των δικτυακών firewalls.

Παρακάτω, θα βρείτε τα τρία βασικά highlights της νέας κυκλοφορίας της Sophos.

Αρχιτεκτονική διπλού επεξεργαστή – powered by Xstream

Κάθε συσκευή της σειράς XGS έχει «δύο καρδιές που χτυπούν» στον πυρήνα της: μια υψηλής απόδοσης πολυπύρηνη x86 CPU και έναν επεξεργαστή Xstream Flow για την έξυπνη επιτάχυνση των εφαρμογών «εκφορτώνοντας» την επαληθευμένη και αξιόπιστη κίνηση δεδομένων στο FastPath.

Αυτή η αρχιτεκτονική επιτρέπει στη Sophos να συνεχίσει να διατηρεί την ίδια ευελιξία όσον αφορά την επέκταση και την κλιμάκωση της προστασίας που προσφέρουν τα firewalls που βασίζονται σε επεξεργαστές αρχιτεκτονικής x86, παρέχοντας παράλληλα ενισχυμένη απόδοση, η οποία δεν μαστίζεται από τους περιορισμούς ορισμένων παλαιότερων σχεδιασμών.

Για παράδειγμα, με τους προγραμματιζόμενους επεξεργαστές Xstream Flow, η Sophos έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει τις δυνατότητες «εκφόρτωσης» σε μελλοντικές εκδόσεις λογισμικού, παρέχοντας πρόσθετες βελτιώσεις απόδοσης χωρίς να χρειάζεται να γίνουν αλλαγές στο hardware.

Προστασία και απόδοση

Όσο και αν θέλουμε να μιλάμε για ταχύτητες και τροφοδοσίες (feeds) στον χώρο των firewalls, τα επιπλέον περιθώρια απόδοσης στη σειρά XGS υπάρχουν για έναν σκοπό: την προστασία.

Με το 90% περίπου της δικτυακής κίνησης να είναι κρυπτογραφημένο (πηγή: Google Transparency Report) και σχεδόν το 50% του κακόβουλου λογισμικού που χρησιμοποιεί TLS για να καταφέρνει να αποφύγει την ανίχνευση (πηγή: SophosLabs), οι οργανισμοί αφήνουν σημαντικά τυφλά σημεία στην δικτυακή ορατότητα τους με το να αφήνουν απενεργοποιημένη την επιθεώρηση TLS.

Μόνο από την τηλεμετρία της Sophos, προκύπτει ότι περίπου το 90% των οργανισμών δεν έχουν ενεργοποιήσει την επιθεώρηση TLS στα τείχη προστασίας τους. Ακόμα κι αν ληφθεί υπόψη ότι ορισμένοι από αυτούς ενδέχεται να έχουν ξεχωριστές λύσεις για την πραγματοποίηση επιθεώρησης TLS, το πιθανότερο είναι να πρόκειται για την μειονότητα και όχι την πλειονότητα. Και εκτός από τον μεγάλο κίνδυνο που εγκυμονεί κάτι τέτοιο, είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσετε μια πολιτική για την κίνηση που να φαίνεται ως «general» ή «unknown».

Και πριν φωνάξετε όλοι, «μα η επιθεώρηση TLS δημιουργεί προβλήματα στο Internet» αρκεί να σας πούμε ότι το Sophos Firewall περιλαμβάνει εγγενή υποστήριξη για TLS 1.3 και παρέχει ένα περιβάλλον χρήσης που δείχνει με σαφήνεια αν η κίνηση προκάλεσε προβλήματα και πόσοι ήταν οι χρήστες που επηρεάστηκαν. Με μερικά μόνο κλικ, μπορείτε να εξαιρέσετε προβληματικές ιστοσελίδες και εφαρμογές χωρίς να επιστρέψετε σε κάποιο ανεπαρκές επίπεδο προστασίας.

Η Sophos έχει το προβάδισμα

Η σειρά XGS περιλαμβάνει πολλούς form factors που ξεπερνούν κατά πολύ στον τομέα της «τιμής ανά προστατευμένο Mbps» πολλά ανταγωνιστικά μοντέλα.

Οι συσκευές της σειράς XGS είναι εξοπλισμένες με υψηλής ταχύτητας interfaces που καλύπτουν στον μέγιστο βαθμό τις διαφορετικές απαιτήσεις συνδεσιμότητας των σημερινών επιχειρήσεων, μικρών και μεγάλων. Πέρα από τις ενσωματωμένες θύρες χαλκού, οπτικών ινών και άλλων σε κάθε μοντέλο, προσφέρονται μονάδες add-on που παρέχουν την απαραίτητη ευελιξία για να προσαρμόσετε τη συνδεσιμότητα της συσκευής στις ιδιαιτερότητες του περιβάλλοντος σας – σήμερα όσο και μελλοντικά.

Η σειρά XGS ενσωματώνεται περαιτέρω με άλλες συσκευές υποδομής, όπως είναι τα access points APX και οι συσκευές Remote Ethernet SD-RED. Και με τα νέα Zero-Trust Network Access και access layer network switches να έρχονται αργότερα φέτος, η Sophos φέρνει την ασφάλεια δικτύου σε κάθε άκρη.

Sophos Firewall OS v18.5

Οι νέες συσκευές της Sophos έρχονται με την τελευταία έκδοση λογισμικού v18.5, η οποία όχι μόνο παρέχει υποστήριξη για το νέο υλικό, αλλά περιλαμβάνει και όλες τις εκδόσεις συντήρησης 18.x – και επομένως πολλές νέες δυνατότητες και βελτιώσεις ασφαλείας – από την ώρα που έγινε διαθέσιμη η v18.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τείχος προστασίας Sophos και τη σειρά XGS ή για να ζητήσετε κάποια προσφορά, επισκεφθείτε τη διεύθυνση Sophos.com/Firewall ή Sophos.com/Compare-XGS.

Πηγή: Sophos