ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Sophos σε θέση Ηγέτη στην έκθεση Forrester Endpoint Wave 2016

Η Sophos ανακοίνωσε ότι τοποθετήθηκε σε θέση “Ηγέτη” στη νέα έκθεση της Forrester Research Inc. με την ονομασία The Forrester Wave: Endpoint Security Suites για το τέταρτο τρίμηνο του 2016 (Q4 2016). Αναγνωρίζοντας ότι η Sophos έλαβε τις υψηλότερες βαθμολογίες στην κατηγορία της Στρατηγικής (Strategy), η Forrester αναφέρεται στο Sophos Endpoint Protection λέγοντας πως προσφέρει “την περισσότερο enterprise-friendly σουίτα ασφαλείας τερματικών συσκευών SaaS.

Η έκθεση αναφέρει ότι “οι αγοραστές θα εκτιμήσουν το διαισθητικό περιβάλλον διαχείρισης μαζί με την ευελιξία και την επεκτασιμότητα που προσφέρει, χαρακτηριστικά απαραίτητα για τις περισσότερες επιχειρησιακές εγκαταστάσεις, μικρές ή μεγάλες. Η Forrester επίσης διαπίστωσε ότι γενικώς οι πελάτες της Sophos αναφέρονται σε ένα “υψηλό επίπεδο ικανοποίησης για την αποτελεσματικότητα του προϊόντος”.

Η Forrester αξιολόγησε 15 εταιρείες/ προμηθευτές έχοντας 25 κριτήρια και κατηγοριοποίησε τις δυνατότητες κάθε εταιρείας σε τρεις βασικές ανάγκες: στην πρόληψη επίθεσης, στην ανίχνευση και στην αποκατάσταση. Η έκθεση συνιστά στους πελάτες πριν αγοράσουν να λάβουν υπόψη τους την ικανότητα ενός προμηθευτή να μπορεί συγκεκριμένα να:

  • Ανιχνεύει κακόβουλη δραστηριότητα μετά την εκτέλεση
  • Αποτρέπει κακόβουλο λογισμικό καθώς και την εκτέλεση exploits
  • Να αποκαθιστά και να περιορίζει την κακόβουλη δραστηριότητα και τα πιθανά τρωτά σημεία και ευπάθειες

Η έκθεση περιελάμβανε εταιρείες που έχουν προϊόντα με τις παραπάνω ικανότητες και έχουν επιδείξει παρουσία στην επιχειρησιακή αγορά με υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντας για τις λύσεις τους από επιχειρησιακού επιπέδου πελάτες.

Στην έκθεση, η Forrester εκτιμάει επίσης την στρατηγική ενός προμηθευτή. Η Sophos μάλιστα σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία σε όλους τους τομείς, στο μοντέλο κοστολόγησης και αδειοδότησης (χορήγησης άδειας), στο προϊοντικό roadmap και στη στρατηγική go-to-market κ.λπ. H Forrester αναφέρει: “Σε έναν τομέα, γεμάτο τόσο με νέες όσο και με παραδοσιακές τεχνολογίες ασφαλείας τερματικων, το roadmap της Sophos για την ανάπτυξη signature-less δυνατοτήτων πρόληψης και ανίχνευσης… θα κάνει το προϊόν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό μακροπρόθεσμα”.

Το Sophos Intercept X είναι ένα προϊόν ασφαλείας τερματικών επόμενης γενιάς (next-generation endpoint security) που αποτρέπει το zero-day malware, τις άγνωστες παραλλαγές exploit και τις stealth επιθέσεις και περιλαμβάνει ένα προηγμένο χαρακτηριστικό anti-ransomware που είναι σε θέση να ανιχνεύει προηγουμένως άγνωστο ransomware μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Το Sophos Intercept X εγκαθιστάται παράλληλα με το υφιστάμενο λογισμικό ασφαλείας τερματικών οποιουδήποτε προμηθευτή/ εταιρείας και άμεσα ενισχύει την προστασία των τερματικών συσκευών με signature-less detection. Το Sophos Intercept X είναι ήδη διαθέσιμο και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα Sophos Intercept X.

“Αυτή η μελέτη αξιολογεί προμηθευτές τόσο παραδοσιακών όσο και επόμενης γενιάς προϊόντων ασφαλείας έχοντας συνεπή κριτήρια. Η τοποθέτηση της Sophos στον άξονα στρατηγικής και στο δεξί άκρο του, δείχνει ότι η Sophos έχει πάρει το προβάδισμα με την προσθήκη τεχνολογιών επόμενης γενιάς στο δοκιμασμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων προστασίας τερματικών” σχολίασε ο Dan Schiappa, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Ομάδας Ασφαλείας Τελικού Χρήστη στην Sophos. “Πιστεύω ότι η θέση μας ως “Ηγέτη” (Leader) στην έκθεση αυτή είναι μια απόδειξη της συνεχιζόμενης ικανότητας της Sophos να αξιολογεί το τοπίο στον τομέα της ασφάλειας που αλλάζει δυναμικά, να ακούει τις ανάγκες των πελατών της ώστε να αναπτύσσει αποτελεσματικά προϊόντα ασφάλειας τερματικών που ξεπερνούν τις προσδοκίες στην προστασία και στη διαχειρισιμότητα. Είμαι περήφανος που οι πελάτες μας επωφελούνται από την κορυφαία στον κόσμο τεχνολογία μας, από την στρατηγική μας τόσο για on-premises όσο και για SaaS εγκαταστάσεις μέσω της βασιζόμενης στο σύννεφο πλατφόρμας διαχείρισης Sophos Central και από την ικανότητά μας να φέρνουμε συνεχώς καινοτόμα προϊόντα ασφάλειας σε οργανισμούς όλων των μεγεθών” συμπλήρωσε.

Για να κατεβάσετε την έκθεση της Forrester Research Inc. με την ονομασία  Forrester Wave : Endpoint Security Suites, Q4 2016 επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Sophos.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.