ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Παρουσιάζοντας το Sophos Intercept X – μία εντελώς νέα προσέγγιση στο Endpoint Security

Στην Sophos γνωρίζουν από ασφάλεια επόμενης γενιάς, και αυτό είναι κάτι που μπορεί εύκολα κάποιος να διαπιστώσει κοιτάζοντας σε όλο το εύρος της σειράς προϊόντων της εταιρείας, από την ισχυρή τεχνολογία Security Heartbeat που αξιοποιεί το Sophos Central για να καταστήσει δυνατή την επικοινωνία μεταξύ του δικτύου και των τερματικών συσκευών, μέχρι τα προηγμένα behavioral analytics και τα χαρακτηριστικά ανίχνευσης κακόβουλης κίνησης (και πολλά ακόμη).

Τώρα, και με το λανσάρισμα του Sophos Intercept X, η Sophos κάνει ένα τεράστιο άλμα εμπρός στην προστασία επόμενης γενιάς – και όχι μόνο για την Sophos, αλλά για ολόκληρη την βιομηχανία της ασφάλειας συνολικά.

Το Sophos Intercept X πηγαίνει τα πράγματα σε μία νέα εποχή στην προστασία τερματικών συσκευών (endpoint protection) από μοντέρνες απειλές, διαθέτοντας signatureless anti-exploit, anti-ransomware και anti-hacker τεχνολογία που περιλαμβάνει ωραία οπτικοποιημένη ανάλυση της ρίζας του προβλήματος (root-cause) και προηγμένο καθαρισμό κακόβουλου λογισμικού (advanced malware cleanup) – και όλα αυτά διαχειριζόμενα μέσω της κονσόλας διαχείρισης του Sophos Central (Sophos Central Admin console).

Καμία άλλη λύση στην αγορά δεν προσφέρει τόσο πολλά χαρακτηριστικά μαζί σε ένα πακέτο. Χρησιμοποιήστε το σε συνδυασμό με την προστασία Sophos Central Endpoint Advanced ή ως πρόσθετη προστασία για να ενισχύσετε και να διπλο-τσεκάρετε την κάλυψη του antivirus που χρησιμοποιείτε σήμερα από την εταιρεία που συνεργάζεστε.  Και όλα αυτά με την ελάχιστη επίπτωση στην απόδοση του συστήματος: χωρίς υπογραφές, χωρίς σάρωση και χωρίς την άσκοπη χρήση της CPU, μέχρι να αναχαιτιστεί και να εξολοθρευτεί βεβαίως κάτι κακόβουλο.

Θα έχετε αναμφισβήτητα δει αναρίθμητες επικεφαλίδες ειδήσεων σε ιστοσελίδες σχετικά με επιθέσεις ransomware που γονατίζουν επιχειρήσεις και οργανισμούς και που κοστίζουν δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Η Sophos, στο Intercept X έχει ενσωματώσει ισχυρή προστασία ενάντια στο ransomware που είναι ικανή όχι μόνο να μπλοκάρει και να σταματήσει τις επιθέσεις ransomware μόλις ανιχνευτούν, αλλά μπορεί επιπλέον να επαναφέρει τα κατεστραμμένα αρχεία σε μία προηγούμενη, γνωστή και ασφαλή κατάσταση τους.  

Αν και το ransomware φαίνεται να μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα τον τελευταίο καιρό, η λειτουργία της τεχνολογίας εξολόθρευσης ransomware της Sophos κατέστη δυνατή χάρη στην προηγμένη τεχνολογία anti-exploit που αποτελεί την βάση του Intercept X. Μπλοκάρει απειλές zero-day καθώς και patient-zero χωρίς την ανάγκη για παραδοσιακή σάρωση αρχείων ή ενημερώσεις υπογραφών. Με άλλα λόγια: ακόμα και αν δεν γνωρίζουμε το παραμικρό για την απειλή, είμαστε σε θέση να την σταματήσουμε.

Επιπλέον, η Sophos πρόσθεσε αυτοματοποιημένες ιατροδικαστικές αναφορές που εντοπίζει την προέλευση των απειλών, επισημαίνει συγκεκριμένα, πρόσθετα σημεία μόλυνσης και προσφέρει λεπτομερή καθοδήγηση για την ενίσχυση της στάσης του οργανισμού ή της εταιρείας σας στον τομέα της ασφάλειας μελλοντικά. Το Sophos Intercept X επίσης περιλαμβάνει ολοκληρωμένη τεχνολογία βαθύ καθαρισμού (deep-cleaning), που κυνηγάει το spyware που οι παραδοσιακές λύσεις antivirus αποτυγχάνουν να εντοπίσουν και ξεριζώνει βαθιά ενσωματωμένο κακόβουλο λογισμικό που παραμονεύει καθιστώντας την αποκατάσταση απλή υπόθεση. Και πάλι, δεν υπάρχει άλλη εταιρεία που να προσφέρει τόση προστασία σε μία ενιαία λύση.

Η Sophos σας προσκαλεί να δοκιμάσετε το Intercept X για 30 ημέρες παράλληλα με την προηγμένη προστασία τερματικών της Sophos ή της εταιρείας που χρησιμοποιείτε σήμερα. Αν είστε ήδη πελάτης του Sophos Central, απλώς επικοινωνήστε με τον συνεργάτη σας για να σας βοηθήσει άμεσα. Αν είστε νέοι στην Sophos, εγγραφείτε για ένα δωρεάν δοκιμαστικό λογαριασμό 30 ημερών στο Sophos Central, που περιλαμβάνει το Intercept X. Παρακαλούμε, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Sophos Intercept X για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες.

Η Sophos ελπίζει να απολαύσετε την χρήση του Intercept X όσο οι άνθρωποι της εταιρείας απόλαυσαν την δημιουργία και την ανάπτυξη του προϊόντος. Πρόκειται για την πρώτη, από μία νέα σειρά εκπληκτικά ισχυρών επόμενης γενιάς λύσεων της Sophos. Στην Sophos είναι πολύ ενθουσιασμένοι για το επίπεδο που έχουν φτάσει και για όσα βρίσκονται ακόμα στον ορίζοντα για την εταιρεία.

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.