ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Μαζί με το XG Firewall v18 η Sophos παρουσίασε και την υπηρεσία Central Firewall Reporting

Το νέο XG Firewall v18 κατέφτασε και μαζί του φέρνει πλειάδα καταπληκτικών νέων χαρακτηριστικών και δυνατότητων που διευθετούν τα προβλήματα της ορατότητας, της προστασίας και της απόδοσης που οι οργανισμοί αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Μια από τις συναρπαστικότερες βελτιώσεις της έκδοσης v18 είναι ότι προσθέτει το Central Firewall Reporting (CFR), το νέο cloud-based εργαλείο αναφορών της Sophos.

Το Sophos CFR δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ιστορικών αναφορών στους πελάτες της εταιρείας σχετικά με τη δραστηριότητα του δικτύου και με μεγάλη προσαρμοστικότητα. Είναι εξαιρετικά ευέλικτο και συμπεριλαμβάνεται δωρεάν σε οποιοδήποτε XG Firewall μπορεί να «τρέξει» το υλικολογισμικό v18.

Καλύτερη πληροφόρηση μέσω των αναλυτικών στοιχείων

Αν είστε με οποιοδήποτε τρόπο υπεύθυνος για το δίκτυο του οργανισμού σας, παρακάτω είναι μια απλή ερώτηση που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας:

Έχω καλή γνώση των δραστηριοτήτων των χρηστών, των εφαρμογών, των συμβάντων δικτύου, των κινδύνων και της απόδοσης στο περιβάλλον ασφαλείας μας;

Αν δεν έχετε, τότε η λύση που χρησιμοποιείτε είναι απλώς «επιφανειακή», και ένα εργαλείο αναφορών που παρέχει βαθύτερη γνώση στους παραπάνω τομείς μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Οπλισμένοι με βαθύτερα αναλυτικά στοιχεία, μπορείτε να προχωρήσετε στην εφαρμογή αλλαγών στην πολιτική με απώτερο σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας και ταυτόχρονα την προστασία απέναντι στις κυβερνοαπειλές.

Ευέλικτο, προσαρμόσιμο reporting

Η δημιουργία αναφορών σχετικά με τα ζητήματα που είναι σημαντικά για εσάς πρέπει να είναι μία απλή και εύκολη διαδικασία και με το CFR είναι.

Αποτελώντας αναπόσπαστο στοιχείο του Sophos Central, το Central Firewall Reporting παρέχει στους οργανισμούς ένα ευέλικτο σύνολο επιλογών για την καταγραφή της δικτυακής δραστηριότητας μέσω του Sophos Central λογαριασμού σας και του XG Firewall.

Χρησιμοποιώντας την διαδραστική κονσόλα ελέγχου, μπορείτε να ανατρέξετε στα δεδομένα του syslog για μια λεπτομερή προβολή που απεικονίζεται με οπτικά στοιχεία για την εύκολη κατανόηση τους. Στη συνέχεια, τα δεδομένα μπορούν να αναλυθούν για να εντοπίσετε τυχόν τάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κενά ασφαλείας και απαιτούν αλλαγές στην πολιτική.

Βασικά χαρακτηριστικά του Central Firewall Reporting

Με το Central Firewall Reporting μπορείτε να δημιουργήσετε αναφορές που ταιριάζουν στις ιδιαίτερες ανάγκες σας ξεκινώντας με κάποιο από τα προκαθορισμένα πρότυπα αναφοράς που μπορείτε να προσαρμόσετε όπως ακριβώς θέλετε. Παρακάτω είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά:

  • Ιστορικές αναφορές έως και επτά ημερών
  • Πλούσια, λεπτομερή δεδομένα, οργανωμένα σε εύκολες στην κατανόηση αναφορές
  • Προκαθορισμένα, out-of-the-box πρότυπα αναφορών
  • Ευέλικτοι πίνακες και γραφήματα που σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε κάθε αναφορά.
  • Το «Report Dashboard» παρέχει μία άμεση εικόνα της λειτουργικής υγείας του δικτύου, των συμβάντων ελέγχου πολιτικής και όλα των συμβάντων ασφαλείας από το XG Firewall.
  • Οπτική αναπαράσταση των δεδομένων που εμφανίζονται με μορφή γραφήματος
  • Αναζήτηση και ανάκτηση όλων των δεδομένων καταγραφής από το XG Firewall.

Τι έπεται για το CFR;

Επειδή το Central Firewall Reporting είναι cloud-based, η Sophos πρόκειται να διαθέσει πρόσθετα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, όπως και πρότυπα αναφορών χωρίς να απαιτείται κάποια αναβάθμιση του firmware του XG Firewall σας. Ακόμα μεγαλύτερα νέα ωστόσο, είναι η διαθεσιμότητα μιας νέας υπηρεσίας reporting με περισσότερα χαρακτηριστικά και ενσωματωμένες αναφορές.

Συμπληρώνοντας την δωρεάν έκδοση του Central Firewall Reporting, η CFR Premium είναι μία επί πληρωμή υπηρεσία (pay for) που ξεκλειδώνει περισσότερες δυνατότητες και ενσωματωμένα πρότυπα αναφορών προσφέροντας ιστορικές αναφορές έως και ενός έτους.

Το CFR Premium σχεδιάστηκε για οργανισμούς με περισσότερες συνδεδεμένες συσκευές που παράγουν μεγαλύτερο όγκο δεδομένων syslog και θέλουν την ευελιξία να προσθέτουν χωρητικότητα αποθήκευσης όπως απαιτείται. Το λανσάρισμα της υπηρεσίας θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Στο μεσοδιάστημα μπορείτε να δοκιμάσετε τη δωρεάν έκδοση για να δείτε τους τύπους προσαρμοσμένων αναφορών που μπορείτε να δημιουργήσετε αλλά και να δείτε την πληροφόρηση που μπορείτε να έχετε πάνω στη δραστηριότητα δικτύου. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα Central Firewall Reporting (CFR).

Sophos