ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Datto. Το Cloud-Based, Remote-Enabled μέλλον των MSPs

Αρκετά χρόνια τώρα ακούμε ότι οι MSPs θα καταστούν περιττοί και απαρχαιωμένοι καθώς οι επιχειρήσεις θα αξιοποιούν ολοένα και περισσότερο τις «plug-and-play» πλατφόρμες που βασίζονται στο cloud, και εργαλεία. «Για ποιο λόγο να χρησιμοποιήσω έναν MSP;» λένε «όταν στο πολύ κοντινό μέλλον, θα μπορώ απλώς να αγοράσω όλες τις υπηρεσίες και το monitoring μου (παρακολούθηση) στο cloud;».

Στην εταιρεία Iconic IT όμως διαπιστώθηκε ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Όσα περισσότερα cloud-based εργαλεία προσφέρουμε στις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, τόσο περισσότερο φαίνεται να χρειάζονται τις υπηρεσίες μας. Κατά κάποιο τρόπο, η μετάβαση στο cloud λειτούργησε απελευθερωτικά, απομακρύνοντάς μας από τους χώρους των καλωδιώσεων και των διακομιστών και οδηγώντας μας στις αίθουσες συνεδριάσεων. Και η Iconic προσφέρει τέτοιους είδους καθοδήγηση στους πελάτες της, σε μεγάλο βαθμό λόγω της συνεργασίας με την Datto.

Υπάρχει πληθώρα cloud-based συστημάτων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και παρακολούθησης ωστόσο διαπιστώνεται ότι τα προϊόντα Datto μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε και να παρέχουμε περισσότερα στους πελάτες μας. Και για να το θέσουμε απλά, τα εργαλεία Datto επέτρεψαν στην Iconic IT, όπως λέει η ίδια η εταιρεία, να:

1.Λειτουργεί με στρατηγική

Με τα cloud-based εργαλεία μειώθηκαν αρκετά οι «αγγαρείες», οι εγκαταστάσεις και οι καθυστερήσεις στις επικοινωνίες που γνωρίζαμε. Και με την Datto, υπάρχει ορατότητα σε ολόκληρο το δίκτυο του πελάτη μας. Και επειδή πρόκειται για cloud-based λύση, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τη συντήρηση του δικού μας hardware. Μπορούμε να διαχειριστούμε όλες τις τερματικές συσκευές των πελατών μας και να επιστρέψουμε σε αυτές, με εξειδικευμένες, σαφείς συμβουλές ασφαλείας. Μπορούμε να επικεντρωθούμε στα αληθινά ζητήματα επειδή η λύση της Datto φιλτράρει όλον τον θόρυβο. Οι πελάτες μας έχουν ήσυχο το κεφάλι τους γνωρίζοντας ότι τους καλύπτουμε.

Και αυτό δεν είναι μικρό πράγμα. Όταν γνωρίζουν ότι έχουν καλυμμένες τις βασικές ανάγκες ασφαλείας τους, έχουν και την άνεση να μιλήσουν για τις μελλοντικές τους ανάγκες. Μπορούμε να τους κάνουμε ερωτήσεις όπως: πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιλύσετε τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε στο προσεχές διάστημα; Και πως μπορούμε να «χτίσουμε» την τεχνολογική υποδομή σας σήμερα, ώστε να έχετε τα κατάλληλα θεμέλια για να την επεκτείνετε;

Αυτού του είδους η συζήτηση μας οδήγησε στο να δημιουργήσουμε ένα μικρό παράρτημα στην περιοχή του Ντένβερ ως πελάτης. Έτσι, μπορέσαμε να συγχωνεύσουμε όλα τα αντίγραφα ασφαλείας και το monitoring τους σε ένα ενοποιημένο σύστημα – ενώ παράλληλα τους βοηθήσαμε να καλύψουν όλες τις ρυθμιστικές απαιτήσεις δεδομένων τους. Έλαβαν καλύτερη εξυπηρέτηση, σε καλύτερη τιμή και μείωσαν σημαντικά τους επιχειρηματικούς πονοκεφάλους τους.

2.Ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά

Τι θα γίνει με την επιχείρηση μου αν συμβεί κάποιο καταστροφικό συμβάν; Κάποια διακοπή ρεύματος ή πλημμύρα; Μια μεγάλη επίθεση ransomware; Πόσο γρήγορα μπορείτε να επαναφέρετε σε λειτουργία την επιχείρησή μου;

Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που θέτουν οι πελάτες μας και το καλύτερο είναι να έχουμε τη σωστή απάντηση. Νιώθουμε άνετα να πουλήσουμε τα συστήματα εφεδρείας της Datto επειδή τα χρησιμοποιούμε από μόνοι μας. Και έχουμε δει από πρώτο χέρι πόσο καλά λειτουργούν. Μόλις τον περασμένο χειμώνα για παράδειγμα, είχαμε μια διακοπή ρεύματος στα κεντρικά γραφεία μας στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης η οποία διήρκεσε δύο ημέρες. Εξαιτίας της χιονοθύελλας, οι διακομιστές μας τέθηκαν εκτός λειτουργίας επίσης. Καταφέραμε ωστόσο να «τρέξουμε» τα πάντα στους διακομιστές της Datto, κάτι που λειτούργησε όπως σαν να εργαζόμασταν στον δικό μας χώρο με τους διακομιστές μας. Οι υπάλληλοί μας δεν αντιλήφθηκαν τη διαφορά, όπως και οι πελάτες μας, οι οποίοι βασίζονται σε εμάς για να διατηρούνται πάντα τα δίκτυα τους σε λειτουργία.

3.Είναι πιο προσιτή

Μπορεί κάποιοι να είναι επιφυλακτικοί, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι επένδυση αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά της. Γιατί; Επειδή η Datto ήταν από τους πρώτους που εμφανίστηκαν στην αγορά με τεχνολογίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και παρακολούθησης και τα συστήματά τους είναι από τα πλέον ώριμα. Τα συστήματά τους λειτουργούν άψογα σε συνδυασμό με τα δικά μας. Το κόστος εργασίας που εξοικονομείται είναι τεράστιο, γιατί τα συστήματα λειτουργούν κάθε φορά και πάντα, χωρίς εκπλήξεις και παρατράγουδα.

Τα προϊόντα της Datto είναι επίσης επεκτάσιμα, και κλιμακώνονται άριστα με βάση το μέγεθος των πελατών μας και τη βάση χρηστών τους. Όσο περισσότεροι είναι οι πάροχοι όπως η Datto που παρέχουν τέτοια πακέτα τιμών, τόσο απλούστερο είναι για εμάς να προσφέρουμε επιχειρησιακής κλάσης λύσεις ασφαλείας και δημιουργίας αντιγράφων ακόμα και στους μικρότερους πελάτες μας.

4.Και να βρίσκεται πάντα μπροστά από την καμπύλη ασφαλείας

Η κυβερνοασφάλεια είναι το μεγαλύτερο ζήτημα για τους MSPs εδώ και κάμποσο καιρό, καθώς οι επιθέσεις ransomware και hacking έχουν αυξηθεί σε αδιανόητα επίπεδα. Όμως είναι δουλειά μας να φανταζόμαστε πόσο άσχημα μπορούν να πάνε τα πράγματα, και να ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να κάνουν επενδύσεις.

Και τα προϊόντα της Datto αποτελούν μεγάλη βοήθεια καθώς η εταιρεία έχει καλλιεργήσει ουσιαστικές συνεργασίες με τους MSPs. Καθώς παρακολουθούμε τα εισιτήρια (tickets) να φτάνουν σε μας, γνωρίζουμε ότι μπορούμε να επιλύσουμε ζητήματα και πως αξίζουν πραγματικά τον χρόνο μας. Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το αν η λύση αντιγράφων ασφαλείας που χρησιμοποιούμε θα λειτουργήσει. Ξέρουμε ότι θα λειτουργήσει.

Ευτυχώς, οι δυνάμεις της αγοράς φαίνεται να πιέζουν όλο και μικρότερους πελάτες να επενδύσουν σε εξελιγμένα εργαλεία κυβερνοασφάλειας. Επίσης δεν βλάπτει που ο Λευκός Οίκος και ο Πρόεδρος Τζο Μπάϊντεν αντιμετωπίζουν την κυβερνοασφάλεια των επιχειρήσεων ως ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Θα εκδίδουν οδηγίες που πιθανότατα θα μας βοηθήσουν να πουλήσουμε πολύπλοκα προϊόντα ασφαλείας όπως είναι το RMM.

Με τις σωστές συνεργασίες, το μέλλον φαίνεται λαμπρό

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι MSPs θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται, καθώς συνδυάζουμε τη «φιλική, τοπική εξυπηρέτηση σε ζητήματα πληροφορικής» με τις ισχυρές λύσεις παρακολούθησης και εφεδρείας μεγάλων εταιρειών όπως η Datto. Οι μικρές επιχειρήσεις ήταν πάντα η ισχυρότερη μηχανή καινοτομίας της χώρας. Και ως συνεργάτες τεχνολογίας, εναπόκειται στους MSPs όπως εμείς να τους ωθούμε να συμβαδίσουν μαζί μας. Ανυπομονούμε για όλα όσα μπορεί να μας φέρει το μέλλον, και ευελπιστούμε το ίδιο να κάνετε και εσείς.

Πηγή: Datto