ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Οι Amazon και Sophos αυξάνουν την ορατότητα στην ασφάλεια εφαρμογών και δεδομένων στη πλατφόρμα AWS

H Amazon Web Services (AWS) ανακοίνωσε τo AWS Security Hub, έχοντας την Sophos ως εταίρο λανσαρίσματος.

Η Sophos αποτελεί υποστηρικτή αυτής της ευρύτερης στον κλάδο προσπάθειας που θέλει τις ειδοποιήσεις ασφαλείας υψηλής προτεραιότητας να εδραιώνονται και να βρίσκονται στο επίκεντρο στη πλατφόρμα AWS. Στην Sophos πιστεύουν ότι η ορατότητα είναι η καλύτερη άμυνα κατά των σημερινών απειλών, για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επισήμανση οποιονδήποτε ειδοποιήσεων και συμβάντων που θα μπορούσαν να σημαίνουν παραβίαση.

Η Sophos επικροτεί και χαιρετίζει τις προσπάθειες της AWS για να παράσχει APIs για το AWS Security Hub. Αυτό επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών ασφαλείας κατά μήκος ολόκληρου του οικοσυστήματος AWS, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου της Sophos, τα προϊόντα της οποίας παράγουν και συσχετίζουν συμβάντα και ειδοποιήσεις.

Η προσέγγιση που υιοθέτησε η AWS με το Security Hub μοιάζει με την προσέγγιση που ακολούθησε η Sophos με το Sophos Central: συλλέγοντας πληροφορίες ασφαλείας και απεικονίζοντας τες σε μια ενιαία οθόνη για εύκολη προβολή, όπως μπορείτε να παρατηρήσετε και παρακάτω.

Δεδομένου ότι το AWS αποτελεί ολοένα και περισσότερο την επέκταση των «on-premises» συστημάτων των πελατών για κρίσιμης σημασίας για τις επιχειρήσεις τους εφαρμογές, η προστασία των εφαρμογών και των δεδομένων AWS είναι απολύτως απαραίτητη. Τώρα που η Sophos ενσωματώνεται με το AWS Security Hub, οι προειδοποιήσεις σχετικά με το περιβάλλον AWS μπορούν να προβάλλονται στο Sophos Central για ευκολότερη διαχείριση. Το Sophos Central παρέχει ορατότητα όχι μόνο σε γεγονότα κατά μήκος του περιβάλλοντος AWS, αλλά και στις εγκαταστάσεις και σε εξωτερικά περιβάλλοντα.

Έχοντας την προστασία των κορυφαίων προϊόντων Intercept X και XG Firewall, το Sophos Central συσχετίζει αυτές τις πληροφορίες και αυτοματοποιεί την απόκριση με το Synchronized Security.

Η SHI, ένας συνεργάτης της Sophos που βοηθά τους πελάτες να προχωρήσουν με την μετάβαση τους στο AWS, συνιστά τη χρήση του AWS Security Hub. Η SHI έχει δοκιμάσει τη σύνδεση μεταξύ των AWS Security Hub και Sophos Central και έχει παρατηρήσει σημαντικά οφέλη από την «ενσωμάτωση» τους.

«Η ενσωμάτωση της προστασίας Sophos Server με το AWS Security Hub δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση στους πελάτες μας και μας επιτρέπει να βοηθήσουμε στη μετάβαση όλο και περισσότερων επιχειρήσεων στο δημόσιο σύννεφο της Amazon», δήλωσε ο Chief Cloud Officer της SHI International Corp., Lee Ziliak.

Η Sophos πρόσθεσε επίσης προστασία για τον χώρο αποθήκευσης AWS S3 εκτός από την τρέχουσα προστασία για τα AWS EC2 instances στο Sophos Intercept X for Server. Τώρα, τόσο τα EC2 instances όσο και τα S3 storage «buckets» μπορούν να είναι ανιχνεύσιμα και «discoverable» από τους λογαριασμούς AWS πελατών, επιτρέποντας εύκολα την εφαρμογή και την διαχείριση των κατάλληλων πολιτικών ασφαλείας από το Sophos Central, όπως φαίνεται παρακάτω.

Με τις προσπάθειες της AWS και την ενσωμάτωση και την προστασία που προσέθεσε η Sophos, οι πελάτες του Sophos Intercept X for Server μπορούν να προστατεύουν τις κρίσιμης σημασίας ροές εργασίας και τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο AWS, καθώς και στις εγκαταστάσεις τους.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την συνεργασία των δύο εταιρειών στην ιστοσελίδα της Sophos.