ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Το Datto Workspace αλλάζει το παιχνίδι για τους MSPs

Στον σημερινό ψηφιακό κόσμο, όπου οι οργανισμοί διεξάγουν την πλειονότητα των καθημερινών λειτουργικών και επιχειρησιακών δραστηριοτήτων τους διαδικτυακά (online), οι ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων είναι μεγάλες. Οι πελάτες γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί ως προς τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες χρησιμοποιούν τα δεδομένα τους και οι κυβερνήσεις και οι ρυθμιστικοί φορείς παρεμβαίνουν όλο και περισσότερο για να ελέγξουν και να ρυθμίσουν τη συλλογή δεδομένων. Κατά συνέπεια, το τοπίο της ιδιωτικότητας των δεδομένων εξελίσσεται ραγδαία, με βιομηχανικά και γεωγραφικά πρότυπα προστασίας δεδομένων να έρχονται ολοένα και περισσότερο στο προσκήνιο. 

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν τον Οδηγό του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) για την προστασία του απορρήτου των πληροφοριών ταυτοποίησης, η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) για την προστασία των πληροφοριών ταυτοποίησης (PII ή Personally Identifiable Information) και της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών. Κάθε χρόνο τίθενται επίσης σε ισχύ περισσότεροι νόμοι και κανονισμοί σε κάθε περιοχή, όπως ο Νόμος για το Απόρρητο των Καταναλωτών της Καλιφόρνιας του 2018 (CCPA) και ο Νόμος για τα Δικαιώματα Απορρήτου της Καλιφόρνιας του 2020 (CPRA). Επιπλέον, υπάρχουν διάφοροι κανονισμοί σε πολλούς βιομηχανικούς κλάδους, όπως ο Νόμος περί Φορητότητας και Λογοδοσίας για τις Ασφάλειες Υγείας (HIPAA) για τον τομέα της υγείας και της υγειονομικής περίθαλψης και το Βιομηχανικό Πρότυπο Ασφάλειας Δεδομένων των Καρτών Πληρωμών (PCI DSS) για τον χρηματοπιστωτικό τομέα κ.ά. Όλα τα παραπάνω, καθιστούν τον ρυθμιστικό κόσμο ακόμα πιο περίπλοκο. 

Καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να πλοηγηθούν επιτυχώς σε αυτό το διαρκώς εξελισσόμενο, πολύπλοκο τοπίο κανονισμών προστασίας δεδομένων, εμφανίζεται μία μοναδική ευκαιρία για τους παρόχους διαχειριζόμενων υπηρεσιών (MSPs, Managed Service Providers). Με την παροχή υπηρεσιών συμμόρφωσης δεδομένων για επιχειρήσεις, οι MSPs μπορούν να προσφέρουν καλύτερη αξία για τους πελάτες τους δημιουργώντας παράλληλα μία νέα, μελλοντικά ασφαλή (future-proof) ροή εσόδων. Με δεδομένη ωστόσο την πολυπλοκότητα και το εύρος της αγοράς κανονιστικής συμμόρφωσης, δεν είναι απλή υπόθεση. 

Οι πάροχοι διαχειριζόμενων υπηρεσιών (MSPs) συχνά δυσκολεύονται να παρέχουν κερδοφόρες υπηρεσίες συμμόρφωσης στους πελάτες τους για διάφορους λόγους, όπως το υψηλό κόστος που συνεπάγεται η εφαρμογή υπηρεσιών συμμόρφωσης με το κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία των δεδομένων, η πολυπλοκότητα των λύσεων συμμόρφωσης και η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Αν και οι παραπάνω προκλήσεις αποτρέπουν πολλούς MSPs από το να εισέλθουν στην αγορά συμμόρφωσης, εκείνοι που προσφέρουν ήδη τέτοιες υπηρεσίες συμμόρφωσης, σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, κάποιοι MSPs το τολμούν έστω και με μικρά περιθώρια κέρδους ή ακόμη και με ζημιά. Και εδώ είναι που εισέρχεται το Datto Workplace με τον Compliance Manager GRC για να αλλάξουν τα δεδομένα. 

Η ασφαλής λύση συνεργασίας συναντά την απλουστευμένη διαχείριση συμμόρφωσης 

Η πλατφόρμα Datto Workplace, ειδικά σχεδιασμένη για MSPs, είναι σήμερα μία από τις πιο ασφαλείς και αποτελεσματικές πλατφόρμες συγχρονισμού και κοινής χρήσης εταιρικών αρχείων (EFSS) στην αγορά. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους και να απολαμβάνουν δυνατότητες συνεργατικότητας με ασφάλεια από οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε συσκευή. Χάρη στην ενσωμάτωση με το Compliance Manager GRC -ένα λογισμικό διαχείρισης συμμόρφωσης- το Datto Workplace προσφέρει πλέον ιδιαίτερα εύχρηστες και ισχυρές λειτουργίες συμμόρφωσης δεδομένων που μπορούν να βοηθήσουν τους παρόχους διαχειριζόμενων υπηρεσιών να δημιουργήσουν μια νέα ροή εσόδων ή να διευρύνουν τα περιθώρια κέρδους των υφιστάμενων υπηρεσιών συμμόρφωσης δεδομένων τους. 

Οι χρήστες συχνά αποθηκεύουν ευαίσθητα δεδομένα σε αρχεία εργασίας για να επιτύχουν τους στόχους παραγωγικότητας τους. Με τον εντοπισμό, την επισήμανση και τη σύνοψη αυτών των δεδομένων ταυτοποίησης (PII0, η λειτουργία σάρωσης και σύνοψης PII του Datto Workplace αποτρέπει τη διαρροή των δεδομένων δίνοντας τη δυνατότητα στην επιχείρηση (τον πελάτη σας) να διατηρήσει τη συμμόρφωση της. Με τη βοήθεια του Compliance Manager GRC σαρώνει αυτόματα αρχεία και φακέλους για ευαίσθητα δεδομένα και πληροφορίες ταυτοποίησης (PII), όπως αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης (SSN), άδειες οδήγησης, ημερομηνίες γέννησης και αριθμούς ACH (Automated Clearing House). Στη συνέχεια επισημαίνει και προσθέτει ετικέτες στα αρχεία που περιέχουν δεδομένα ταυτοποίησης για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σε θέματα ασφάλειας και παρέχει μια λεπτομερή συνοπτική αναφορά για τα δεδομένα ταυτοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα, η μοναδική αυτή αυτοματοποιημένη λειτουργία της πλατφόρμας Datto Workplace σας βοηθά να μειώσετε τον φόρτο εργασίας των τεχνικών σας έως και κατά 50% καθώς και να εξαλείψετε την ανάγκη για εξειδικευμένες δεξιότητες όσον αφορά τη συμμόρφωση. Για παράδειγμα, ένας άλλος τρόπος εντοπισμού δεδομένων PII σε αρχεία και φακέλους είναι η χρήση της εγγενούς λειτουργίας του Microsoft 365. Ωστόσο, πρόκειται για μια χειροκίνητη και δυσκίνητη διαδικασία που απαιτεί τη δημιουργία και συντήρηση έως και 51 προσαρμοσμένων ερωτημάτων αναζήτησης, τα οποία θα πρέπει στη συνέχεια να ακολουθούνται από χειροκίνητη παρακολούθηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης. 

Προσφέρετε υπηρεσίες συμμόρφωσης δεδομένων με υγιές περιθώριο κέρδους 

Οι MSPs μπορούν να αποκτήσουν το παραπάνω χαρακτηριστικό με προβλέψιμο και χαμηλό κόστος. Η πλατφόρμα Datto Workplace και ο Compliance Manager GRC είναι στη διάθεση σας με διάφορα μοντέλα συνδρομής flat-free, χωρίς κρυφές ή αιφνιδιαστικές δαπάνες που σοκάρουν όπως με άλλες ανταγωνιστικές λύσεις. Αποκτάτε άμεση απόδοση της επένδυσης σας με μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους και χωρίς καμία επένδυση CAPEX.

Η Datto είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής παγκοσμίως αποδεδειγμένων, αξιόπιστων και ασφαλών λύσεων BCDR για MSPs. Ακολουθήστε το δρόμο της Datto, προσφέρετε οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες συμμόρφωσης δεδομένων στους πελάτες σας και ανεβάστε το «παιχνίδι σας στο επόμενο επίπεδο».

Πηγή: Datto