ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Και το βραβείο πηγαίνει στην… GlobalSign IoT Identity Platform!

Οι ισχυρές, μοναδικές ταυτότητες αποτελούν τον πυρήνα της ασφάλειας των συσκευών IoT (τα «αντικείμενα» ή αν θέλετε πράγματα του Διαδικτύου είναι μοναδικά αναγνωρίσιμα). Η παροχή μοναδικών ταυτοτήτων, επιτρέπει στα αντικείμενα ή στα πράγματα (συσκευές IoT) να πιστοποιούνται όταν βρεθούν για πρώτη φορά online και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτό, αποδεικνύει την ακεραιότητα τους και την ασφαλή επικοινωνία τους με άλλες συσκευές, υπηρεσίες και χρήστες. Αλλά πως γίνεται να γνωρίζετε ποια πλατφόρμα είναι η καλύτερη από τις καλύτερες που υπάρχουν;

Με το αληθινό πνεύμα μιας “εποχής βραβείων” που μόλις τελείωσε, στην GlobalSign κρίνουν ότι έχει ιδιαίτερο νόημα να αποκαλύψουν ότι κέρδισαν ένα ακόμη (βραβείο): την επιλογή της αγοράς για την καλύτερη (πλατφόρμα) στην ασφάλεια IoT – Τη λύση GlobalSign IoT Identity Platform! Μάλιστα, η GlobalSign «πήρε στο σπίτι της» το βραβείο Silver Cybersecurity Excellence Award για το 2019. Τα συγκεκριμένα βραβεία αναγνωρίζουν τις εταιρείες, τα προϊόντα και τους ανθρώπους που επιδεικνύουν υπεροχή, καινοτομία και ηγετική θέση στην ασφάλεια πληροφοριών.

Στην GlobalSign πιστεύουν ότι η πλατφόρμα ταυτότητας IoT (IoT Identity Platform) ξεχωρίζει για την ικανότητα αντιμετώπισης των κρίσιμης σημασίας απαιτήσεων στην ασφάλεια των συσκευών. Κανένα άλλο προϊόν σήμερα δεν προστατεύει την ταυτότητα, την ακεραιότητα και το απόρρητο των συσκευών και των δεδομένων από το ίδιο το chip μέχρι το cloud μέσω της πιστοποίησης ταυτότητας, της εξουσιοδότησης και της κρυπτογράφησης – ενώ παράλληλα παραμένει εξαιρετικά επεκτάσιμο. Και το παραπάνω, ισχύει ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή η πλατφόρμα της GlobalSign είναι μια υποδομή υψηλού όγκου και υψηλού «throughput», ικανή να εκδίδει 3.000 πιστοποιητικά ανά δευτερόλεπτο και δίνοντας στους πελάτες τη δυνατότητα να επικυρώνουν την ορθότητα της ιδέας (proof-of-concept) με δοκιμές μικρού όγκου – και στη συνέχεια, να προχωρούν κλιμακώνοντας την σε εκατομμύρια ταυτότητες χρησιμοποιώντας το ίδιο RESTful API .

Η IoT Identity Platform μπορεί να διαχειριστεί όλους τους τύπους ψηφιακών πιστοποιητικών σε οποιαδήποτε κάθετη αγορά ή IoTGateway – σε εργοστάσια κατασκευής ημιαγωγών ή στην βιομηχανική παραγωγή, σε αυτοκινητοβιομηχανίες, σε έξυπνα ηλεκτρικά δίκτυα, σε τομείς της γεωργίας, στην υγειονομική περίθαλψη, στις κατασκευές, σε εταιρείες logistics και σε πολλούς άλλους τομείς της βιομηχανίας ή του εμπορίου. Το κεντρικό χαρακτηριστικό είναι το IoT Edge Enroll, ένας πλήρης «enrollment» client που χρησιμοποιείται για την παροχή και διαχείριση ταυτότητας με βάσει PKI σε συσκευές IoT όλων των τύπων. Η βασική λειτουργία του είναι μια Αρχή Καταχώρησης (Registration Authority) με ενσωματωμένη την GlobalSign CA Root of Trust, με δυνατότητα whitelisting καθώς και με «challenge-response» καθώς και με διαχείριση βάσει πολιτικής.

Το Edge Enroll περιλαμβάνει επίσης «connectors» για αρθρώματα (μονάδες) ασφαλείας hardware (HSM) και μπορεί να αναπτυχθεί σε δημόσιο ή ιδιωτικό cloud, σε εγκαταστάσεις εντός της επιχείρησης (on-premises) ή ως υπηρεσία που διαχειρίζεται η GlobalSign. Η προσφορά υποστηρίζει μια εκτεταμένη λίστα πρωτοκόλλων enrollment (εγγραφής) και επικοινωνίας ως απάντηση στην ευελιξία που απαιτείται από τα οικοσυστήματα του IoT (Internet of Things). Υποστηρίζει PKCS #7, #10 και #12, μπορεί να διαχειριστεί την δοσοληψία πιστοποιητικών/ αιτημάτων, να εκτελεί τη παραγωγή ιδιωτικού κλειδιού καθώς και κλειδιού μεσεγγύησης (key escrow). Η λύση χρησιμοποιεί ασφαλή επικοινωνία TLS, μπορεί να χρησιμοποιεί «whitelisting» διευθύνσεων IP και ενσωματώνεται με ασφαλή στοιχεία, όπως για παράδειγμα με Physical unclonable λειτουργία (PUF), με Trusted Platform Module (TPM) και STSafe (Secure STMicroelectronics microcontroller).

Ακόμη καλύτερα, η λύση της GlobalSign αξιοποιείται επίσης σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών. Μόλις τον περασμένο Απρίλιο, η πλατφόρμα ενσωματώθηκε στην πλατφόρμα Arm Mbed Cloud – επιτρέποντας σε κάθε third-party προγραμματιστή που χρησιμοποιεί Mbed Cloud να αυτοματοποιήσει γρήγορα την έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών από τη GlobalSign μαζί με υπηρεσίες διαχείρισης πιστοποιητικών. Αυτό εξασφαλίζει επίσης ότι κάθε υποστηριζόμενη Mbed συσκευή θα διαθέτει ένα μοναδικό πιστοποιητικό συσκευής από έναν αξιόπιστο τρίτο, όπως είναι η GlobalSign.

Πέρυσι, η GlobalSign ξεκίνησε επίσης να συνεργάζεται με την εταιρεία Longview, μία εταιρεία της Carnegie Technologies, καθώς η τελευταία άρχισε το «packaging» της πρόσφατα λανσαρισμένης βιομηχανικής λύσης της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων IoT. Η ομάδα ανάπτυξης τους υιοθέτησε μια προσέγγιση που περιλάμβανε τέσσερις βασικούς τομείς: ασφάλεια «by design», πολλαπλά επίπεδα ασφάλειας, διασφάλιση της αλυσίδας εφοδιασμού και συνεργασία για επιτυχία. Τελικά, η Longview IoT συμπεριέλαβε τις κατάλληλες τεχνολογίες IoT – μεταξύ των οποίων βρισκόταν και η IoT Identity Platform της GlobalSign – για να παρέχει στους πελάτες μια ενιαία, ασφαλή και βελτιστοποιημένη λύση για την παρακολούθηση και τη διαχείριση των βιομηχανικών περιουσιακών στοιχείων. Προσφέρει end-to-end λύσεις IoT, προ-ρυθμισμένες για διάφορους κλάδους και σχεδιασμένες να λειτουργούν όπως θα έπρεπε και «out-of-the-box».

Η έκρηξη των συνδεδεμένων συσκευών IoT είναι συγκλονιστική. Παρόλο που η τεχνολογία έχει βελτιώσει την κατασκευή και την παραγωγή, έχει ενισχύσει τη λήψη αποφάσεων και έχει βελτιώσει την ασφάλεια, την άνεση και την αποτελεσματικότητα της ζωής μας – μαζί της δημιουργήθηκε και η μεγαλύτερη επιφάνεια επιθέσεων που υπήρξε ποτέ. Η πλατφόρμα IoT της GlobalSign βρίσκεται αντιμέτωπη με αυτήν την πρόκληση της διασφάλισης του IoT προστατεύοντας την ταυτότητα, την ακεραιότητα και την ιδιωτικότητα των συσκευών και των δεδομένων – από το chip στο cloud μέσω ταυτοποίησης, εξουσιοδότησης και κρυπτογράφησης.

Λοιπόν, ποιος χρειάζεται τα Όσκαρ; Η περίοδος των βραβείων έχει τελειώσει, αλλά η πλατφόρμα IoT της GlobalSign συνεχίζει να προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://www.globalsign.com/en/lp/iot-identity-platform/

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.