ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Fortra. Αυτοματισμός εναντίον Υπεραυτοματισμού: Ποιες είναι οι διαφορές

Η Gartner δεν δίστασε να προχωρήσει στην εκτίμηση για τη δημιουργία μίας αγοράς $600 δισεκατομμυρίων το 2022 όσον αφορά τις τεχνολογίες υπεραυτοματισμού. Χωρίς αμφιβολία, ο υπεραυτοματισμός από μία πομπώδη λέξη ή έννοια στον κλάδο μετατράπηκε σύντομα στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες όλων των μεγεθών προσεγγίζουν πλέον την αυτοματοποίηση.

Έρευνες της γνωστής εταιρείας έδειξαν ότι η πλειοψηφία των CEO και τα δύο τρίτα των διοικητικών συμβουλίων απαιτούν λειτουργική αριστεία και ανάπτυξη, πράγματα δηλαδή που μπορούν να επωφεληθούν από τις στρατηγικές υπεραυτοματισμού. Η Gartner εκτιμά ότι το 56% των εταιρειών «τρέχουν» τέσσερις ή περισσότερες πρωτοβουλίες υπεραυτοματισμού παράλληλα, ενώ οι κορυφαίες εταιρείες έχουν περισσότερα από 10 τέτοια πρότζεκτ να εκτελούνται ταυτόχρονα.

Όπως κάθε νέος τεχνολογικός όρος, ο υπεραυτοματισμός μπορεί να έχει ευρέως διαφορετικές έννοιες, ανάλογα με το ποιος χρησιμοποιεί, αγοράζει ή πουλά προϊόντα και υπηρεσίες υπεραυτοματισμού. Με το συγκεκριμένο άρθρο, η Fortra εμβαθύνει στην έννοια του υπεραυτοματισμού, συγκρίνει τον υπεραυτοματισμό με άλλα εργαλεία αυτοματισμού και εξετάζει με ποιους τρόπους μπορεί να μεταμορφώσει τις διαδικασίες σε μία επιχείρηση.

Τι είναι ο Υπεραυτοματισμός;

Ένας ορισμός του υπεραυτοματισμού είναι η πειθαρχημένη χρήση εργαλείων αυτοματισμού για την αυτοματοποίηση όλων και όσων μπορούν ενδεχομένως να αυτοματοποιηθούν. Με την αυτοματοποίηση χειροκίνητων, χρονοβόρων και πολύπλοκων διαδικασιών, ο υπεραυτοματισμός αυξάνει την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Οι εταιρείες επωφελούνται επίσης της ικανότητας κλιμάκωσης (επέκτασης) και ευελιξίας καθώς οι ανάγκες αυτοματισμού αυξάνονται και εξελίσσονται.

Ένας άλλος ορισμός συνδυάζει τον ρομποτικό αυτοματισμό διεργασιών με άλλα εργαλεία αυτοματισμού για να αυξήσει το εύρος και την περιπλοκότητα των πρότζεκτ/έργων. Για παράδειγμα, η προσθήκη workload automation, intelligent document processing, processing mining ή άλλων εργαλείων αυτοματισμού στο RPA (Ρομποτική Αυτοματοποίηση Διαδικασιών) θα ισοδυναμούσε με υπεραυτοματισμό.

Τέλος, ο υπεραυτοματισμός μπορεί επίσης να σημαίνει τη διαρκή ενσωμάτωση του αυτοματισμού σε έναν κύκλο ή βρόχο ανακάλυψης/αυτοματοποίησης που επαναλαμβάνεται καθώς μια εταιρεία επεξεργάζεται/αναθεωρεί τις διαδικασίες της.

Υπεραυτοματισμός έναντι RPA: Με ποιο τρόπο διαφέρουν;

Θεωρήστε το RPA ως θεμέλιο για την αυτοματοποίηση, καθώς εξορθολογεί και απλοποιεί τις χειροκίνητες διαδικασίες εκτελώντας επαναλαμβανόμενες εργασίες που βασίζονται σε κανόνες ταχύτερα και αποτελεσματικότερα από τους ανθρώπους. Τα ρομπότ RPA μπορούν επίσης να επικοινωνούν με άλλες επιχειρηματικές εφαρμογές σαν να ήταν άνθρωποι, τραβώντας ή προωθώντας δομημένα δεδομένα σε άλλα συστήματα και εφαρμογές, όπως κρίνεται απαραίτητο και αναλόγως την περίπτωση για να βοηθήσουν με την αυτοματοποιημένη παραγωγή αναφορών, την αυτοματοποίηση του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο και πολλά άλλα. Τα εργαλεία RPA χρησιμοποιούνται σε όλους τους οργανισμούς για την ενίσχυση της παραγωγικότητας, τη μείωση των σφαλμάτων, την αύξηση της αποδοτικότητας και πολλά άλλα.

Αλλά για να επιτύχετε υπεραυτοματισμό, θα χρειαστείτε περισσότερα από το RPA στην εργαλειοθήκη σας. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να περιλαμβάνουν αυτοματισμό φόρτου εργασίας, τεχνητή νοημοσύνη, ασφαλή μεταφορά αρχείων και πολλά άλλα. Αν και το RPA έχει απεριόριστες χρήσεις σε όλους τους οργανισμούς, η προσθήκη συμπληρωματικών εργαλείων μπορεί να επεκτείνει σημαντικά το φάσμα των πιθανών πρότζεκτ/έργων αυτοματισμού. Ο συνδυασμός RPA με άλλα προϊόντα επιτρέπει στις εταιρείες να αυτοματοποιούν ακόμη περισσότερες διαδικασίες και να αναλαμβάνουν πιο σύνθετα/περίπλοκα πρότζεκτ/έργα.

Έξυπνος Αυτοματισμός εναντίον Υπεραυτοματισμού

Αν και ο έξυπνος αυτοματισμός αποτελεί στοιχείο του υπεραυτοματισμού, δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνουν όλες οι διαμορφώσεις υπεραυτοματισμού έξυπνα εργαλεία. Ο έξυπνος αυτοματισμός σας παρέχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζετε πιο εξελιγμένα και σύνθετα σενάρια αυτοματισμού, κυρίως όπου απαιτείται κρίση και λήψη αποφάσεων. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η έξυπνη επεξεργασία εγγράφων, η οποία αξιοποιεί τη μηχανική εκμάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη για τη λήψη και μετατροπή μη δομημένων δεδομένων με στόχο να καταστούν πιο εύχρηστα στον οργανισμό σας. Το RPA μπορεί στη συνέχεια να αξιοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να συμπληρώσει φόρμες, να κάνει υπολογισμούς, να αλληλοεπιδράσει με άλλα συστήματα και να εκτελέσει άλλες εργασίες αυτοματισμού.

Αντιθέτως, ο συνδυασμός RPA με τον αυτοματισμό φόρτου εργασίας (workload automation) για παράδειγμα, μπορεί να θεωρηθεί υπεραυτοματισμός, αν και δεν περιλαμβάνει κάποιο έξυπνο χαρακτηριστικό ή πτυχή. Ο έξυπνος αυτοματισμός περιλαμβάνει εργαλεία που χρησιμοποιούνται στον υπεραυτοματισμό, ενώ ο υπεραυτοματισμός είναι μια έννοια που χρησιμοποιεί πολλαπλά εργαλεία για να αυτοματοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες διαδικασίες/διεργασίες.

Η προσέγγιση Fortra στον Υπεραυτοματισμό

Πολλοί πωλητές λύσεων αυτοματισμού δημιουργούν ένα κλειστό οικοσύστημα, αναγκάζοντας τους πελάτες να χρησιμοποιούν συχνά εργαλεία που απέχουν από το να είναι ιδανικά και που μπορούν να προσθέσουν περιορισμούς και έξοδα στις όποιες πρωτοβουλίες ή προσπάθειες αυτοματισμού τους. Παρά τους ισχυρισμούς για το αντίθετο, κανένα εργαλείο δεν μπορεί να προσφέρει μία ολοκληρωμένη διατερματική εμπειρία υπεραυτοματισμού (end-to-end).

Οι πελάτες έχουν πολλές επιλογές για την αυτοματοποίηση των εργασιών τους, και επομένως έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν μία προσέγγιση «best-of-breed» (το καλύτερο στο είδος του) στον υπεραυτοματισμό -να αναζητήσουν το καλύτερο εργαλείο, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή ή την εταιρεία. Στη Fortra, διευκολύνουμε τους χρήστες να επιτύχουν υπεραυτοματισμό με ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων αυτοματισμού που ενσωματώνονται και λειτουργούν άψογα με άλλα συστήματα και εφαρμογές για τη δημιουργίας μίας τεχνολογικής στοίβας από πολλούς προμηθευτές/εταιρείες.

Θα απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας με έναν προμηθευτή, αλλά για πολλά προϊόντα, ενώ διατηρείτε τη δυνατότητα να ακολουθείτε τη προσέγγιση «best-of-breed» στην περίπτωση που βρείτε καλύτερη εφαρμογή ή έχετε ήδη μια καλύτερη, υπάρχουσα λύση. Οι λύσεις αυτοματισμού της Fortra περιλαμβάνουν το Automate για τη ρομποτική αυτοματοποίηση διεργασιών, το Automate Intelligent Capture για την έξυπνη επεξεργασία εγγράφων, το JAMS για την αυτοματοποίηση των φόρτων εργασίας (workload automation), GoAnywhere για την ασφαλή μεταφορά αρχείων και Webdocs Forms Management για ασφαλείς φόρμες.

Καμία λύση αυτοματισμού δεν μπορεί να χειριστεί κάθε εργασία και κάθε σενάριο. Αυτός είναι ο λόγος που οι εταιρείες θα πρέπει να κοιτάξουν πέρα από μία προσέγγιση «one-size-fits-all» και να εξετάσουν ευέλικτες, επεκτάσιμες λύσεις που επιτρέπουν στις εταιρείες να αυτοματοποιούνται με τρόπο που να ταιριάζει καλύτερα στις μοναδικές και ιδιαίτερες ανάγκες τους και που ανταποκρίνεται στους στόχους ψηφιακού μετασχηματισμού που έχουν τεθεί.

Εξερευνήστε την αξία του ολιστικού, διατερματικού αυτοματισμού (από άκρο σε άκρο)

Οι λύσεις αυτοματισμού της Fortra μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρηση σας να αποκτήσει αποτελεσματικότητα και να κλιμακώσει τον αριθμό και την πολυπλοκότητα των προϊόντων αυτοματισμού. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την ολιστική προσέγγισή της Fortra στον αυτοματισμό εταιρικής πληροφορικής.

Πηγή: Fortra