ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Datto. Αποκατάσταση από καταστροφές: Η απόδοση έχει σημασία.

Στη σημερινή ταχέως εξελισσόμενη, «always-on» εποχή, οι επιχειρήσεις βασίζονται στη διαθεσιμότητα των δεδομένων 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και στις βελτιωμένες επιδόσεις για να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Ως εκ τούτου, ακόμη και μια σύντομης διάρκειας διακοπή της λειτουργίας του συστήματος ή της διαθεσιμότητας των δεδομένων ή ακόμα και μία πτώση στην κανονική απόδοση του συστήματος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης. 

Την ώρα επίσης που από τη μία πλευρά ο όγκος των δεδομένων που δημιουργούνται, επεξεργάζονται και αποθηκεύονται αυξάνεται ραγδαία, από την άλλη πλευρά οι απαιτήσεις για υψηλότερο throughput και απόδοση -24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες τον μήνα, 365 ημέρες τον χρόνο- όλων των ζωτικών για την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων λειτουργιών είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Και αυτό θέτει το ερώτημα: Πως μπορείτε να διασφαλίσετε, ως MSP, ότι η επιχείρηση του πελάτη σας θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με την ίδια ταχύτητα σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης, φυσικής καταστροφής, βλάβης ή αστοχίας του hardware ή ανθρώπινου λάθους; Η εξάρτηση από αναξιόπιστες, ξεπερασμένες τεχνολογίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποκατάστασης από καταστροφές θα μπορούσε να οδηγήσει σε υστέρηση επιδόσεων και παρατεταμένο χρόνο διακοπής λειτουργίας και επιπλέον σε αύξηση του κινδύνου απώλειας δεδομένων λόγω διαφθοράς ή καταστροφής (data corruption). Για τους παρόχους διαχειριζόμενων υπηρεσιών (MSPs), η ύπαρξη μιας αξιόπιστης λύσης επιχειρησιακής συνέχειας και αποκατάστασης από καταστροφές (BCDR) είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή του ίδιου επιπέδου λειτουργικότητας και απόδοσης όσον αφορά τα συστήματα και τις διαδικασίες κατά την αποκατάσταση μετά από καταστροφή όπως και υπό κανονικές συνθήκες.

Οι σημερινοί απαιτητικοί φόρτοι εργασίας απαιτούν προηγμένες λύσεις BCDR με ισχυρές δυνατότητες αποκατάστασης από καταστροφές, όπως είναι τα μοντέλα SIRIS NVMe SSD της Datto, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για MSPs, ώστε να βοηθούν τις επιχειρήσεις των πελατών τους να λειτουργούν και να είναι ανθεκτικές σε καταστροφές. 

Προκλήσεις για τους MSPs 

Οι απαιτητικοί σε πόρους φόρτοι εργασίας παραγωγής, όπως στην περίπτωση των διακομιστών βάσεων δεδομένων, απαιτούν παρόμοια ή ανώτερη απόδοση από την υποδομή αποκατάστασης από καταστροφές (DR) για να διασφαλιστεί η συνέχεια της εμπειρίας των χρηστών και των επιχειρήσεων. Ας πούμε ότι το περιβάλλον παραγωγής του πελάτη σας χρησιμοποιεί μονάδες αποθήκευσης στερεάς κατάστασης (SSD) για τους φόρτους εργασίας υψηλής απόδοσης. Σε αυτή την περίπτωση, η υποδομή DR θα πρέπει να συνάδει με την απόδοση των φόρτων εργασίας παραγωγής, ώστε να ικανοποιούνται οι αυστηροί στόχοι χρόνου αποκατάστασης (RTO) και οι προσδοκίες του πελάτη. 

Οι μονάδες αποθήκευσης NVMe SSD προσφέρουν πολύ υψηλότερες ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής και απόδοση εισόδου/εξόδου (I/O) σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς, αναλογικούς περιστρεφόμενους σκληρούς δίσκους (HDD) ή τους SSD SATA/SAS που είναι χαμηλότερου κόστους. Ωστόσο, το υλικό που βασίζεται σε NVMe μπορεί να είναι δαπανηρό, απαιτώντας από τους MSPs και τους πελάτες τους να κάνουν σημαντικές δαπάνες κεφαλαίου  (CapEx) εκ των προτέρων. Μπορεί να είναι δύσκολο να πεισθεί η διοίκηση των MSPs να κάνει επενδύσεις σε υποδομές που παραμένουν αδρανείς τον περισσότερο χρόνο. Το υψηλό κόστος υλοποίησης ανώτερων λύσεων BCDR για πελάτες με αυστηρές απαιτήσεις σε απόδοση και RTO αναγκάζει επίσης κάποιους MSPs να αποδέχονται χαμηλότερα περιθώρια κέρδους, συχνά λόγω του απαγορευτικού κόστους CapEx για την αγορά κορυφαίου υλικού. 

Κερδίστε νέους πελάτες και βελτιώστε τα περιθώρια κέρδους με τη Datto 

Οι MSPs μπορούν να βελτιώσουν την ικανοποίηση των πελατών και να δημιουργήσουν νέες ροές εσόδων, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των απαιτητικών φόρτων εργασίας παραγωγής με υψηλής απόδοσης υποδομές DR τόσο τοπικά όσο και στο cloud, οι οποίες βασίζονται σε all-flash τεχνολογίες NVMe SSD.

Η Datto δίνει τη δυνατότητα στους MSPs να υλοποιούν εξαιρετικά αποδοτικές υποδομές DR ειδικά για απαιτητικούς σε πόρους φόρτους εργασίας παραγωγής τόσο τοπικά (on-site) όσο και στο cloud, όπως είναι οι διακομιστές βάσεων δεδομένων που απαιτούν πολλή ενέργεια και πόρους. 

Τα μοντέλα Datto SIRIS NVMe SSD συνδυάζουν έως και 10 φορές αύξηση της απόδοσης, στιβαρή κατασκευή για αξιοπιστία και πρόσβαση κατά προτεραιότητα σε βελτιστοποιημένους για DR κόμβους cloud στο Datto Cloud για MSPs, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών πελατών, συμπεριλαμβανομένης της τήρησης αυστηρών στόχων χρόνου αποκατάστασης (RTO) και της προστασίας κρίσιμων φόρτων εργασίας. 

Αν και οι διακομιστές που βασίζονται σε NVMe SSDs είναι δαπανηροί, οι μονάδες Datto SIRIS NVMe SSD εξαλείφουν το κόστος CapEx, επιτρέποντας στους MSPs να εξοικονομήσουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε σύγκριση με άλλες λύσεις που απαιτούν την αγορά εξειδικευμένου hardware και τη χρήση νέφους υπερκλίμακας (hyperscale cloud). Για παράδειγμα, η εκτέλεση ενός σχεδίου DR για έναν διακομιστή υψηλής απόδοσης σε AWS ή Azure μπορεί να στοιχίσει έως και $10.000 δολάρια.

Επιπλέον, το συνδρομητικό, flat-free μοντέλο της Datto εξαλείφει τις εκπλήξεις συμπεριλαμβάνοντας DR/backup cloud, hardware, software, αποθήκευση και τεχνική υποστήριξη, ακόμη και για το premium, υψηλού κόστους υλικό που βασίζεται σε τεχνολογίες NVMe SSD. 

Πηγή: Datto