ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Έφτασε το Sophos UTM 9.5 – απλούστερο, ταχύτερο και περισσότερο ευέλικτο

Βασιζόμενοι σε απαιτήσεις και σχόλια των χρηστών της, η Sophos ανάπτυξε το Sophos UTM 9.5. Η τελευταία αυτή αναβάθμιση της βραβευμένης πλατφόρμας ενιαίας διαχείρισης απειλών (Unified Threat Management) καθιστά την διαχείριση της ασφάλειας πληροφορικής σας απλούστερη, ταχύτερη και περισσότερο ευέλικτη.

Και, περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά το Web Application Firewall και την επόμενης γενιάς τεχνολογία Sandboxing της εταιρείας, Sophos Sandstorm.

Οπότε τι βελτιώσεις περιλαμβάνει συνολικά το νέο Sophos UTM 9.5;

Βελτιστοποιήσεις στο Sophos Sandstorm

  • Δυνατότητα επιλογής της τοποθεσίας του κέντρου δεδομένων για το Sophos Sandstorm χωρίς να βασίζεται στην ανίχνευση τοποθεσίας βάσει DNS.
  • Οι αναφορές δραστηριότητας του Sandstorm επεκτάθηκαν για να περιλαμβάνουν συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για βελτιωμένη ορατότητα.
  • Εξαιρέσεις σάρωσης για το Sophos Sandstorm ώστε να εξαιρούν συγκεκριμένους τύπους αρχείων από το να αποστέλλονται για ανάλυση στο Sophos Sandstorm.

 

Βελτιστοποιήσεις στο Web Application Firewall

  • Η ανακατεύθυνση προστατευόμενου URL στο Web Application Firewall σας επιτρέπει να ανακατευθύνεται τη κίνηση για ένα προστατευόμενο URL στο WAF (Web Application Firewall) σε ένα διαφορετικό σύστημα backend ή URL.
  • Προστέθηκαν πρότυπα πολιτικών ταυτοποίησης και προστασίας στο WAF για κοινές υπηρεσίες της Microsoft για προστασία και ταυτοποίηση. 
  • Δυνατότητα ρύθμισης της ελάχιστα επιτρεπόμενης έκδοσης TLS για τη βελτίωση της ασφάλειας.
  • Υποστήριξη Proxy Protocol στο WAF για την χρήση των πληροφοριών της IP του client εντός του header του Proxy Protocol για να λαμβάνετε αποφάσεις που αφορούν την πολιτική και να βελτιώσετε το logging.
  • Το χαρακτηριστικό True File Type Scanning σας δίνει τη δυνατότητα να εμποδίσετε uploads και downloads βάσει του τύπου MIME.

 

Βελτιστοποιήσεις στην Διαχείριση και στο Reporting

  • Κατεβάστε όλα τα αρχεία καταγραφής του UTM σε ένα μοναδικό αρχείο (archive).
  • Η υποστήριξη πρόσβασης με SSH επεκτείνει το ήδη υποστηριζόμενο χαρακτηριστικό Support Access.
  • Στην διάθεση σας Βάση Δεδομένων 64-bit PostgreSQL για την παραγωγή αναφορών με μεγάλα σετ δεδομένων ταχύτερα. Η υπάρχουσα βάση δεδομένων μπορεί να μεταναστεύσει χωρίς να επηρεαστούν τα δεδομένα.
  • Διαθέσιμο SNMP Monitoring ολόκληρου του συστήματος αρχείων για την ενσωμάτωση της δυνατότητας παρακολούθησης του συστήματος αρχείων του UTM σε απλές, βασιζόμενες σε SNMP λύσεις παρακολούθησης (monitoring).
  • Ειδοποίηση λήξης πιστοποιητικού 30 ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης μέσω WebAdmin αλλά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρέχοντας σας επαρκή πληροφόρηση για την ανανέωση του πιστοποιητικού.
  • Στη διάθεση σας RESTful API για η διαμόρφωση του Sophos UTM 9.

 

Πώς να αποκτήσετε το Sophos UTM 9.5

Διατιθέμενη δωρεάν για όσους είναι ήδη πελάτες, η συγκεκριμένη αναβάθμιση θα διανεμηθεί σε συστήματα μέσω του Up2Date και σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο δεν χρειάζεται να περιμένετε, αφού ο καθένας που τρέχει την έκδοση 9.4 μπορεί να εγκαταστήσει την πλέον σύγχρονη έκδοση Up2Date απευθείας μέσω του Community Blog από σήμερα ενώ διαθέσιμη θα είναι και σε έκδοση ISO από την σελίδα των downloads για το Sophos UTM.

Περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του UTM 9.5 και τις πλήρεις σημειώσεις για την έκδοση θα βρείτε στο Sophos Community Blog. Επίσης, εφόσον το επιθυμείτε μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση με συναδέλφους σας στα Forums του Sophos Community.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.