ΠΡΟΪΟΝΤΑ

HelpSystems. 10 χρόνια Cobalt Strike!

Μπορείτε να το πιστέψετε; Το Cobalt Strike είναι πλέον 10 ετών! Θυμηθείτε το καλοκαίρι του 2012. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν στο Λονδίνο. Το CERN ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός νέου σωματιδίου. Το Mars Rover με την ονομασία Curiosity προσεδαφίστηκε με επιτυχία στον Κόκκινο πλανήτη. Και παρά την έντονη εσχατολογία ότι ο κόσμος πρόκειται να φτάσει στο τέλος του τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, ο Raphael Mudge εργαζόταν επιμελώς για να δημιουργήσει και να παρουσιάσει μία μοναδική λύση στην αγορά της κυβερνοασφάλειας.

Ο Raphael Mudge σχεδίασε το Cobalt Strike ως μεγάλο αδερφό του Armitage, με το αρχικό πρότζεκτ του να διαθέτει γραφικό περιβάλλον και να εξυπηρετεί ως εργαλείο διαχείρισης κυβερνοεπιθέσεων για το Metasploit. Το Cobalt Strike γνώρισε σύντομα μεγάλη εμπορική επιτυχία ως ένα προηγμένο εργαλείο προσομοίωση εχθρικών επιθέσεων, ιδανικό για ασκήσεις post-exploitation από τις Red Teams.

Επανερχόμαστε τώρα στο 2022 και όχι μόνο η Γη εξακολουθεί να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της και τον ήλιο αλλά και το Cobalt Strike συνεχίζει να ωριμάζει, έχοντας γίνει το αγαπημένο εργαλείο των κορυφαίων ειδικών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Η ομάδα του Cobalt Strike έχει επίσης αναπτυχθεί αναλόγως, έχοντας περισσότερα μέλη από ποτέ, τα οποία εργάζονται σε ερευνητικές δραστηριότητες για να προσθέσουν περαιτέρω λειτουργίες, να ενισχύσουν την ασφάλεια και να εκπληρώσουν αιτήματα πελατών. Με την έκδοση 4.7 να είναι σχεδόν έτοιμη, η HelpSystems ανυπομονεί να σας δείξει όλα αυτά πάνω στα οποία έχει εργαστεί.

Θα ήταν ωστόσο παράλειψη να μην αφιερωθεί έστω μία στιγμή, λέει η εταιρεία, για να ευχαριστήσει την κοινότητα χρηστών του Cobalt Strike για όλα όσα έχει κάνει με τη συνεισφορά της όλα αυτά τα χρόνια στην εξέλιξη της λύσης. Αλλά πως θα μπορούσε η εταιρεία να δείξει με τον καλύτερο τρόπο την εκτίμηση της; Με μία κάρτα με glitter και έναν μονόκερο που μιλάει για τον «εορτασμό του ταξιδιού»; Ένας χορός flash mob στον ρυθμό του «You Make My Dreams (Come True)» των Hall & Oates; Η να ενοικιάζαμε ένα αεροπλάνο που θα πετούσε με την επιγραφή «With users like you, we’ve Cobalt Struck gold!». Από ότι φαίνεται, αποδεικνύεται πολύ δύσκολο για την εταιρεία να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της με τον λιγότερο… κακόγουστο ή φιγουρατζίδικο τρόπο, ωστόσο έκανε ότι καλύτερο μπορούσε στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή: HelpSystems