ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Datto. Γιατί η ανθεκτικότητα της υποδομής αποκατάστασης από καταστροφές σε επικίνδυνα και απαιτητικά περιβάλλοντα είναι απαραίτητη

Ακόμη και με μια καλά φυλαγμένη υποδομή πληροφορικής, οι διακοπές στη λειτουργία της επιχείρησης είναι αναπόφευκτες ανεξάρτητα από το μέγεθος της ή τον κλάδο που ανήκει. Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για οργανισμούς που λειτουργούν σε απαιτητικά, επικίνδυνα ή αφιλόξενα περιβάλλοντα, όπως είναι οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου, τα ορυχεία και τα εργοστάσια. Από τις κυβερνοαπειλές έως τις φυσικές καταστροφές και την αστοχία υλικού, πολλοί παράγοντες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη βιομηχανική και κατασκευαστική/μεταποιητική παραγωγή. Ένας τέτοιος παράγοντας είναι οι υπερβολικοί κραδασμοί και δονήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σφάλματα δεδομένων σε μονάδες σκληρού δίσκου (HDDs) και να παρεμποδίσουν τη λειτουργική συνέχεια.

Προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι MSPs στην εξυπηρέτηση πελατών που λειτουργούν σε πολύπλοκα και επικίνδυνα περιβάλλοντα 

Οι πάροχοι διαχειριζόμενων υπηρεσιών (MSP) συχνά αγωνίζονται να προσφέρουν ισχυρές λύσεις αποκατάστασης από καταστροφές (DR) σε πελάτες του βιομηχανικού και κατασκευαστικού κλάδου. Αυτό οφείλεται κατά πρώτο λόγο στο χαμηλό ποσοστό επιτυχίας των λύσεων αποκατάστασης από καταστροφές (DR) και του παρατεταμένου χρόνου διακοπής λειτουργίας εξαιτίας ης ζημιάς που προκαλείται από τους υπερβολικούς κραδασμούς στις υποδομές DR που βασίζονται σε αναλογικούς περιστρεφόμενους σκληρούς δίσκους.

Επιπλέον, οι MSPs έρχονται αντιμέτωποι με τα λιγότερα περιθώρια κέρδους όταν εφαρμόζουν λύσεις επιχειρηματικής συνέχειας και αποκατάστασης από καταστροφές (BCDR) σε πελάτες με αυστηρούς στόχους χρόνου ανάκτησης (RTOs, Recovery Time Objectives). Οι MSPs χρειάζονται υλικό υψηλής ποιότητας για την παροχή ανώτερων υπηρεσιών BCDR και την επίτευξη μικρότερων στόχων RTO, οι οποίοι απαιτούν υψηλές κεφαλαιουχικές δαπάνες (CapEx). 

Γιατί οι σκληροί δίσκοι δεν είναι ιδανικοί για υποδομές αποκατάστασης από καταστροφές σε επικίνδυνα περιβάλλοντα 

Οι σκληροί δίσκοι (HDDs) έχουν πολλά κινούμενα μέρη που λειτουργούν με απίστευτα υψηλή ακρίβεια. Τα μηχανικά μέρη, οι κεφαλές ανάγνωσης/εγγραφής και οι μαγνητικοί δίσκοι (platters) είναι ευαίσθητα και λεπτεπίλεπτα εξαρτήματα που είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις καταπονήσεις. Οι μαγνητικοί δίσκοι και οι κεφαλές περιστρέφονται με υψηλές ταχύτητες που ξεκινούν από τις 7.200 περιστροφές το λεπτό και φτάνουν τις 10.000 και 15.000 περιστροφές ανά λεπτό (RPM) για την αποθήκευση και ανάκτηση πληροφοριών. Λόγω της ευαίσθητης φύσης των εξαρτημάτων του και του ρυθμού με τους οποίους λειτουργεί, μία ξαφνική δόνηση ή τράνταγμα ή κάποιος ισχυρός κραδασμός θα μπορούσε να προκαλέσει εύκολα βλάβη στη μονάδα σκληρού δίσκου με αποτέλεσμα τα σφάλματα ανάγνωσης-εγγραφής δεδομένων. Και η ανάκτηση δεδομένων από έναν κατεστραμμένο σκληρό δίσκο τις περισσότερες φορές είναι μία αρκετά επίπονη, δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία. 

HDDs έναντι SSDs 

Οι σκληροί δίσκοι (HDDs) είναι φθηνότεροι συγκριτικά με τις μονάδες αποθήκευσης στερεάς κατάστασης (SSDs) και παρέχουν περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Παρόλα αυτά, οι περιστρεφόμενοι σκληροί δίσκοι έχουν πολλά μηχανικά μέρη που είναι επιρρεπή στη φθορά μετά από μερικά χρόνια τακτικής χρήσης, αυξάνοντας τον κίνδυνο αστοχίας υλικού. Οι μονάδες SSD από την άλλη, χρησιμοποιούν μνήμη flash για την αποθήκευση πληροφοριών, δεν έχουν κινούμενα μηχανικά εξαρτήματα και αντέχουν στις δονήσεις, στα χτυπήματα και στους κραδασμούς. Οι μονάδες SSD είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και αξιόπιστα μέσα αποθήκευσης, ακόμη και σε αφιλόξενα ή δύσκολα περιβάλλοντα όπως είναι οι βιομηχανίες και τα εργοστάσια παραγωγής. Οι μονάδες SSD είναι επίσης πολύ ελαφρύτερες, ταχύτερες, αθόρυβες και καταναλώνουν σημαντικά χαμηλότερα ποσά ενέργειας από τους κοινούς σκληρούς δίσκους. 

Ελαχιστοποιήστε τους κινδύνους και αυξήστε τα περιθώρια κέρδους με τα μοντέλα Datto SIRIS NVMe SSD 

Ένα κρίσιμης σημασίας τμήμα της λειτουργίας μιας επιτυχημένης επιχείρησης MSP είναι να έχετε το σωστό σύνολο εργαλείων στη τεχνολογική στοίβα σας. 

Τα νέα μοντέλα Datto SIRIS που είναι κατασκευασμένα με χρήση NVMe SSD, ελαχιστοποιούν τους κινδύνους, μειώνοντας τα ποσοστά αστοχίας υλικού DR που προκαλούνται από κραδασμούς σε δύσκολα, σκληρά και απαιτητικά περιβάλλοντα, όπως είναι οι εξέδρες πετρελαίου, τα ορυχεία και τα εργοστάσια. Οι λύσεις Datto SIRIS σας επιτρέπουν να αυξήσετε τα περιθώρια κέρδους της υπηρεσίας BCDR ακόμα και για απαιτητικούς πελάτες και φόρτους εργασίας, καθώς τα μοντέλα Datto SIRIS NVMe SSD διατίθενται με flat-free χρέωση – χωρίς προκαταβολικά έξοδα CapEx ή κρυφές και πρόσθετες χρεώσεις. 

Το συνδρομητικό, flat-free μοντέλο της Datto εξαλείφει τις εκπλήξεις συμπεριλαμβάνοντας DR/backup cloud, hardware, software, αποθήκευση και τεχνική υποστήριξη, ακόμη και για το premium, υψηλού κόστους υλικό που βασίζεται σε τεχνολογίες NVMe SSD.

Οι περισσότερες εφαρμογές Datto BCDR προσφέρουν άμεση απόδοση επένδυσης (ROI) με μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους και μηδενική επένδυση CapEx.

Πηγή: Datto