ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η GlobalSign υποστηρίζει τη νέα Ευρωπαϊκή οδηγία για την έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων

Η GlobalSign, παγκόσμια Αρχή Πιστοποίησης (CA) και κορυφαίος πάροχος λύσεων ταυτότητας και ασφάλειας για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η δημοφιλής της Υπηρεσία Ψηφιακής Υπογραφής (DSS, Digital Signing Service) υποστηρίζει την 2014/55/EE, την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή σχετικά με την ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Η οδηγία ορίζει ένα κοινό πρότυπο για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια έχοντας στόχο τη μείωση της πολυπλοκότητας και της νομικής αβεβαιότητας σχετικά με την ηλεκτρονική τιμολόγηση και την διευκόλυνση των διασυνοριακών εμπορικών σχέσεων. Ως αποτέλεσμα της νέας οδηγίας, που τέθηκε σε ισχύ στις 18 Απριλίου, όλες οι αναθέτουσες αρχές του δημόσιου τομέα της ΕΕ (π.χ κράτη, αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανισμοί δημοσίου δικαίου και οι ενώσεις μίας ή περισσότερων από αυτές τις αρχές ή ενός ή περισσότερων από αυτούς τους οργανισμούς δημοσίου δικαίου) καλούνται να λαμβάνουν και να επεξεργάζονται μόνο τα ηλεκτρονικά τιμολόγια που συμμορφώνονται με το πρότυπο.

Στην Ευρώπη, η ανάγκη να διασφαλιστεί η «αυθεντικότητα της προέλευσης» (δηλαδή η ταυτότητα του εκδότη του τιμολογίου) και η «ακεραιότητα του περιεχομένου» (δηλαδή ότι το περιεχόμενο του τιμολογίου δεν έχει αλλάξει από την ώρα της έκδοσης του) για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια θεσπίστηκε για πρώτη φορά στην οδηγία 2006/112 / ΕΕ για τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ). Σύμφωνα με τον κανονισμό, όλες οι εγγεγραμμένες οντότητες στον ΦΠΑ έπρεπε να πληρούν τις απαιτήσεις για να διατηρήσουν τη συμμόρφωση. Η “Οδηγία για τον ΦΠΑ” καθόριζε προηγμένες ηλεκτρονικές υπογραφές ως μία μέθοδο για την επίτευξη αυτού του στόχου. Οι προηγμένες ηλεκτρονικές υπογραφές εγγυώνται την αυθεντικότητα και την ακεραιότητα του περιεχομένου, προσδιορίζοντας με μοναδικό τρόπο τον αποστολέα του τιμολογίου, καθώς επίσης και δημιουργούν μια σφραγίδα ανίχνευσης της παραβίασης των περιεχομένων του τιμολογίου, ώστε να είναι ανιχνεύσιμες τυχόν αλλαγές στο έγγραφο μετά την υπογραφή του.

«Η υπηρεσία DSS παρέχει το throughput, τη διαθεσιμότητα και την ανοχή σφάλματος που απαιτείται για τη στήριξη της παραγωγής μεγάλου όγκου ηλεκτρονικών τιμολογίων. Χάρη σε αυτό, η GlobalSign είναι παραπάνω από ικανή να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις στην ΕΕ. Επιπλέον, η υπηρεσία DSS καθιστά εύκολη την κατασκευή προηγμένων ηλεκτρονικών υπογραφών απευθείας στις υπάρχουσες ροές εργασιών παραγωγής ηλεκτρονικών τιμολογίων χωρίς να απαιτεί σημαντικό χρόνο development, τεχνογνωσία PKI, επενδύσεις υλικού ή διαρκή διαχείριση», δήλωσε η Lila Kee, Γενική Διευθύντρια της GlobalSign στην Αμερική. «Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο θα πρέπει να προχωρήσουν έχοντας ένα μακροπρόθεσμο πλάνο και να σκεφτούν με προσοχή τις τρέχουσες προδιαγραφές τιμολόγησης τους, μήπως υπάρξει μελλοντικά η απαίτηση να πληρούν τα διασυνοριακά πρότυπα στην Ευρώπη» συμπλήρωσε η Lila Kee.

Για να μάθετε περισσότερα για τις δυνατότητες ηλεκτρονικής τιμολόγησης της GlobalSign, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.globalsign.com/en/lp/e-invoicing-directive-dss/