ΠΡΟΪΟΝΤΑ

CyberArk: Μην αναλύετε τα πάντα – Αναλύστε αυτό που πρέπει ώστε ακόμα και όταν η απειλή είναι εκ των έσω, να την αντιμετωπίσετε

Το 2013, οργανώσεις σε όλο τον κόσμο άρχισαν να παίρνουν στα σοβαρά την απειλή εκ τω έσω, χάρη στον Edward Snowden. Παρόλα αυτά, αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές περιπτώσεις που προνομιούχοι υπάλληλοι σε μία εταιρεία έχουν προκαλέσει ζημιά, τόσο εσκεμμένα όσο και κατά λάθος, στις εταιρείες και στους οργανισμούς που τους εμπιστεύτηκαν.

Από το περιστατικό της Sage Group στο Ηνωμένο Βασίλειο στην περίπτωση του Harold Martin και πιο πρόσφατα στην περίπτωση του διαχειριστή ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων που φέρεται να κρατούσε όμηρο το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός Πανεπιστημίου για να εισπράξει λύτρα 200 χιλιάδων δολαρίων, οι απειλές εκ των έσω αποτελούν μία πραγματικότητα πια στο σημερινό κόσμο. Αυτό που είναι ακόμα χειρότερο, είναι ότι τα παραπάνω παραδείγματα δεν είναι τίποτα μπροστά στο 50% των παραβιάσεων που προκαλούνται κάθε χρόνο από ένα ακούσιο ανθρώπινο λάθος.

Σήμερα, η CyberArk ανακοίνωσε μια νέα δυνατότητα που μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμούς να ανιχνεύουν αυτόματα και να αντιμετωπίζουν άμεσα εσωτερικές απειλές. Η λύση καταγράφει αυτόματα και αναλύει όλες τις συνεδρίες των προνομιούχων χρηστών, ώστε να ανιχνεύει τυχόν δραστηριότητα υψηλού κινδύνου και να ειδοποιεί στη συνέχεια τις ομάδες ασφαλείας για το ενδεχόμενο περιστατικό προτού να είναι πολύ αργά.

Με την αυτοματοποίηση αυτής της διαδικασίας και την ανίχνευση των απειλών ταχύτερα, οι οργανισμοί θα είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν τόσο τους επιτιθέμενους – όσο και τους απρόσεκτους χρήστες – προτού τα περιστατικά μετατραπούν σε δαπανηρές, ανακοινώσιμες παραβάσεις. Παρακάτω, θα βρείτε τρόπους για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη νέα δυνατότητα ώστε να βελτιώσετε τις διαδικασίες ανίχνευσης, διερεύνησης και ανταπόκρισης απέναντι στις εκ των έσω απειλές:

Προσδιορισμός και καθορισμός κινδύνου. Καθορίστε τις δραστηριότητες υψηλού κινδύνου στον οργανισμό σας, και προσαρμόστε τη λύση σας για να σας ειδοποιεί όταν συμβαίνουν τέτοιες δραστηριότητες. Οι δραστηριότητες που θεωρούνται “υψηλού κινδύνου” ενδεχομένως να διαφέρουν από οργανισμό σε οργανισμό, αλλά αν δεν είστε απολύτως σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, ελέγξτε αυτές τις προτάσεις ως σημείο εκκίνησης.

Παρακολουθήστε τα πάντα. Όταν οι προνομιούχοι χρήστες σας έχουν πρόσβαση σε συστήματα υψηλής αξίας, καταγράψτε οτιδήποτε κάνουν. Με το να παρακολουθείτε και την παραμικρή κίνηση που κάνουν κατά την διάρκεια των προνομιακών συνεδριών τους, θα έχετε μία ροή δεδομένων που μπορεί αυτομάτως να αναλυθεί. Αν κάτι ύποπτο συμβεί, θα έχετε στη διάθεση σας ένα πλήρες καταγεγραμμένο βίντεο για να αξιολογήσετε τι ήταν αυτό που συνέβη.

Αυτοματοποιήστε την ανίχνευση απειλών. Δεν έχετε το χρόνο για να ψάξετε χειροκίνητα όλες τις καταγραφές των συνεδριών των χρηστών σας για να εντοπίσετε κάποια ύποπτη συμπεριφορά, ούτε θα έπρεπε. Αυτοματοποιήστε την αξιολόγηση των συνεδριών των προνομιακών χρηστών σας για να ψάξετε για δραστηριότητα υψηλού κινδύνου τη στιγμή που συμβαίνει.

Ανταποκριθείτε ταχύτατα. Με την αυτοματοποιημένη αξιολόγηση της δραστηριότητας των χρηστών σας, θα ειδοποιήστε για πιθανές επιθέσεις εκ των έσω άμεσα. Μόλις δείτε τη σχετική ειδοποίηση, μπορείτε να διερευνήσετε την κατάσταση, να παρακολουθήσετε την επικίνδυνη συνεδρία αν βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και να τερματίσετε τη συνεδρία για να σταματήσετε να γίνει μεγαλύτερη ζημιά.

Δώστε προτεραιότητα στην αξιολόγηση των ελεγκτών. Ενεργοποιήστε τους ελεγκτές σας για να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί. Με την εφαρμογή δεικτών επικινδυνότητας  στις καταγεγραμμένες συνεδρίες , οι ελεγκτές μπορούν εύκολα να δίνουν προτεραιότητα σε συνεδρίες για αξιολόγηση και να πραγματοποιούν ελέγχους ταχύτερα ώστε να παραδώσουν μεγαλύτερη αξία στην επιχείρηση.

Σε ότι αφορά στην ανίχνευση απειλών, υπάρχουν πολλά δεδομένα που μπορείτε να αναλύσετε, αλλά για να προστατεύσετε τα πολυτιμότερα και πλέον ευαίσθητα περιουσιακά στοιχεία τη εταιρείας, θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε αυτά που έχουν την μεγαλύτερη σημασία. Με το να αναλύσετε προληπτικά την δραστηριότητα των προνομιούχων χρηστών σας πάνω σε υψηλής αξίας περιουσιακά στοιχεία, μπορείτε να εστιάσετε τις προσπάθειες σας στους περισσότερο ευαίσθητους χρήστες και δεδομένα, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις κατά προτεραιότητα που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε και να αντιμετωπίσετε γρήγορα τους επιτιθέμενους μέσα στο δίκτυο σας.

Διαβάστε αυτό το eBook για να μάθετε ποιοι είναι πραγματικά οι insider και δείτε αυτό το βίντεο για να μάθετε πως λειτουργεί η συγκεκριμένη λύση.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.