ΠΡΟΪΟΝΤΑ

H Sophos εξαγόρασε την εταιρεία security analytics, Barricade

Η Sophos, παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλεια δικτύων και τερματικών συσκευών ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την εταιρεία Barricade, ένα πρωτοποριακό start-up που έχει δημιουργήσει μία ιδιαίτερα ισχυρή συμπεριφορική μηχανή analytics που έχει βασιστεί σε τεχνικές μηχανικής εκμάθησης.

Η ομάδα και η τεχνολογία της Barricade πρόκειται να ισχυροποιήσουν τις δυνατότητες συγχρονισμένης ασφάλειας της Sophos καθώς και το χαρτοφυλάκιο επόμενης γενιάς δικτυακής ασφάλειας και ασφάλειας τερματικών συσκευών.

Οι προγραμματιστές και οι επιστήμονες πληροφοριών στην Barricade δημιούργησαν μία τεχνολογική πλατφόρμα που μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα ανίχνευσης κακόβουλης ή ύποπτης συμπεριφοράς. Χρησιμοποιώντας μηχανική εκμάθηση και τεχνητή νοημοσύνη, επεκτείνει τις δυνατότητες των τεχνολογιών ανίχνευσης που βασίζονται σε κανόνες (rule-based) και οι οποίες ολοένα και περισσότερο δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με την ανάπτυξη των εξελιγμένων και πολύπλοκων μοτίβων και σχεδίων επίθεσης.

“Η Barricade έχει μία εντυπωσιακή ομάδα εμπειρογνωμόνων στο τομέα της επιστήμης δεδομένων και πληροφοριών και στη μηχανική εκμάθηση και μοιράζονται το όραμα της Sophos για ασφάλεια που είναι φτιαγμένη να είναι απλή” σχολίασε ο Bill Lucchini, Senior Vice President και General Manager του Cloud Security Group της Sophos. “Το να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε προηγμένη προστασία σε συνεργάτες και πελάτες χωρίς την προσθήκη επιπέδων πολυπλοκότητας είναι ο πυρήνας της προϊοντικής στρατηγικής μας. Η επιχειρησιακής κλάσης ασφάλεια θα έπρεπε να είναι διαθέσιμη σε όλους τους οργανισμούς, και η εξαγορά της Barricade θα επιταχύνει την επόμενη φάση της καινοτομίας πάνω στην συγχρονισμένη ασφάλεια σε όλη τη πλατφόρμα διαχείρισης Sophos Central” συμπλήρωσε.

Η Sophos έχει αναγνωριστεί ως ηγέτης στην προστασία δικτύων και τερματικών συσκευών με ένα ολοένα αυξανόμενο σύνολο επόμενης-γενιάς τεχνολογιών που εκμεταλλεύονται τα behavioral-based analytics, όπως είναι η signature-less ανίχνευση απειλών και exploits καθώς και η ανάλυση αιτίας (root cause) που πρόσφατα κυκλοφόρησαν με το Sophos Intercept X.

“Μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία ανάπτυξης με την Sophos – η ασφάλεια IT μπορεί να είναι πολύπλοκη υπόθεση αλλά η διαχείριση προϊόντων ασφαλείας δεν θα έπρεπε να είναι” είπε ο David Coallier, CEO της Barricade. “Είμαστε περήφανοι για τη τεχνολογία που δημιουργήσαμε και είμαστε χαρούμενοι που θα ενταχθούμε στην ομάδα της Sophos, που εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη και στην μηχανική εκμάθηση που βασίζεται στα security analytics. Αναπτύσσοντας την τεχνολογία μας σε μία ολοκληρωμένη λύση ασφαλείας που κάθε επαγγελματίας IT μπορεί να χρησιμοποιήσει μας τοποθετεί στην επόμενη φάση του συναρπαστικού ταξιδιού μας”.

Η Sophos θα διατηρήσει τα γραφεία της εταιρείας στο Cork, στην Ιρλανδία. O CEO της Barricade και η ομάδα των developers, των μηχανικών και των επιστημόνων της εταιρείας θα ενταχθούν το τμήμα Sophos Cloud, το οποίο βρίσκεται υπό την επίβλεψη του Γενικού Διευθυντή και Ανώτερου Αντιπροέδρου του Sophos Cloud Security Group, Bill Lucchini.  

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.