ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Sophos εξαγόρασε την Invincea και προσθέτει την προηγμένη μηχανική εκμάθηση στο χαρτοφυλάκιο Επόμενης Γενιάς Προστασίας Τερματικών Συσκευών της

Η Sophos, παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλεια δικτύων και τερματικών συσκευών ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας Invincea, ένα οραματιστή πάροχο προστασίας επόμενης γενιάς ενάντια στο malware.

Το χαρτοφυλάκιο ασφαλείας τερματικών συσκευών της Invincea σχεδιάστηκε για να ανιχνεύει και να προλαμβάνει το μη γνωστό malware καθώς και άλλες εξελιγμένους τύπους επιθέσεων μέσω των κατοχυρωμένων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αλγόριθμων νευρωνικών δικτύων βαθιάς εκμάθησης. Σταθερά κατατάσσεται ανάμεσα στις καλύτερης απόδοσης, βαθιάς εκμάθησης και signature-less, επόμενης γενιάς τεχνολογίες τερματικών συσκευών σε δοκιμές αξιολόγησης τρίτων και έλαβε υψηλή βαθμολογία τόσο για την κορυφαία ανίχνευση όσο και για τα χαμηλά ποσοστά ψευδώς θετικών.

Με έδρα στο Fairfax, η Invincea ιδρύθηκε από την διευθύνοντα σύμβουλο τη Anup Ghosh, για να αντιμετωπίσει τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες απειλές zero-day από κράτη, κυβερνοεγκληματίες και αδίστακτους ιδιωτικούς φορείς. Το προϊόν ναυαρχίδα της Invincea με την ονομασία X by Invincea χρησιμοποιεί βαθιάς εκμάθησης νευρωνικά δίκτυα και συμπεριφορική παρακολούθηση για να εντοπίζει προηγουμένως αθέατο malware και να σταματάει επιθέσεις προτού προκαλέσουν ζημιές. Εστιάζοντας σε τομείς της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της υγειονομικής περίθαλψης και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, η λύση της Invincea χρησιμοποιείται σε μερικά από τα πιο στοχευόμενα δίκτυα στον κόσμο.

“Με την προσθήκη της Invincea στο χαρτοφυλάκιό μας, η Sophos υλοποιεί το όραμά της που είναι να συγκεντρώσει τις πιο ισχυρές τεχνολογίες για να προσφέρει τις κορυφαίες άμυνες στους πελάτες μας”, σχολίασε ο Kris Hagerman, Διευθύνων Σύμβουλος της Sophos. “Η Invincea οδηγεί την αγορά της βασισμένης στην μηχανική εκμάθηση ανίχνευση απειλών συνδυάζοντας εξαιρετικά ποσοστά ανίχνευσης και ελάχιστα ψευδώς θετικά. Η Invincea θα ενισχύσει την ηγετική, επόμενης γενιάς προστασία τερματικών συσκευών της Sophos με συμπληρωματικές predictive άμυνες που πιστεύουμε ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην προστασία τερματικών συσκευών στο μέλλον και θα μας επιτρέψουν να επωφεληθούμε πλήρως από αυτή τη νέα σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης. Είμαστε υπερήφανοι που καλωσορίζουμε την ομάδα της Invincea στην Sophos και ανυπομονούμε να επιδείξει τα οφέλη αυτής της προηγμένης τεχνολογίας στους πελάτες και στους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο”.

Η Sophos έχει αναγνωριστεί σήμερα ως ηγέτης στον τομέα της προστασίας τερματικών συσκευών με μια διευρυνόμενη σειρά από τεχνολογίες επόμενης γενιάς, όπως είναι η signature-less τεχνολογία anti-malware, anti-exploit και anti-ransomware με την ονομασία Intercept Χ καθώς και τα βασισμένα στην συμπεριφορά analytics, την τεχνολογία ανίχνευσης κακόβουλης κίνησης δεδομένων και την φήμη εφαρμογής που βρίσκονται στο Sophos Endpoint Protection. Η μηχανικής εκμάθησης τεχνολογία ανίχνευσης και πρόληψης malware της Invincea θα ενσωματωθεί πλήρως στο χαρτοφυλάκιο της προστασίας τερματικών συσκευών της Sophos, για να ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική θέση της εταιρείας στην συγκεκριμένη ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά. Η διαθεσιμότητα της τεχνολογίας της Invincea στην πλατφόρμα Sophos Central, θα ενισχύσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο της συγχρονισμένης ασφάλειας της Sophos και την ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο.

“Ξεκινήσαμε την Invincea με όραμα να χρησιμοποιήσουμε signature-less τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής εκμάθησης, με καινοτόμους τρόπους για την προστασία των οργανισμών από τις πιο προηγμένες μορφές κυβερνοεπίθεσης” σχολίασε ο Anup Ghosh, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Invincea.

 “Το Χ by Invincea αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά στην τεχνολογία antivirus που βασίζεται στην βαθιά εκμάθηση και στην συμπεριφορική παρακολούθηση. Η ένωση των δυνάμεων μας με την Sophos αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να φέρουμε την αποδεδειγμένη και προηγμένη τεχνολογία μας σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο και να αποτελέσει μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος συγχρονισμένης ασφάλειας. Η Sophos είναι πρώτη στην βιομηχανία στην υιοθέτηση και εφαρμογή αυτού του καινοτόμου οράματος για ολοκληρωμένη και προηγμένη ασφάλεια, και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα αποτελέσουμε μέρος της ομάδας για να βοηθήσουμε να γίνει πραγματικότητα”.  Ο Norm Laudermilch, Γενικός Διευθυντής και επικεφαλής της ανάπτυξης προϊόντος στην Invincea πρόσθεσε: “Η Invincea έθεσε ως στόχο να διαταράξει την παραδοσιακή προσέγγιση στα antivirus, και ακόμη και σήμερα, μία μοναδική τεχνολογία δεν μπορεί να προσφέρει πλήρη προστασία για τους πελάτες. Συμμερίζομαι το όραμα της Sophos στη συγκέντρωση ενός ισχυρού συνόλου τεχνολογιών επόμενης γενιάς για την δραματική βελτίωση της συνολικής αποτελεσματικότητας της προστασίας τερματικών συσκευών. Μαζί με την παγκόσμιας κλάσης τεχνική ομάδα μας στην Invincea, ανυπομονώ να ξεκινήσω στην Sophos για να την βοηθήσω να κάνει πραγματικότητα αυτό το φιλόδοξο και συναρπαστικό όραμα”.

Το χαρτοφυλάκιο ασφάλειας τερματικών συσκευών της Invincea συμπεριλαμβανομένου του Χ by Invincea θα συνεχίσει να υποστηρίζεται και να πωλείται από την Invincea και να διατίθεται μέσω του δικτύου των επίσημων αντιπροσώπων και συνεργατών της εταιρείας.

Η Sophos συμφώνησε να αποκτήσει την Invincea από τους τωρινούς μετόχους της έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων (με $20 εκατομμύρια earn-out).Η  Sophos θα διατηρήσει τα γραφεία της εταιρείας στο Fairfax. Ο CEO της Invincea, Anup Ghosh και o COO της εταιρείας Norm Laudermilch θα ενταχθούν στην Sophos σε καίριες ηγετικές θέσεις. 

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο,εδώ.