ΠΡΟΪΟΝΤΑ

HelpSystems. Σύγχρονη ασφάλεια εταιρικών δεδομένων

Πως οι εταιρείες μπορούν να εφαρμόσουν λύσεις ασφαλείας για να διασφαλίσουν ότι τα δεδομένα τους προστατεύονται πλήρως, ανεξάρτητα από το που βρίσκονται, που κοινοποιούνται ή «ταξιδεύουν».

Τα δεδομένα βρίσκονται παντού

Ο βασικός στόχος της ασφάλειας εταιρικών δεδομένων είναι να προστατεύσει τα ευαίσθητα δεδομένα και να διασφαλίσει ότι δεν διακυβεύεται η ασφάλεια των προστατευμένων πληροφοριών. Τα δεδομένα μπορούν να βρίσκονται παντού και οπουδήποτε, επομένως η προστασία τους γίνεται όλο και πιο περίπλοκη υπόθεση, τόσο εντός όσο και εκτός του οργανισμού. Η ασφάλεια δεδομένων γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη με τη μετάβαση από την κεντρική αποθήκευση σε κάποιο κέντρο δεδομένων σε κατανεμημένα και φορητά σύνολα δεδομένων που βρίσκονται σε συσκευές χρηστών, σε απομακρυσμένες τοποθεσίες, σε συνδεδεμένες τερματικές συσκευές και πολλαπλά σύννεφα (clouds). Τα δεδομένα λοιπόν δεν αποτελούν πλέον ένα στατικό πράγμα που μπορεί να ασφαλιστεί πίσω από ένα τείχος προστασίας. Αντιθέτως, τα δεδομένα συχνά μετακινούνται σε πολλά περιβάλλοντα και διαφορετικές τοποθεσίες, συσκευές και γεωγραφικές τοποθεσίες.

Η σύγχρονη ασφάλεια δεδομένων πρέπει να ξεκινά σε επίπεδο επιχείρησης. Η αποτελεσματική ασφάλεια δεδομένων έχει να κάνει με την ορατότητα, την ταξινόμηση και τον αυτοματισμό. Η ορατότητα επικεντρώνεται στον εντοπισμό και στην κατανόηση της αξίας και της ευαισθησίας των δεδομένων που πρέπει να προστατευθούν. Η ταξινόμηση αφορά τη δημιουργία σεναρίων, πολιτικών, κανόνων και κατηγοριών για τη διαφύλαξη των ευαίσθητων πληροφοριών. Ο αυτοματισμός από την άλλη βοηθά στην επιβολή και στη διασφάλιση της ύπαρξης ελέγχων, πολιτικών και κανόνων σχετικών με τη διαχείριση των δεδομένων.

Η HelpSystems έχει πολλές προσφορές για αποτελεσματική ασφάλεια δεδομένων και αυτοματισμούς. Στον πυρήνα της, η ασφάλεια εταιρικών δεδομένων έχει πολλούς πυλώνες, όπως είναι η ταξινόμηση δεδομένων, η πρόληψη απώλειας δεδομένων (DLP), η ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η δημιουργία αναφορών και η συμμόρφωση αυθεντικοποίησης μηνυμάτων βάσει τομέα (DMARC) καθώς και λύσεις ασφαλούς διαχειριζόμενης διακίνησης αρχείων (MFT). Ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο η HelpSystems βοηθά εταιρείες και οργανισμούς με τη διαχείριση των εταιρικών δεδομένων τους.

Ταξινόμηση Δεδομένων (Data Classification)

Από τη στιγμή που δημιουργούνται τα δεδομένα, είναι πλέον ευθύνη σας. Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση που τα δεδομένα δεν έχουν πλαίσιο. Πως μπορεί ένας οργανισμός να προστατεύσει τα πολύτιμα, ευαίσθητα δεδομένα του αν δεν γνωρίζει ποια δεδομένα διαθέτει; Ο εντοπισμός και η ταξινόμηση διαφορετικών τύπων δεδομένων, όπως οι πληροφορίες προσωπικής ταυτοποίησης (PII) αποτελούν τη βάση κάθε καλού σχεδίου ασφαλείας. Η ταξινόμηση δεδομένων παρέχει σημαντική σαφήνεια για τους χρήστες και τα downstream εργαλεία ασφαλείας.

Η HelpSystems έχει 35 χρόνια εμπειρίας στην ταξινόμηση δεδομένων και προσφέρει προσαρμοσμένες λύσεις ανάλογα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των πελατών της.

Πρόληψη απώλειας εταιρικών δεδομένων (Enterprise DLP)

Μία από τις βασικές προκλήσεις, όσον αφορά κάποιο πρόγραμμα DLP, είναι η κατανόηση των δεδομένων που διακινούνται σε όλη την έκταση της επιχείρησης. Πολλές παραδοσιακές μέθοδοι για την παρακολούθηση και τη διαχείριση της εισερχόμενης και εξερχόμενης κίνησης δεδομένων φαίνεται να υστερούν στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα μπορεί να «κατεβάσει» και να διαμοιραστεί εταιρικές πληροφορίες.

Το 2021, η HelpSystems εξαγόρασε τον πάροχο DLP με την ονομασία Digital Guardian για να αυξήσει τις δυνατότητες SaaS και τις δυνατότητες διαχειριζόμενων υπηρεσιών τερματικών συσκευών, δικτύου και cloud DLP.

Ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Email Security)

Όταν τα δεδομένα «ταξιδεύουν» εντός και εκτός δικτύου μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), οι πολιτικές και τα στοιχεία ελέγχου ασφαλείας στη λύση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύουν τον οργανισμό από τις διαρροές εξερχόμενων δεδομένων και από τις εισερχόμενες απειλές. Η επισήμανση δεδομένων (data labelling) διασφαλίζει ότι η διαχείριση των ευαίσθητων δεδομένων γίνεται με το σωστό τρόπο και ότι τα δεδομένα προστατεύονται από ιούς και κακόβουλο λογισμικό και εφόσον ανιχνευθεί ότι υπάρχουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχουν μη εξουσιοδοτημένες πληροφορίες, γίνεται αυτόματη αφαίρεση τους.

Η λύση Clearswift Email Security συνεργάζεται άψογα με άλλα εργαλεία ασφάλειας δεδομένων της HelpSystems παρέχοντας διαρκή προστασία καθώς τα δεδομένα μετακινούνται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Προστασία εταιρικού email με DMARC

Οι κακόβουλοι παράγοντες αξιοποιούν μεθόδους συσκότισης για να εξαπατήσουν τα ανυπεράσπιστα θύματα τους, όπως είναι η αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ψαρέματος, η κοινωνική μηχανική, το spam (ανεπιθύμητα μηνύματα), το ransomware και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με malware που είναι «μεταμφιεσμένα» για να μοιάζουν ότι προέρχονται από νόμιμες πηγές κ.ά. Τέτοιες επιθέσεις προκαλούν σημαντική ζημιά στη φήμη και το εμπορικό σήμα μιας επιχείρησης και στις περισσότερες περιπτώσεις, προκαλούν μεγάλη οικονομική ζημιά. Η λύση DMARC της HelpSystems με την ονομασία Agari, βοηθά τους πελάτες να παρακολουθούν, να εντοπίζουν και να απαντούν σε όλες τις σχετικές ροές μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, για να αποτρέψουν τη πιθανότητα να επηρεαστούν τα εισερχόμενα μηνύματα των πελατών και των υπαλλήλων τους από όσα είναι κακόβουλα.

Διαχειριζόμενη διακίνηση αρχείων & διαχείριση δικαιωμάτων

Οι οργανισμοί βασίζονται όλο και περισσότερο στην ανταλλαγή ευαίσθητων δεδομένων μεταξύ των διάφορων μερών τους, συμπεριλαμβανομένων των πελατών, των επιχειρηματικών εταίρων, των εργαζομένων και των προμηθευτών. Αυτές οι μεταφορές αρχείων περιλαμβάνουν αναφορές, συμβάσεις, πληροφορίες εργαζομένων και πελατών και πληροφορίες πρότζεκτ/έργων, και οποιαδήποτε παραποίηση ή απώλεια των δεδομένων οδηγεί σε ζητήματα συμμόρφωσης και γενικότερα σε ζητήματα ασφαλείας. Η αποτελεσματική διακίνηση δεδομένων μεταξύ ενός οργανισμού και των τρίτων συνεργατών του πρέπει να γίνεται με ασφάλεια, έλεγχο και με ευθύνη (επομένως είναι υπόλογη) για το απόρρητο και την ακεραιότητα των δεδομένων.

Οι λύσεις ασφαλούς διαχειριζόμενης διακίνησης αρχείων της HelpSystems, GoAnywhere και Globalscape αντιμετωπίζουν την πρόκληση της ασφάλειας, της κρυπτογράφησης και της προστασίας δεδομένων που απαιτούνται κατά τη διακίνηση ευαίσθητων πληροφοριών σε όλη την επιχείρηση και μεταξύ των αξιόπιστων τρίτων μερών της. Η προσθήκη μίας λύσης Digital Rights Management (DRM) προσθέτει περαιτέρω κρυπτογράφηση για να διασφαλίσει ότι τα αρχεία παραμένουν προστατευμένα μετά τη μεταφορά τους.

Ασφάλεια δεδομένων και email σε όλη την επιχείρηση

Η προστασία δεδομένων της HelpSystems, η ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι λύσεις ασφαλούς διακίνησης αρχείων είναι βιώσιμες επιλογές για οργανισμούς όλων των μεγεθών που απαιτούν βελτιωμένη προστασία δεδομένων και επικοινωνιών. Οι τεχνολογίες καλύπτουν τον «πλήρη κύκλο ζωής», από την παρακολούθηση της κίνησης, την εξυγίανση ευαίσθητων δεδομένων, τον αποκλεισμό κακόβουλης συμπεριφοράς, τη διαγραφή μη συμμορφούμενων πληροφοριών και την κρυπτογράφηση των δεδομένων όταν βρίσκονται σε κίνηση ή σε κατάσταση ηρεμίας.

Με τα παραπάνω, η HelpSystems διαφοροποιείται σε αυτή την εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά της ασφάλειας δεδομένων.

Πηγή: HelpSystems