ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Μην αφήσεις να σε κρατήσει αιχμάλωτο το ransomware. Επισκέψου το Sophos Anti-Ransomware Hub

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μόνο το 2016, οι hackers κατάφεραν να αποσπάσουν πάνω από $1 δισεκατομμύριο με την μορφή λύτρων από χρήστες που προσπαθούσαν να αποκτήσουν την κυριότητα των αρχείων και των δεδομένων τους, αφού πρώτα είχαν μολυνθεί με ransomware (τα αρχεία τους στις περισσότερες περιπτώσεις είχαν κρυπτογραφηθεί).

Το ransomware είναι η πλέον επιτυχημένη μορφή επίθεσης malware των ημερών μας. Λειτουργεί με το να κλειδώνει τα αρχεία των χρηστών και να απαγορεύει την πρόσβαση σε αυτά με αποτέλεσμα τα συστήματα να παύουν να λειτουργούν σωστά, ωσότου τουλάχιστον ο χρήστης πληρώσει τα λύτρα για να του προσφερθεί το κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Ένα από τα μεγαλύτερα σημερινά προβλήματα στην συνεχιζόμενη μάχη ενάντια στο ransomware, είναι οι διαρκείς επανεφευρέσεις των επιθέσεων. Οι κυβερνοεγκληματίες βρίσκουν διαρκώς νέες μεθόδους εξάπλωσης του malware, αποφεύγοντας την ανίχνευση ή ακόμα και αναπτύσσοντας ransomware που διαγράφει τον… εαυτό του όταν τα αρχεία κρυπτογραφούνται ώστε οι ομάδες IT να μην είναι σε θέση να εντοπίσουν ποια παραλλαγή του βρέθηκε στο σύστημα.

Το ransomware μπορεί να προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στην λειτουργία της παραγωγικότητας ενός οργανισμού. Ακριβώς για αυτό το λόγο είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσετε πως μπορείτε να οικοδομήσετε την καλύτερη δυνατή άμυνα εναντίον του. Αυτοί που θέτουν σε λειτουργία εκστρατείες ransomware, δεν παραμένουν άπραγοι περιμένοντας απλώς το malware τους να βρει τον στόχο. του Συνεργάζονται με επαγγελματικές ομάδες, ενημερώνοντας, ενισχύοντας και βελτιώνοντας ασταμάτητα νέες παραλλαγές ransomware – επομένως αν πέσετε στα δίκτυα τους, οι συνέπειες μπορεί να είναι σοβαρές ή και καταστροφικές για εσάς και την εταιρεία σας.

Με το ransomware να κάνει πρωτοσέλιδα για όλους τους λάθος λόγους λοιπόν, υπάρχει μεγάλη πίεση να βάλετε σε εφαρμογή την κατάλληλη άμυνα. Αν ξεκινήσετε από το μηδέν, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Η Sophos παρόλα αυτά μπορεί να σας διευκολύνει πραγματικά. Επισκεφτείτε το Sophos Anti-Ransomware Hub και κατεβάστε το anti-ransomware toolkit της Sophos, δωρεάν (απαιτείτε εγγραφή). 

Φτιαγμένο από ειδικούς στον χώρο της ασφάλειας, το kit παρέχει πολλούς και εξαιρετικούς πόρους για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την απειλή του ransomware, να επιλέξετε την καλύτερη δυνατή προστασία για τον οργανισμό σας, και να έχετε τους χρήστες σας υπό την ομπρέλα των βέλτιστων πρακτικών ασφαλείας.

Περιλαμβάνει:

  • Λίστα ελέγχου ασφάλειας πληροφορικής anti-ransomware
  • Whitepaper για το πώς να παραμείνετε προστατευμένοι ενάντια στο ransomware
  • Αφίσες για τον χώρο εργασίας σας
  • On-demand webinar και PowerPoint deck για να βοηθήσετε και να εκπαιδεύσετε τους χρήστες σας.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.