ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Datto RMM Ransomware Detection: Δοκιμάστηκε από την MRG Effitas

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Datto παρουσίασε το Ransomware Detection για το Datto RMM.

Αυτή η ενσωματωμένη δυνατότητα του Datto RMM δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους διαχειριζόμενων υπηρεσιών (MSPs) να ενισχύσουν την ασφάλεια των τερματικών συσκευών των πελατών τους με την προσθήκη ενός πρόσθετου επιπέδου ασφαλείας με στόχο να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες μίας επίθεσης crypto-ransomware. Σε ελάχιστους μήνες, περισσότεροι από 600 συνεργάτες όσον αφορά το Datto RMM προχώρησαν σε εγγραφή για να προστατεύσουν περισσότερες από 300.000 τερματικές συσκευές, εντοπίζοντας περισσότερες από 30 περιπτώσεις ransomware για τους πελάτες τους.

Πέρα από την ολοένα αυξανόμενη απειλή του ransomware, η τεχνολογία πίσω από το Datto RMM που βρισκόταν σε παραγωγή στο Datto Workplace για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου έχει ήδη εδραιωθεί και αποδείξει την αποτελεσματικότητα της.

Επιπλέον, πριν από την κυκλοφορία του προϊόντος, η Datto ανέθεσε στην MRG Effitas, μία κορυφαία, παγκοσμίως γνωστή στον τομέα της ασφάλειας πληροφορικής και ανεξάρτητη εταιρεία δοκιμών και διασφάλισης αποτελεσματικότητας, την οποία εμπιστεύονται πάροχοι anti-malware σε όλο τον κόσμο, για να αξιολογήσει το RMM Ransomware Detection και να το συγκρίνει με κορυφαία εργαλεία AV με παρόμοιες δυνατότητες.

Οι δοκιμές που πραγματοποίησε η MRG Effitas περιλαμβάνουν τα τεστ: In-the-Wild Real Ransomware, False Positive, Ransomware Simulator και Performance. Μετά από εβδομάδες αυστηρής αξιολόγησης του ενσωματωμένου στο Datto RMM χαρακτηριστικού ανίχνευσης Ransomware, η MRG Effitas έκανε γνωστά τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  • In-the-Wild Real Ransomware Test: Το Datto RMM Ransomware Detection εντόπισε το 100% των ενεργών δειγμάτων ransomware από πρόσφατες εκστρατείες.
  • False Positive Test: Το Datto RMM Ransomware Detection επέτρεψε την εκτέλεση όλων των φυσιολογικών διαδικασιών μαζικής τροποποίησης -στο 100%-  που μιμούνταν τη δραστηριότητα ransomware χωρίς να παρουσιαστούν ψευδώς θετικά.
  • Ransomware Simulator Test: Το Datto RMM Ransomware εντόπισε και απόκλεισε το 100% των δειγμάτων της MRG Effitas που περιείχαν έγκυρες μεθόδους επίθεσης που χρησιμοποιούνται από το ransomware όπως παραδοσιακές μεθόδους κρυπτογράφησης και τυπικές τεχνικές αποφυγής.
  • Performance Test: Η απόδοση των διαχειριζόμενων σταθμών εργασίας επηρεάστηκε στο ελάχιστο (χρόνος εκκίνησης, λειτουργία περιηγητή κ.λπ.) καθώς είχε τις μικρότερες επιπτώσεις στην απόδοση από όλα τα προϊόντα που έλαβαν μέρος στη δοκιμή.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο που το Datto RMM Ransomware Detection μπορεί να σας βοηθήσει να προστατέψετε τις τερματικές συσκευές των πελατών σας, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στα παραδοσιακά προϊόντα AV για να ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις του crypto-ransomware, μπορείτε να μιλήσετε με έναν ειδικό σήμερα κιόλας.

Datto RMM Ransomware Detection Put to the Test

Πηγή: Datto