ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αρχειοθέτηση emails του Microsoft 365 για νέους πελάτες του MailStore Server

Δημιουργήσαμε τη σειρά Tech Tips στο blog της MailStore για να βοηθήσουμε να εξοικειωθούν με τη πλατφόρμα όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, πελάτες και συνεργάτες, με τα χαρακτηριστικά προϊόντος και τα σενάρια χρήσης που σχετίζονται με το MailStore Server.

Το συνοδευτικό βίντεο φορμά παρέχει οδηγίες βήμα προς βήμα. Σε αυτή τη μίνι σειρά Tech Tips, η MailStore παρέχει χρήσιμες συμβουλές για το πως να αρχειοθετήσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας από το Microsoft 365 ως νέο πελάτης του MailStore Server.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το MailStore Server με το Microsoft 365

Παρόλο που τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να αρχειοθετηθούν εγγενώς στο Microsoft 365, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε μία εξωτερική λύση αρχειοθέτησης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), όπως είναι το MailStore Server σε συνδυασμό με το Microsoft 365. Οι λόγοι για να προχωρήσετε σε μία τέτοια λύση παρατίθενται συνοπτικά στο δωρεάν white paper από το ινστιτούτο ερευνών αγοράς Osterman Research. Πολλές εταιρείες πιστεύουν, για παράδειγμα, ότι δεν είναι πλέον απαραίτητο να προστατεύουν και να διατηρούν τα κρίσιμα δεδομένα της επιχείρησής τους μετά τη μετεγκατάσταση τους στο (δημόσιο) cloud, επειδή υποθέτουν ότι ο πάροχος cloud είναι υπεύθυνος και για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων τους. Ωστόσο, αυτή η πεποίθηση είναι εντελώς λανθασμένη. Οι πελάτες του Microsoft 365 είναι υπεύθυνοι για την προστασία και την αποθήκευση των δεδομένων τους, η οποία περιλαμβάνει την αρχειοθέτηση και την τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των εταιρικών δεδομένων. Ως δημόσιος πάροχος υπηρεσιών cloud, η Microsoft είναι απλώς υπεύθυνη για τη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας της και την προστασία της από διακοπές λειτουργίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εταιρείες που χρησιμοποιούν μία τέτοια υπηρεσία δημόσιου cloud θα πρέπει να λάβουν μέτρα για να προστατευθούν από τον κίνδυνο της απώλειας δεδομένων. Το προϊόν MailStore Server όχι μόνο παρέχει προστασία και κάνει κεντρικά και ανεξάρτητα διαθέσιμα τα email σας στο Microsoft 365 αλλά μεταξύ άλλων, παρέχει γρήγορη αυτοεξυπηρέτηση που επιτρέπει στους τελικούς χρήστες να αναζητούν και να επαναφέρουν emails και συνημμένα αρχεία αξιοποιώντας το αρχείο μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείτε να βρείτε ακόμη περισσότερους λόγους για τη χρήση του MailStore Server σε συνδυασμό με το Microsoft 365 στο blog της MailStore.

Ο σύγχρονος έλεγχος ταυτότητας είναι στάνταρντ στο MailStore

Όλο και περισσότερες εταιρείες μεταβαίνουν στο Microsoft 365. Αυτή η τάση αυξάνεται ακόμα με πιο γρήγορους ρυθμούς με τον τερματισμό της υποστήριξης για το Microsoft Windows SBS 2011 τον τερματισμό της υποστήριξης του Microsoft Exchange Server 2010 να ακολουθεί σύντομα. Δεδομένου ότι η Microsoft ανακοίνωσε ότι σταματά την υποστήριξη του βασικού ελέγχου ταυτότητας, ο μοντέρνος (σύγχρονος) έλεγχος ταυτότητας που βασίζεται σε OAuth2 θα γίνει σύντομα απαραίτητος για πολλές εταιρείες. Το MailStore Server υποστηρίζει σύγχρονο έλεγχο ταυτότητας και μαζί, παρέχει όχι μόνο βέλτιστη ενσωμάτωση στο περιβάλλον cloud του Microsoft 365, αλλά και την απαραίτητη ασφάλεια. Για παράδειγμα, ως χρήστης Microsoft 365, χρησιμοποιείτε απλώς τη συνήθη διαδικασία σύνδεσης (log-in) για το Microsoft 365 tenant σας προκειμένου να συνδεθείτε στο MailStore Server που περιλαμβάνει για παράδειγμα, έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων.

Σε αυτό το Tech Tip, θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε πως να αρχειοθετείτε τα email σας από το Microsoft 365 ως νέος πελάτης MailStore Server, παρέχοντάς σας με αυτό τον τρόπο μακροπρόθεσμη προστασία έναντι της απώλειας δεδομένων και καθιστώντας τα δεδομένα σας διαθέσιμα και ανακτήσιμα ανά πάσα στιγμή. Ακολουθούν δύο βίντεο που σας δείχνουν πως να συνδέσετε τον διακομιστή MailStore με το Microsoft 365 tenant σας χρησιμοποιώντας σύγχρονο έλεγχο ταυτότητας, πως να συγχρονίζετε χρήστες (Μέρος 1ο) και πως να προσαρμόζετε προφίλ αρχειοθέτησης (Μέρος 2ο).

Μέρος 1ο: Προετοιμασία για το Microsoft 365 σας και Συγχρονισμός Χρήστη

Στο παρακάτω βίντεο, περιγράφεται η αρχική διαμόρφωση και η σύνδεση του MailStore Server με το Microsoft 365. Παράλληλα, το βίντεο σας δείχνει πως να συνδέσετε το MailStore Server με το Microsoft 365 tenant σας, προκειμένου να συγχρονίσετε τις πληροφορίες χρήστη από το Microsoft 365. Επιπλέον, σας δείχνουμε μεταξύ άλλων, πως να προχωρήσετε στην εγγραφή του MailStore Server ως εφαρμογή (app) στο Azure AD και να εκχωρήσετε τις απαραίτητες άδειες. Τέλος, σας δείχνουμε πως να προχωρήσετε με τον συγχρονισμό χρήστη.

Μπορείτε να βρείτε όλα τα λεπτομερή βήματα στο MailStore Server Help και οδηγίες βήμα προς βήμα στο βίντεο Tech Tip:

Μέρος 2ο: Προσαρμογή του Προφίλ Αρχειοθέτησης στον Διακομιστή MailStore

Στο δεύτερο βίντεο, η MailStore σας δείχνει πως να αρχειοθετήσετε πλήρως τα mailboxes σας στο Microsoft 365. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ήδη εκτελέσει όλα τα βήματα από το προηγούμενο βίντεο Tech Tip (Μέρος 1ο). Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στην επιλογή του προφίλ αρχειοθέτησης. Στη συνέχεια, γίνεται μία εξήγηση του πως να αρχειοθετηθούν τα υπάρχοντα καθώς και τα μελλοντικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το MailStore Server μέσω “journal archiving” (γνωστού και ως journaling). Συνιστούμε το δωρεάν add-on πρόγραμμα MailStore Gateway ως εξωτερικό journal mailbox. Εξηγούμε επίσης πως να ορίσετε τους κανόνες διαγραφής, για παράδειγμα.

Μπορείτε να βρείτε όλα τα λεπτομερή βήματα στο MailStore Server Help. Στο παρακάτω βίντεο, θα λάβετε πρακτικές οδηγίες βήμα προς βήμα για την προσαρμογή των προφίλ αρχειοθέτησης:

Χρησιμοποιείτε ήδη το MailStore Server;

Αν χρησιμοποιείτε ήδη το MailStore Server σε συνδυασμό με μία εγκατάσταση/ on-premises Exchange Server, μπορείτε πολύ εύκολα να μεταφέρετε το υπάρχον αρχείο σας κατά τη μετάβαση σας στο Microsoft 365. Με το MailStore Server, τα email σας συνεχίζουν να αρχειοθετούνται όπως και πριν – και με αυτό το τρόπο επομένως μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ανταποκρίνεστε στον αυξανόμενο αριθμό των απαιτήσεων συμμόρφωσης. To Tech Tip της MailStore «Migrating Existing MailStore Customers from Microsoft Exchange to Microsoft 365» παρέχει πρακτικές οδηγίες βήμα προς βήμα. Μπορείτε επίσης να βρείτε τον αναλυτικό οδηγό για το πως μπορείτε να αλλάξετε την αρχειοθέτησή σας από Microsoft Exchange Server σε Microsoft 365 στο MailStore Server Help.

Πηγή: MailStore