ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το παγκόσμιο συνέδριο DattoCon22 και η NSS ήταν εκεί

Η Kaseya, κορυφαίος πάροχος παγκοσμίως ενοποιημένου λογισμικού διαχείρισης και ασφαλείας πληροφορικής για παρόχους διαχειριζόμενων υπηρεσιών (MSPs) και μεσαίες επιχειρήσεις (MMEs) διοργάνωσε πρόσφατα το συνέδριο DattoCon, με φυσική παρουσία, μετά από τρία χρόνια «αδράνειας» εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Το συνέδριο, το οποίο προσέλκυσε περισσότερους από 2.700 συμμετέχοντες από 29 χώρες , πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως στις 13 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Walter E. Washington στην Ουάσινγκτον, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Kaseya, Fred Voccola να αναλαμβάνει την εναρκτήρια ομιλία και να συνοδεύεται από τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της Datto και να αποκαλύπτει τις τελευταίες καινοτομίες και προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο κυβερνοασφαλείας της εταιρείας, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο στους Datto Partners για να προσφέρουν στους πελάτες τους.

Πριν την έναρξη του συνεδρίου, ο CEO της Kaseya, Fred Voccola δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι για το φετινό (συνέδριο) DattoCon κατά τη διάρκεια του οποίου θα μοιραστούμε με τους συνεργάτες μας πόσο ισχυρότεροι είμαστε πλέον ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης των Kaseya και Datto» δήλωσε ο κος Voccola. «Είμαστε επίσης χαρούμενοι που θα σας έχουμε όλους μαζί μας αυτοπροσώπως, για το πρώτο συνέδριο DattoCon που θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία από την εποχή που ξέσπασε η πανδημία -και αυτό θα είναι μια τεράστια ευκαιρία για δικτύωση, μάθηση και λίγη διασκέδαση».

Ο Fred Voccola μοιράστηκε στο keynote του το όραμα πίσω από τη συγχώνευση των Datto και Kaseya και επισήμανε όλες τις συναρπαστικές νέες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων και των νέων καινοτομικών προϊόντων αλλά και των βελτιωμένων επιλογών τιμολόγησης για τους συνεργάτες της Datto.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του keynote του στο συνέδριο, ο κ. Voccola έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα, τόσο στους συνεργάτες της Datto όσο και στους ανταγωνιστές, καθώς επιθυμεί να καταστήσει τα προϊόντα της Datto οικονομικότερα για να βοηθήσει τους MSPs να αντιμετωπίσουν της προκλήσεις που φέρνει η μετα-πανδημική εποχή, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το λεγόμενο «vendor fatigue».

Ο κος. Voccola είπε ότι το Autotask της Datto είναι η καλύτερη πλατφόρμα επαγγελματικών υπηρεσιών (PSA) και πως η απομακρυσμένη παρακολούθηση και διαχείριση (RMM) είναι εκπληκτική. Επίσης έκανε γνωστό ότι οι MSPs θα δουν κατά μέσο όρο μία μείωση 15% στο κόστος των λύσεων της Datto. «Θα επιβάλει κάποια αλλαγή η Kaseya στους όρους των εμπορικών συμβάσεων;» είπε ο Fred Voccola για να απαντήσει ο ίδιος: «Απολύτως όχι, δεν αλλάζουμε κανέναν όρο στις υπάρχουσες συμφωνίες αδειοδότησης. Θα συνεχίσουμε με τα υφιστάμενα επιχειρηματικά μοντέλα και θα προσφέρουμε μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων για μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις». Οι MSPs υποφέρουν όπως είπε και από τη λεγόμενη «κόπωση των προμηθευτών» καθώς ο μέσος MSP συνεργάζεται με 17 προμηθευτές. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά, πολλά έξοδα και πολλούς πονοκεφάλους» δήλωσε ο Fred Voccola. Με τη συγχώνευση των Kaseya και Datto ενδεχομένως οι MSPs να μειώσουν τον αριθμό των προμηθευτών που συνεργάζονται από τους 17 σε ένα, είπε ο κος Voccola «μειώνοντας σημαντικά την πολυπλοκότητα στη διαχείριση των προμηθευτών», είπε ο Voccola. «Αυτό το αντιμετωπίζουμε με ενσωματώσεις στις ροές εργασιών. Επειδή διαθέτουμε την πλατφόρμα και ελέγχουμε τον οδικό χάρτη, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε εκατοντάδες βαθιές ενσωματώσεις, προσθέτοντας περίπου 25 το μήνα, πέρα ​​από τις ελαφριές ενσωματώσεις στις οποίες ήδη έχουμε προχωρήσει» συμπλήρωσε.

Έχουν περάσει περίπου 10 εβδομάδες από τότε που η Kaseya προχώρησε στην εξαγορά της Datto έναντι $6,2 δισεκατομμυρίων, μία συμφωνία που δημιούργησε αρκετή ανασφάλεια μεταξύ των MSPs καθώς ανησύχησαν ότι η Datto θα άλλαζε μοντέλο λειτουργίας μετά την εξαγορά. Λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τόσο τα λεγόμενα του κ. Voccola όσο και άλλων στελεχών της Kaseya, η εταιρεία θα εξακολουθήσει να επενδύει στην Datto και κατά τη διάρκεια του 2023 ενώ έχει ήδη ασπαστεί και υϊοθετήσει το μοντέλο λειτουργίας της Datto που είναι επικεντρωμένο στην υποστήριξη των παρόχων διαχειριζόμενων υπηρεσιών (MSPs). Ο Fred Voccola δήλωσε ότι τόσο η Datto όσο και η Kaseya είναι «100% αφοσιωμένες» στην εταιροκεντρικότητα (partner-centricity). «Η εταιρεία μας υπάρχει για να εξυπηρετεί την κοινότητα των MSPs» δήλωσε ο κος Voccola και συμπλήρωσε: «Αυτή η εταιρεία είναι επιτυχημένη μόνο όταν είστε επιτυχημένοι εσείς (οι συνεργάτες και εταίροι). Αναγνωρίζουμε, ότι οτιδήποτε κάνουμε βασίζεται σε αυτό το γεγονός».

Με την εξαγορά της Datto, η εταιρεία που προκύπτει από τη συγχώνευση προχωρά σε μία επένδυση $14 δισεκατομμυρίων στην κοινότητα των MSPs.

O CEO της Kaseya επίσης είπε ότι η ένωση των Kaseya και Datto θα «μεταμορφώσει» τον κλάδο. «Ως εταιρεία, θα κάνουμε και λάθη. Μακάρι να μπορούσαμε να μην κάνουμε, ωστόσο θα κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα σωστά από λάθος. Και η στρατηγική μας είναι να επενδύσουμε πολλούς πόρους… καθώς αυτό είναι που πιστεύουμε ότι χρειάζεται για να καταστήσουμε επιτυχημένους τους MSPs». Η Kaseya δεν εξαγόρασε την Datto για να δημιουργήσει αξία με τις περικοπές εξόδων και τη μεγιστοποίηση του κέρδους» δήλωσε ο κος Voccola. «Η επενδυτική μας θέση είναι αυτή της ανάπτυξης, και η ανάπτυξη απαιτεί επενδύσεις» συμπλήρωσε. Όπως τόνισε, η Kaseya έχει ήδη προσθέσει 65 άτομα στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας και σκοπεύει να στελεχώσει το τμήμα με ακόμη 100 άτομα μέσα στους επόμενους μήνες. Την 1η Ιανουαρίου φέτος, απασχολούνταν 826 υπάλληλοι στην ανάπτυξη λογισμικού. Σήμερα είναι 891. Μέχρι το τέλος της χρονιάς ευελπιστούμε να είναι λίγο πάνω από 1.000 άνθρωποι.

«Παρέχουμε τα πυρομαχικά, δηλαδή τους πόρους που απαιτούνται στους ανθρώπους, οι οποίοι σχεδιάζουν πραγματικά εκπληκτικά προϊόντα, ώστε να μπορούν να κάνουν ακόμα περισσότερα. Και αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ακόμα και αν η παγκόσμια οικονομία επιβραδυνθεί». Η Kaseya έχει ήδη εργαστεί για να ενσωματώσει εμπορικά το νέο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Datto. «Μέχρι τον Ιανουάριο αναμένεται να έχουν ενσωματωθεί πλήρως όλα τα προϊόντα της Datto» δήλωσε ο CEO της Kaseya αν και άλλοι κάνουν λόγο για Φεβρουάριο. «Υπάρχουν ήδη έξι ενσωματώσεις ροής εργασιών που έχουν ολοκληρωθεί και θα προσθέσουμε ακόμα 30 τις επόμενες εβδομάδες, όλες στο πλαίσιο του IT Complete» είπε ο Fred Voccola στην ομιλία του.

Το παγκόσμιο πρόγραμμα συνεργατών της Datto θα επεκταθεί σημαντικά. Η εταιρεία ευελπιστεί να προσφέρει σε περισσότερους συνεργάτες τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της, το οποίο είναι προσανατολισμένο στην ανάπτυξη των MSPs. Και αυτό περιλαμβάνει τον διπλασιασμό των κεφαλαίων για την ανάπτυξη της αγοράς (MDF) και τον τριπλασιασμό του προσωπικού του προγράμματος συνεργατών. Οι παρευρισκόμενοι στο DattoCon22 είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλά από τα καινοτομικά προϊόντα που ετοιμάζει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου του Datto Managed SOC, που υποστηρίζεται από την RocketCyber, τα Datto EDR και Datto Secure Edge, μία λύση SASE. Οι παραπάνω λύσεις επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέονται με ασφάλεια από οπουδήποτε, να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα στο cloud κ.ά.

Πηγή: Datto, Channel Futures, Channel Futures και CRN