ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Fortra. 3 λόγοι για να ακολουθήσετε μια πολυεπίπεδη και επιθετική προσέγγιση στην κυβερνοασφάλεια

Οι αναφορές για κυβερνοεπιθέσεις εξακολουθούν να πολλαπλασιάζονται και να βρίσκονται στις επικεφαλίδες ειδησεογραφικών ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών εφημερίδων, από επιθέσεις σε συστήματα υπολογιστών αεροδρομίων και απάτες phishing κατά την εορταστική περίοδο μέχρι νέες ομάδες ransomware που εισέρχονται στον κυβερνοχώρο με μεγαλύτερους όγκους επιθέσεων. Η αύξηση των επιθέσεων, τόσο σε όγκο όσο και σε σοβαρότητα, σημαίνει ότι η εταιρεία σας χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή προστασία – ένα μόνο πρόγραμμα ή σύστημα απλώς δεν επαρκεί πλέον.

Μια πολυεπίπεδη προσέγγιση στην κυβερνοασφάλεια σας μπορεί να σας βοηθήσει να σταματήσετε και να αποτρέψετε τις απειλές προτού μετατραπούν σε πραγματικές επιθέσεις.

1ος λόγος: Προσδιορίστε exploits και προβλέψτε τις αδυναμίες ασφάλειας και τον αντίκτυπο τους

Με την εφαρμογή σε επίπεδα διαφορετικών προϊόντων κυβερνοασφάλειας, αποκτάτε ένα ισχυρό πρόγραμμα ενώ ακολουθείτε μια επιθετική προσέγγιση στην κυβερνοασφάλεια και όχι μια αντιδραστική προσέγγιση. Φέρνοντας τις λειτουργίες κυβερνοάμυνας και κυβερνοασφάλειας σας αντιμέτωπες με μια πλήρη προσομοίωση επίθεσης, αποκτάτε πλήρη άποψη έχοντας ολόκληρη την εικόνα της άμυνας και της υποδομής σας και μάλιστα άμεσα. Θα δείτε πού κρύβονται τρωτά σημεία και ευπάθειες, που ελλοχεύουν κίνδυνοι, θα προτεραιοποιήσετε την αποκατάσταση, θα δοκιμάσετε τους υπαλλήλους σας ώστε να ανακαλύψετε ποιοι είναι επιρρεπείς στο να πέσουν θύματα μίας επίθεσης, θα προσδιορίσετε διάφορα σενάρια προ και μετά την επίθεση, θα υπολογίσετε κόστη και αντίκτυπο και πολλά άλλα. Στη συνέχεια, θα μπορέσετε να επιδιορθώσετε τυχόν σημεία αδυναμίας και ευπάθειες προτού καταφέρουν να τα εντοπίσουν οι διάφοροι φορείς και παράγοντες απειλής και που ενδέχεται να κοστίσουν στην εταιρεία σας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

2ος λόγος: Εστιάστε στις πραγματικές απειλές

Έχοντας στη διάθεσή σας τις πληροφορίες από τις προσομοιώσεις και τις δοκιμές σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βάση δεδομένων «Common Vulnerabilities and Exposures» για να διακρίνετε ποιες ευπάθειες αποτελούν πραγματική απειλή και είναι απαραίτητο να αποκατασταθούν πρώτες, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τυχόν ζημιές από την αξιοποίηση τους από τους κυβερνοεγκληματίες. Αν δεν είστε σίγουροι πώς να αντιμετωπίσετε την ευπάθεια, δεν πειράζει! Αυτός είναι ο σκοπός της βάσης δεδομένων – μπορείτε να συντονίσετε τις προσπάθειες με επαγγελματίες πληροφορικής και κυβερνοασφάλειας για να διασφαλίσετε ότι τα τρωτά σημεία και οι ευπάθειες έχουν αντιμετωπιστεί με τον σωστό τρόπο.

Λάβετε δράση και κατανείμετε τους πόρους σας αποδοτικά και αποτελεσματικά. Πρόκειται για κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για εταιρείες με μικρή ομάδα πληροφορικής – μην σπαταλάτε χρόνο και χρήμα σε απειλές χαμηλού κινδύνου, όταν οι πόροι σας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα σε κενά ασφαλείας και ευπάθειες υψηλού κινδύνου.

3ος λόγος: Μειώστε τους προμηθευτές και απλοποιήστε τις διαδικασίες σας

Ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνετε είναι να φτάσετε να διαχειρίζεστε πολλούς προμηθευτές και διαδικασίες. Γιατί να έχετε ένα πρόγραμμα για σαρώσεις δικτύου, ένα για δοκιμές παρείσδυσης και ένα για προσομοιώσεις απειλών, όταν θα μπορούσατε να τα έχετε όλα σε ένα;

Ελαχιστοποιήστε τους προμηθευτές που συνεργάζεστε ή βρείτε έναν που να προσφέρει πολλές λύσεις κάτω από την ομπρέλα του, ώστε να αποκτήσετε μια πολυεπίπεδη, επιθετικής φύσης λύση κυβερνοασφάλειας, μεταβαίνοντας απρόσκοπτα μεταξύ προϊόντων και λειτουργιών ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει στο δίκτυό σας. Η συγκέντρωση ή η ενοποίηση θα σας επιτρέψει επίσης να μειώσετε την κόπωση η τη σύγχυση από τον χειρισμό πολλών κονσολών διαχείρισης έχοντας τα πάντα σε ένα μέρος με λύσεις που είναι ενσωματωμένες και λειτουργούν άψογα μεταξύ τους. Επιπλέον, συμβάλλει στη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς και δημιουργεί αναφορές για τους ελεγκτές ασφαλείας.

Αναζητήστε έναν προμηθευτή που θα λειτουργεί ως επέκταση της ομάδας σας, με έναν αποκλειστικό για εσάς αντιπρόσωπο που σας ενδυναμώνει και σας ακούει. Θέλετε έναν συνεργάτη που συνεχώς καινοτομεί, εισάγοντας νέες δυνατότητες, πλεονεκτήματα, ενημερώσεις και προϊόντα, ως μέρος της δέσμευσής του να προσφέρει το καλύτερο στην κυβερνοασφάλεια.

Η απάντηση που θέλατε στην πολυεπίπεδη, επιθετική προσέγγιση στην κυβερνοασφάλεια

Στην Digital Defense, προσφέρουμε τα προϊόντα Frontline VM, Core Impact και Cobalt Strike σε ένα πακέτο. Με το «Elite Bundle», τα δίκτυα σαρώνονται, τα τρωτά σημεία τίθενται σε προτεραιότητα, εντοπίζονται περιοχές που ενδέχεται να αξιοποιηθούν από κυβερνοεγκληματίες και οι επιχειρήσεις άμυνας και ασφάλειας δοκιμάζονται με προσομοιώσεις επιθέσεων για να παραμείνετε ένα βήμα μπροστά από τους παράγοντες απειλών.

Μην ρισκάρετε να γίνει το δίκτυο σας απρόσιτο επειδή σας προσπέρασε ένας εισβολέας. Μην διακινδυνεύετε να μειωθεί η αξιοπιστία και η φήμη της εταιρείας σας εξαιτίας ενός κυβερνοεγκληματία που βρήκε τρόπο να εξαπατά αξιοποιώντας το domain ή την επωνυμία της εταιρείας σας. Επικοινωνήστε μαζί μας ή με την NSS για να μάθετε περισσότερα ή για να ξεκινήσετε την εφαρμογή μίας πολυεπίπεδης και επιθετικής προσέγγισης στην κυβερνοασφάλεια.

Πηγή: Fortra