ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ακόμα ένα ορόσημο για την υπηρεσία managed detection & response (MDR) της Sophos

Αυτός ο μήνας σηματοδοτεί την 2η επέτειο από την κυκλοφορία του Sophos MTR (Managed Threat Response), της δημοφιλούς, καθοδηγούμενης από ανθρώπους υπηρεσίας της Sophos για το κυνήγι, τον εντοπισμό και την ανταπόκριση σε απειλές όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Την ώρα που η Sophos γιορτάζει την 2η επέτειο από τη διάθεση της υπηρεσίας MTR, παράλληλα δηλώνει ενθουσιασμένη που ανακοινώνει ένα ακόμη ορόσημο: η υπηρεσία Sophos MTR προστατεύει πλέον σήμερα περισσότερες από ένα εκατομμύριο συσκευές!

Το εντυπωσιακό αυτό επίτευγμα αποτελεί απόρροια της σημαντικής αύξησης των επιχειρήσεων και οργανισμών που βασίζονται στο Sophos MTR για να προστατευτούν από κυβερνοαπειλές. Η εταιρεία μάλιστα «έχει δει» αύξηση στις συνδρομές Sophos MTR άνω του 500% από τον Αύγουστο του 2020 όταν και είχε ανακοινώσει ότι ξεπεράστηκε το όριο των 1.000 πελατών. Σήμερα, η υπηρεσία Sophos MTR προστατεύει περισσότερους από 6.000 πελάτες.

Αυτός ο εκπληκτικός ρυθμός ανάπτυξης αποτελεί απόδειξη της τεχνογνωσίας της παγκόσμιας κλάσης της ομάδας της Sophos που εξειδικεύεται στο κυνήγι και στην αποκατάσταση από απειλών, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Τι είναι αυτό που κάνει τόσους πολλούς οργανισμούς να επιλέγουν το Sophos Managed Threat Response;

  • Η καλύτερη εξειδίκευση στον κλάδο: Η εύρεση και η διατήρηση εξειδικευμένου προσωπικού αποτελεί τεράστια πρόκληση για τους οργανισμούς όλων των μεγεθών. Μάλιστα, και σύμφωνα με μια έρευνα του 2020 στην οποία συμμετείχαν 5.000 Διευθυντές Πληροφορικής παγκοσμίως, το 81% των οργανισμών δηλώνει ότι ο εντοπισμός και η διατήρηση στις τάξεις τους εξειδικευμένων επαγγελματιών στον κλάδο της ασφάλειας πληροφορικής αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την ικανότητα τους να παρέχουν υπηρεσίες ασφάλειας πληροφορικής – με περισσότερο από το 25% εξ αυτών να δηλώνει ότι αποτελεί «την μεγαλύτερη πρόκληση» για αυτούς. Το Sophos MTR φροντίζει να σας παρέχει την ηρεμία που χρειάζεστε γνωρίζοντας ότι σας υποστηρίζει μία από τις καλύτερες στον κλάδο ομάδες εξειδικευμένων επαγγελματιών σε θέματα ασφάλειας, η οποία εργάζεται όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα για να προστατεύσει τον οργανισμό σας. Τα έχουν δει, τα έχουν ζήσει όλα και έχουν σταματήσει τα πάντα, και σας προστατεύουν – και όλα αυτά με σημαντικά χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με μία εσωτερική υποδομή παρόμοιας λειτουργικότητας.
  • Ransomware: Ότι η μεγαλύτερη απειλή που οδηγεί τους οργανισμούς να ενδιαφερθούν για την υπηρεσία Sophos MTR είναι το ransomware δεν αποτελεί έκπληξη. Τα στατιστικά στοιχεία πίσω από το ransomware είναι συγκλονιστικά. Το 37% των οργανισμών χτυπήθηκε από ransomware την περασμένη χρονιά με τους κυβερνοεγκληματίες να καταφέρουν να κρυπτογραφήσουν επιτυχώς τα δεδομένα των θυμάτων τους στις περισσότερες από τις μισές φορές. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που προκύπτει είναι ότι δυστυχώς για τους οργανισμούς που πληρώνουν τα λύτρα, κατά μέσο όσο καταφέρνουν να αποκαταστήσουν μόλις το 65% των κρυπτογραφημένων δεδομένων τους. Ακριβώς για αυτό το λόγο καθίσταται όλο και πιο σημαντικό να εξουδετερώνονται οι επιθέσεις προτού οι αντίπαλοι καταφέρουν να επιτύχουν τους στόχους τους. Με τον μέσο λογαριασμό για την ανάκτηση των δεδομένων από μία επίθεση ransomware να φτάνει τα $1,85 εκατομμύρια (λαμβάνοντας υπόψη και τον χρόνο διακοπής λειτουργίας, τον χρόνο εργασίας που χάθηκε, το κόστος των συσκευών, το κόστος δικτύου, τις χαμένες ευκαιρίες και τα λύτρα), η απόφαση να συνεργαστείτε με έναν πάροχο μίας διαχειριζόμενης υπηρεσίας εντοπισμού και ανταπόκρισης (MDR) όπως είναι η Sophos MTR αποτελεί επιτακτική ανάγκη.
  • Ανταπόκριση με τα χέρια στο… πληκτρολόγιο: Πολλοί πάροχοι υπηρεσιών MDR απλώς ειδοποιούν τους πελάτες τους για επιθέσεις και ύποπτα συμβάντα, πράγμα που σημαίνει ότι εναπόκειται στους πελάτες τους να διαχειριστούν τα ζητήματα από μόνοι τους. Το Sophos MTR ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες υπηρεσίες αυτού του είδους καθώς παρέχεται στοχευμένη ανταπόκριση hands-on-keyboard για όλους τους πελάτες ώστε να αποτραπούν ή να αναχαιτισθούν οι επιθέσεις πριν την πρόκληση ζημιάς. Και το «R» στο «MDR» είναι διαθέσιμο χωρίς πρόσθετο κόστος.
  • Η ομάδα MTR αποτελείς μέρος της ομάδας σας: Οι πελάτες της υπηρεσίας Sophos MTR λένε ότι νιώθουν σαν να αποτελεί μέρος της εσωτερικής ομάδας τους. Η συνεχής επικοινωνία και η διαφάνεια ενισχύουν την πραγματική συνεργασία, βοηθώντας κάθε πελάτη να βελτιώσει την ευρύτερη στάση ασφαλείας του. Για παράδειγμα, αν ένας από τους πελάτες ανησυχεί για κάποια συγκεκριμένη απειλή – ενδεχομένως επειδή επηρεάστηκε κάποιος γνωστός ή συνεργάτης σε άλλο οργανισμό – μπορεί να απευθυνθεί στην ομάδα MTR και εκείνη θα ξεκινήσει ένα κυνήγι απειλών για να διασφαλιστεί ότι ο οργανισμός είναι ασφαλής.

Τα καλύτερα νέα είναι ότι στη Sophos λένε ότι μόλις ξεκίνησαν! Η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνει την παγκόσμια ομάδα της και να αναπτύσσει περαιτέρω τις κορυφαίες παγκοσμίως ικανότητες ανίχνευσης απειλών και ανταπόκρισης σε συνεργασία με τους ειδικούς των SophosLabs και SophosAI.

Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες και να συζητήσετε πως το Sophos MTR μπορεί να υποστηρίξει τον οργανισμό σας, μιλήστε με τον αντιπρόσωπο της Sophos στην χώρα σας ή ζητήσετε επικοινωνία με την ίδια τη Sophos. Στο μεταξύ, μπορείτε να ενημερωθείτε για την πιο πρόσφατη έρευνα MTR.

Πηγή: Sophos