ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Boldon James. Η δύναμη των δύο: Ασφαλής ανταλλαγή μηνυμάτων στο Σύγχρονο Περιβάλλον Άμυνας

Οι Οργανισμοί Άμυνας περιλαμβάνουν δύο πολύ διαφορετικά περιβάλλοντα επικοινωνίας. Η ανταλλαγή μηνυμάτων σε στρατιωτικό επίπεδο λαμβάνει χώρα σε ζωντανά επιχειρησιακά περιβάλλοντα και μπορεί να περιλαμβάνουν μηνύματα που μεταδίδονται μεταξύ διαφορετικών επιχειρήσεων και ένοπλων δυνάμεων, όπως για παράδειγμα, σε κλειστά συστήματα και δίκτυα. Αυτό το είδος της επικοινωνίας πρέπει να ακολουθεί αυστηρές διαδικασίες ασφάλειας και πρωτόκολλα, και να συμμορφώνεται με αυστηρές προδιαγραφές, όπως το ίδιο πρέπει να γίνεται και με την ταξινόμηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα δεδομένα που μοιράζονται τόσο εσωτερικά όσο και με τους Οργανισμούς Άμυνας άλλων εθνών.

Επιπλέον, το προσωπικό σε ολόκληρο τον Οργανισμό στέλνει μηνύματα και δημιουργεί δεδομένα συνήθως ως μέρος της καθημερινής εργασίας του και των καθημερινών του υποχρεώσεων. Και τα δεδομένα θα μπορούσαν να είναι οτιδήποτε, από την αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν προμηθευτή για να παραγγείλουν περισσότερα χαρτικά για το κεντρικό γραφείο μέχρι έναν αντιπρόσωπο πωλήσεων για να προσθέσει νέα στοιχεία σε ένα αρχείο πελάτη. Οι πληροφορίες που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή θα πρέπει βεβαίως να ταξινομούνται, να ελέγχονται και να προστατεύονται.

Πολλοί Οργανισμοί Άμυνας επανεξετάζουν επί του παρόντος τα εργαλεία μηνυμάτων που χρησιμοποιούν, καθώς έχουν ξεκινήσει τη μετάβαση από το υπάρχον σύστημα X.400 σε μια πιο σύγχρονη υποδομή επικοινωνιών, ενώ επιπλέον υπάρχει μία αυξητική τάση προς την μετάβαση σε εμπορικές, αποδεδειγμένες «off-the-shelf» λύσεις SMTP-based λύσεις που ακολουθούν βεβαίως τα νέα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Μπορεί η «Ενσωμάτωση» να είναι «της μόδας» στον κόσμο της πληροφορικής, ωστόσο στην Boldon James πιστεύουν ότι η καλύτερη προσέγγιση είναι να αναπτυχθούν δύο ξεχωριστές, αλλά συμπληρωματικές λύσεις που κάθε μία «αντιμετωπίζει» ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, μία εφαρμογή ή βάση χρηστών.

Η λύση SAFEmailτης Boldon James, για παράδειγμα, είναι κατάλληλη για στρατιωτικές εφαρμογές και σε υπηρεσίες πληροφοριών και έχει χρησιμοποιηθεί από πελάτες στην αγορά της Άμυνας για 25 χρόνια. Πρόκειται για ένα ισχυρό και δοκιμασμένο εργαλείο, και που συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της τεχνολογίας ανταλλαγής μηνυμάτων. Επιπροσθέτως προς τα ισχύοντα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα, η τελευταία έκδοση είναι future-proofed ώστε να είναι συμμορφωμένη με τα νέα πρότυπα για την προστασία των δεδομένων και τα πρότυπα «σήμανσης» του ΝΑΤΟ, και στα οποία η Boldon James είχε συμβουλευτικό ρόλο συμμετέχοντας σε διάφορες διαβουλεύσεις. Το SAFEmail είναι σε θέση να υποστηρίξει τόσο τα νέα συστήματα όσο και το παλαιότερο σύστημα X.400 και μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις.

Μια επιχειρησιακής κλάσης λύση όπως ένας Classifier μπορεί στη συνέχεια να αναπτυχθεί παράλληλα με ένα στρατιωτικών προδιαγραφών εργαλείο ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το SAFEmail, εξυπηρετώντας ως μία κοινή πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί από ολόκληρο τον οργανισμό για την ταξινόμηση «καθημερινών» μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δεδομένων. Ο Classifier (Ταξινομητής) είναι δομημένος για ασφαλή περιβάλλοντα, και συμμορφώνεται με τα σύγχρονα βιομηχανικά πρότυπα και πρωτόκολλα. Παράλληλα είναι κατάλληλος και για μη-επιχειρησιακές δραστηριότητες προσφέροντας μια πιο ευέλικτη λειτουργικότητα «labelling» που είναι δυνατόν να ευθυγραμμιστεί με τον τρόπο λειτουργίας ενός οργανισμού. Αυτή περίοδο αναπτύσσεται σε live Top Secret επιπέδου συστήματα.

Η προμήθεια και των δύο συστημάτων από την ίδια εταιρεία/ προμηθευτή έχει τα πλεονεκτήματά της. Ο οργανισμός θα είναι βέβαιος για το ίδιο υψηλό επίπεδο απόδοσης σε όλα τα περιβάλλοντα επικοινωνίας, με κάθε μήνυμα να αποστέλλεται τηρώντας τα όποια στρατιωτικά πρότυπα και προδιαγραφές. Επιπλέον, υπάρχουν οφέλη στο να έχεις να κάνεις με μία εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της ομαλότερης ανάπτυξης, της συνεπούς υποστήριξης και του χαμηλότερου κόστους κτήσης.

Και το σημαντικότερο όλων είναι η εταιρεία να έχει μακρά ιστορία υπηρεσίας σε στρατιωτικά περιβάλλοντα και βαθιά κατανόηση τόσο των στρατιωτικών όσο και των επιχειρησιακών υποδομών. Όπως η Boldon James.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.