ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαμόρφωση προστασίας για τα Sophos Endpoint και Server Protection

Η διασφάλιση της σωστής διαμόρφωσης για την λύση προστασίας διακομιστών και τερματικών συσκευών (Endpoint και Server Protection) είναι ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που οφείλετε να κάνετε για να διατηρήσετε ασφαλή τον οργανισμό ή την επιχείρηση σας.

Στο συγκεκριμένο άρθρο, θα βρείτε ορισμένες γρήγορες συμβουλές και διάφορους συνδέσμους που οδηγούν σε γνώσεις και πόρους, ώστε να μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προστασία που προσφέρει η Sophos.

Ξεκινώντας

Στο Sophos Central χρησιμοποιούνται πολιτικές για την εφαρμογή ρυθμίσεων προστασίας, όπως συγκεκριμένες ρυθμίσεις αποτροπής exploits, ελέγχου εφαρμογών και ελέγχου περιφερειακών. Οι πολιτικές μπορούν να εφαρμοστούν σε τερματικές συσκευές, σε διακομιστές, σε χρήστες ή ομάδες χρηστών, ανάλογα με τον τρόπο που θέλετε να ρυθμίσετε τα πράγματα. Δείτε, πως μπορείτε να δημιουργήσετε μια πολιτική.

Έλεγχος εφαρμογής

Ελέγχει ποιες εφαρμογές πρέπει να αποκλειστούν. Για παράδειγμα, τα παιχνίδια, το uTorrent και το Steam.
Endpoint setup | Server setup

Πρόληψη απώλειας δεδομένων

Διακόπτεται η μεταφορά συγκεκριμένων τύπων αρχείων ή συγκεκριμένου περιεχομένου σε ένα αρχείο από μια συσκευή. Για παράδειγμα, αποτρέπει την αποστολή αρχείων που περιέχουν αριθμούς λογαριασμών από μια συσκευή.
Endpoint setup | Server setup

Τείχος προστασίας Windows

Αποκλείει τις εισερχόμενες συνδέσεις από συγκεκριμένους τομείς ή δίκτυα. Για παράδειγμα, διακόπτεται από όλα τα ιδιωτικά δίκτυα να έχουν πρόσβαση σε μια συσκευή.
Endpoint setup | Server setup

Έλεγχος περιφερειακών

Ελέγχει τι είναι δυνατόν να συνδεθεί σε έναν υπολογιστή ή μια συσκευή. Για παράδειγμα, αποτρέπεται η σύνδεση/ εγκατάσταση ενός USB flash drive, κάποιου εξωτερικού σκληρού δίσκου ή κάποιου drive ανάγνωσης/ εγγραφής δίσκων οπτικής τεχνολογίας.
Endpoint setup | Server setup

Προστασία από απειλές

Διαμορφώνει τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά προστασίας. Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε πάντα τις προτεινόμενες ρυθμίσεις της Sophos.
Endpoint setup | Server setup

Διαχείριση ενημερώσεων

Προγραμματίζει ενημερώσεις για εγκατάσταση σε συγκεκριμένη ώρα. Για παράδειγμα, είναι δυνατός ο καθορισμός της εγκατάστασης τους μετά τις ώρες λειτουργίας του γραφείου.

Endpoint setup | Server setup

Έλεγχος Ιστού

Αποτρέπει τους χρήστες από το να κάνουν λήψη επικίνδυνων αρχείων ή να έχουν πρόσβαση σε ακατάλληλους ιστοτόπους. Για παράδειγμα, είναι δυνατός ο αποκλεισμός της λήψης αρχείων με κατάληξη .exe.
Endpoint setup | Server setup

Παρακολούθηση ακεραιότητας αρχείων (Server only)

Παρακολουθεί σημαντικά αρχεία και φακέλους για σημάδια παραβίασης. Για παράδειγμα, κρίσιμης σημασίας καταλόγους Windows ή βασικά προγράμματα.
Πως να τη διαμορφώσετε.

Προστασία παραποίησης
Η προστασία από παραβίαση εμποδίζει την απεγκατάσταση της προστασίας της Sophos από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες και τύπους κακόβουλου λογισμικού. Θα πρέπει να έχετε τη συγκεκριμένη ρύθμιση πάντα ενεργοποιημένη. Μάθετε περισσότερα.

Είναι απαραίτητο να κάνω log in για να ελέγξω για ειδοποιήσεις;

Οι χρήστες ρωτούν συχνά πόσο συχνά πρέπει να συνδέονται για να ελέγχουν για ειδοποιήσεις και άλλες ενέργειες. Τα καλά νέα είναι ότι το Sophos Central στέλνει αυτόματα email στους διαχειριστές στην περίπτωση ενός συμβάντος ή γεγονότος που απαιτεί την προσοχή τους. Δείτε πώς μπορείτε να διαμορφώσετε τις ειδοποιήσεις.

Ελέγξτε τη στάση ασφαλείας σας με EDR

Το Endpoint Detection and Response (EDR) είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε απειλές στο δίκτυο σας. Είναι εύκολο να ξεκινήσετε, κάνοντας πρώτα ένα έλεγχο στη λίστα με τις πιο ύποπτες πιθανές απειλές που πρέπει να αναζητήσετε και να διερευνήσετε στον οργανισμό σας.

Σας παρέχουμε επιμελημένη νοημοσύνη για απειλές, ώστε να μπορείτε γρήγορα να αποφασίσετε αν μια πιθανή απειλή χρειάζεται τακτοποίηση. Παρακολουθήστε τα βίντεο how-to για το EDR.

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο υποστήριξης Intercept X & Central Endpoint Protection

Κέντρο υποστήριξης Intercept X for Server and Central Server Protection