ΠΡΟΪΟΝΤΑ

HelpSystems. Επιλέγοντας τη σωστή λύση ασφάλειας δεδομένων

Σε έναν κόσμο όπου το τοπίο απειλών για τα δεδομένα δεδομένων διευρύνεται, γίνεται ισχυρότερο και πιο κακόβουλο, η προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών και των δεδομένων του οργανισμού σας από παραβίαση κρίνεται ολοένα και πιο επιτακτική κάθε μέρα που περνάει.

Η λήψη των κατάλληλων μέτρων για να διασφαλίσετε ότι η στρατηγική σας για την ασφάλεια των δεδομένων είναι κατάλληλη για τις ανάγκες του οργανισμού σας αλλά και για τον κλάδο στον οποίο ανήκει είναι υψίστης σημασίας, επομένως είναι απαραίτητο να βρείτε τις κατάλληλες λύσεις που θα κρατήσουν ασφαλή τον οργανισμό σας και με τους λιγότερους «πονοκεφάλους».

Γιατί είναι σημαντική η εύρεση των «σωστών» λύσεων;

Όταν πρόκειται για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων του οργανισμού σας, δεν υπάρχει μία λύση που να «ταιριάζει» σε όλους. Η στρατηγική κυβερνοασφαλείας σας θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική από αυτή του ανταγωνιστή σας, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του οργανισμού σας, τον κλάδο σας, τους πελάτες σας, τους τύπους δεδομένων που δημιουργείτε και κοινοποιείτε ή διαμοιράζεστε και πολλά άλλα. Η εύρεση των λύσεων που είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες του οργανισμού σας θα διασφαλίσει ότι ο οργανισμός σας, οι υπάλληλοί του και οι πελάτες παραμένουν όλοι τους ασφαλείς από το κυβερνοέγκλημα (παραβιάσεις, κλοπές δεδομένων, hacking, διαρροές, malware, ransomware, κυβερνοεπιθέσεις κ.ά).

Λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τα παραπάνω, η εύρεση των καλύτερων λύσεων ασφάλειας δεδομένων για τον οργανισμό σας από μόνοι σας μπορεί να είναι μία αρκετά δύσκολη υπόθεση. Αν η εταιρεία σας διαθέτει ήδη υποδομή κυβερνοασφαλείας, η εύρεση άλλου προμηθευτή με ξεχωριστές, ακόμα και αν πρόκειται για συμβατές λύσεις, μπορεί να αποτελέσει πρόκληση. Επιπλέον, η εύρεση ενός νέου προμηθευτή και η πλήρης αντικατάσταση της τρέχουσας υποδομής σας μπορεί να αποτελέσει πραγματική ταλαιπωρία.

Τα παραπάνω επιπροσθέτως δεν αναιρούν το γεγονός ότι η εφαρμογή μέτρων κυβερνοασφάλειας γίνεται ολοένα και πιο αναγκαία. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Cybersecurity Ventures, μόνο οι ζημιές από το ransomware θα κοστίσουν $20 δισεκατομμύρια το έτος 2021. Παράλληλα, οι επιθέσεις phishing γνώρισαν απότομη άνοδο ως άμεσο αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19 και δεν φαίνεται στον ορίζοντας σημάδια κάμψης. Μέχρι το 2025, οι ζημιές από το κυβερνοέγκλημα σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να ξεπεράσουν τα $10,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση.

Αυτό που έχει σημασία για εσάς, είναι να βρείτε έναν προμηθευτή που μπορεί να σας παρέχει λύσεις ασφάλειας δεδομένων άμεσα ενώ κρίσιμης σημασίας είναι επίσης να μπορεί να «αναπτυχθεί» μαζί σας στο προσεχές μέλλον. Η διαρκώς αναπτυσσόμενη, «αρθρωτή» σουίτα λύσεων ασφάλειας δεδομένων της HelpSystems μπορεί να «φτιαχτεί στα μέτρα σας» ώστε να σας προσφέρει όλες τις απαραίτητες προστασίες που χρειάζεστε σήμερα για τα ευαίσθητα δεδομένα σας ενώ μπορεί και προσαρμόζεται κατάλληλα καθώς ο οργανισμός σας αλλάζει και αναπτύσσεται. Πως όμως να ξεκινήσετε;

5 ερωτήματα που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τις σωστές λύσεις

Η HelpSystems διαθέτει μια μεγάλη και συνεχώς αναπτυσσόμενη σουίτα λύσεων ασφάλειας δεδομένων που επιδεικνύουν άψογη διαλειτουργικότητα και παρέχουν την παγκόσμιας κλάσης προστασία που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Έχοντας κατά νου το παραπάνω, η επιλογή των σωστών λύσεων μπορεί να είναι μία αρκετά περίπλοκη διαδικασία ακόμα και για επαγγελματίες του χώρου της πληροφορικής και της κυβερνοασφαλείας, πόσο μάλλον ο σαφής προσδιορισμός των προκλήσεων ασφάλειας δεδομένων του οργανισμού σας. Συνιστούμε να κάνετε στον εαυτό σας τις ακόλουθες πέντε ερωτήσεις για να διευκολύνετε τη διαδικασία – επιλογής των σωστών λύσεων.

1.Υπάρχουν γνωστά αδύναμα σημεία στον κύκλο ζωής των δεδομένων σας;

Αν γνωρίζετε ήδη τα πιο ευάλωτα σημεία στον κύκλο ζωής των δεδομένων σας, τότε είστε ήδη ένα βήμα μπροστά. Είναι κρίσιμης σημασίας για την επιλογή της απολύτως κατάλληλης λύσης για τον οργανισμό σας να γνωρίζετε πότε τα δεδομένα σας κινδυνεύουν περισσότερο, τη στιγμή που δημιουργούνται, καθώς μεταφέρονται ή μόλις φτάσουν στον τελικό προορισμό τους;

2.Ποια μέτρα ασφαλείας και λύσεις έχει ήδη ο οργανισμός σας;

Στην τελική, η HelpSystems επιθυμεί οι λύσεις ασφάλειας δεδομένων σας να λειτουργούν απρόσκοπτα μαζί και να συμβατές μεταξύ τους αντί να προκαλούν προβλήματα και τριβές. Αν διαθέτετε ήδη υποδομή κυβερνοασφάλειας, η HelpSystems θα εργαστεί μαζί σας για να βρεθούν οι λύσεις που θα συμπληρώσουν τα υπάρχοντα μέτρα. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε διάφορες λύσεις ταυτόχρονα, μπορείτε να παραμείνετε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι οι λύσεις ασφάλειας δεδομένων της HelpSystems ενσωματώνονται άψογα και προορίζονται να συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους, σήμερα και στο μέλλον. Αν αργότερα ανακαλύψετε ότι χρειάζεστε περισσότερες λύσεις, μπορείτε πάντα να συζητήσετε τις μελλοντικές σας απαιτήσεις και να συνεργαστείτε με τη HelpSystems για να αξιολογήσετε τις πιθανές λύσεις που θα προσθέσετε.

3.Ποια ευαίσθητα δεδομένα θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη στον οργανισμό σας σε περίπτωση κλοπής/ παραβίασης;

Να επαναλάβουμε ότι όσον αφορά την προστασία δεδομένων, δεν υπάρχει ποτέ μία λύση που να είναι κατάλληλη για όλους και για όλα. Δεν υποστηρίζουν όλες οι λύσεις ασφάλειας δεδομένων όλους τους τύπους αρχείων και μερικές φορές μια λύση είναι καταλληλότερη για δεδομένα που βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας παρά για δεδομένα που βρίσκονται σε κίνηση (και αντίστροφα). Το να γνωρίζετε τους τύπους δεδομένων που χρησιμοποιεί συχνότερα ο οργανισμός σας είναι το κλειδί για να γνωρίζετε ποιες λύσεις είναι καταλληλότερες για εσάς.

Ομοίως, το να γνωρίζετε ποια από αυτά τα αρχεία και δεδομένα είναι πιο ευαίσθητα είναι εξίσου σημαντικό. Ποια δεδομένα θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη ζημιά στον οργανισμό σας αν κοινοποιούνταν στα λάθος άτομα ή βρισκόντουσαν εκτεθειμένα σε εισβολείς; Με την απώλεια αυτών των ευαίσθητων δεδομένων θα κινδυνεύατε να χάσετε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του οργανισμού σας; Θα προκαλούσε η απώλεια τους βλάβη στους υπαλλήλους ή/και στους πελάτες σας ή θα οδηγούσε σε οικονομική ζημιά;

4.Είστε βέβαιοι ότι διαχειρίζεστε τα ευαίσθητα δεδομένα του οργανισμού σας σωστά;

Κοιτάζοντας ενδοσκοπικά, είστε βέβαιοι ότι οι υπάλληλοι του οργανισμού ακολουθούν τις κατάλληλες διαδικασίες με τα ευαίσθητα δεδομένα σας; Η αμέλεια των εργαζομένων θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους κυβερνοασφάλειας για τις επιχειρήσεις με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με το Shred-it να διαπιστώνει στην πιο πρόσφατη Έκθεση Προστασίας Δεδομένων (DPR) που δημοσίευσε ότι έως και το 22% των παραβιάσεων δεδομένων προκαλούνται από σφάλματα εργαζομένων ενώ το 40% προέρχεται από «έμπιστους» εσωτερικούς ή εξωτερικούς επιχειρηματικοί εταίροι. Η κατανόηση της προβολής των υπαλλήλων σας και των ενεργειών τους είναι θεμελιώδους σημασίας για να αποφασίσετε ποιες λύσεις ασφάλειας δεδομένων μπορεί να χρειάζεστε.

5.Υπόκειται ο οργανισμός σας σε κανονιστική συμμόρφωση;

Και τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι να γνωρίζετε αν ο οργανισμός σας υπόκειται ή όχι σε κανονισμούς συμμόρφωσης. Ανεξάρτητα από το αν πρέπει να συμμορφώνεστε με τους κανονισμούς PCI DSS, GDPR ή CUI ή και άλλους, πρέπει να βρείτε έναν προμηθευτή ασφάλειας δεδομένων, του οποίου οι λύσεις ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις αυτών των κανονισμών και εφόσον απαιτείται να έχει τη δυνατότητα να σας βοηθήσει να τους κατανοήσετε και να ανταποκριθείτε καταλλήλως.

Πηγή: HelpSystems