ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Παρουσιάστηκε το Sophos DNS Protection

Στη Sophos δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την εκκίνηση του προγράμματος πρώιμης πρόσβασης (EAP) για το Sophos DNS Protection για δίκτυα. H νέα υπηρεσία που βασίζεται στο υπολογιστικό νέφος (cloud) αποτελεί μέρος της διαρκώς αναπτυσσόμενης σουίτας προϊόντων και υπηρεσιών Secure Access Service Edge, επεκτείνοντας αυτό που ξεκίνησε η εταιρεία με τα Sophos ZTNA και Sophos SD-WAN Orchestration.

Ενισχυμένη διαδικτυακή και δικτυακή ασφάλεια

Το Sophos DNS Protection προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο ασφάλειας σε κάθε δίκτυο. Η βασική λειτουργία του είναι να αποκλείει άμεσα την πρόσβαση σε ανασφαλείς και ανεπιθύμητους τομείς (domains) σε όλες τις θύρες, τα πρωτόκολλα και τις εφαρμογές με την πρώτη ευκαιρία -τόσο από διαχειριζόμενες όσο και από μη διαχειριζόμενες συσκευές.

Το DNS Protection συμπληρώνει τέλεια και επαυξάνει τα υπάρχοντα εργαλεία ασφάλειας δικτύου και επιβολής πολιτικών που χρησιμοποιείτε – από τη Sophos ή οποιονδήποτε άλλο προμηθευτή. Το DNS Protection μπορεί να εγκατασταθεί και να εφαρμοστεί σε λίγα λεπτά: ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να προχωρήσετε στην εφαρμογή πρόσθετης ασφάλειας στον οργανισμό σας.

Η Sophos DNS Protection είναι μια παγκοσμίως προσβάσιμη υπηρεσία επίλυσης ονομάτων τομέα (domain name resolution service) με ενσωματωμένους ελέγχους πολιτικής και δυνατότητες δημιουργίας αναφορών στο Sophos Central. Υποστηρίζεται από τη πληροφόρηση απειλών πραγματικού χρόνου της SophosLabs, προστατεύοντας τον οργανισμό σας από τη κακόβουλη δραστηριότητα domain παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να θεσπίζετε πολιτικές για κατηγορίες ή λίστες τομέων.

Χρησιμοποιώντας το Sophos DNS Protection στη θέση του υπάρχοντος δημόσιου επιλυτή DNS (resolver), μπορείτε να αποτρέψετε οποιεσδήποτε συσκευές από το να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυό σας σε τομείς που σχετίζονται με απειλές για την ασφάλεια και άλλες ανεπιθύμητες ιστοσελίδες που ελέγχονται μέσω πολιτικής.

Το DNS Protection λειτουργεί συμπληρωματικά στην προστασία που παρέχεται από τα άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Sophos Firewall. Η εφαρμογή και κατανομή του σε ένα δίκτυο που προστατεύεται από το Sophos Firewall παρέχει ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας που διασφαλίζει ότι όλα τα πρωτόκολλα και οι θύρες προστατεύονται από την πρόσβαση σε επικίνδυνους ή ακατάλληλους τομείς.

Ενσωματωμένη δημιουργία αναφορών

Το Sophos DNS Protection παρέχει εις βάθος ορατότητα στους τομείς που παρατηρείται επισκεψιμότητα από το δίκτυό σας, με ολοκληρωμένη κονσόλα ελέγχου και δυνατότητα δημιουργίας αναφορών.

Προστασία για δίκτυα

Σε αυτή την αρχική έκδοση, η επιλογή πολιτικής και η πρόσβαση στον επιλυτή DNS (DNS Resolver) βασίζονται στην προερχόμενη, από τα ερωτήματα DNS, δημόσια διεύθυνση IPv4. Επομένως, η προστασία μεμονωμένων συσκευών που μετακινούνται από δίκτυο σε δίκτυο (ή από τοποθεσία σε τοποθεσία) δεν είναι κατάλληλη. Οι δυναμικές διευθύνσεις IP υποστηρίζονται όταν χρησιμοποιούνται με έναν δυναμικό πάροχο DNS.

Καθώς επεκτείνει τις υπηρεσίες Security Service Edge, η Sophos σκοπεύει να προχωρήσει σε ενσωμάτωση με το endpoint, παρέχοντας προστασία DNS και άλλες δικτυακές υπηρεσίες ασφάλειας για περιφερόμενες συσκευές, όπου κι αν βρίσκονται.

Ενσωμάτωση πολλαπλών προϊόντων

Επιπλέον, τα δεδομένα καταγραφής και οι πληροφορίες του Sophos DNS Protection μοιράζονται με το Sophos Data Lake για τους αναλυτές Sophos XDR και MDR με ειδίκευση στο «κυνήγι απειλών» ώστε να βοηθήσουν στον εντοπισμό ενεργών αντιπάλων και απειλών που λειτουργούν στο δίκτυο. Αναμείνατε πρόσθετες ενημερώσεις σχετικά με την ενσωμάτωση του XDR καθώς εξελίσσεται το πρόγραμμα πρώιμης πρόσβασης.

Προσφέρεται χωρίς επιπλέον χρέωση για τους πελάτες του Sophos Firewall με Xstream Protection

Η αρχική έκδοση του DNS Protection προστέθηκε στο πακέτο Xstream Protection, παρέχοντας πρόσθετη αξία σε αυτή την ήδη εκπληκτική σουίτα λύσεων προστασίας για τους υπάρχοντες πελάτες Sophos Firewall.

Ξεκινώντας

Είναι εύκολο να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Sophos DNS Protection. Ενημερώστε την υπάρχουσα διαμόρφωση DNS, στρέφοντας τις συσκευές ή τους τοπικούς διακομιστές DNS στις παγκόσμιες anycast IP διευθύνσεις της Sophos, ενημερώστε την εταιρεία για τις τοποθεσίες σας στον λογαριασμό Sophos Central που διατηρείτε, εισάγοντας τη δημόσια διεύθυνση IPv4 των δικτύων σας και, στη συνέχεια υποβάλλετε τα σχόλια σας.

To get started, complete this registration form. Once you’ve done that, we’ll email you with our Getting Για να ξεκινήσετε, συμπληρώστε αυτή τη φόρμα εγγραφής. Μόλις το κάνετε, θα σας σταλθεί με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο οδηγός «Getting Started» (για τα πρώτα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε) και όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επισκεφθείτε το φόρουμ της Κοινότητας της Sophos για να μοιραστείτε την εμπειρία σας με άλλους συμμετέχοντες ή και να πείτε για την εμπειρία σας μέσω του συνδέσμου feedback που υπάρχει εντός του προϊόντος.

Πηγή: Sophos