ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Νέα ερευνα της SophosLabs αποκαλύπτει cryptomining malware σε servers NAS παγκοσμίως

Η SophosLabs έδωσε στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα μίας νέας έρευνας της, πάνω σε ένα νέο τρόπο που οι κυβερνοεγκληματίες διανέμουν malware για να βγάζουν χρήματα, “δανειζόμενοι” τον υπολογιστή σας για την εξόρυξη κάποιου κρυπτονομίσματος.

Στην αναφορά του, ο Attila Marosi, Ανώτερος Ερευνητής Απειλών της Sophos ερευνά το κακόβουλο λογισμικό (malware) με την ονομασία Mal/Miner-C, το οποίο χρησιμοποιείται από κυβερνοεγκληματίες για το “κόψιμο” κρυπτονομισμάτων Monero.

Στην εργασία του, ο Attila Marosi εξετάζει τον τρόπο λειτουργίας του Mal/Miner-C και το πόσο αθόρυβα μολύνει τους υπολογιστές των θυμάτων του και επικοινωνεί με host διακομιστές για να εκτελεί εργασίες εξόρυξης κρυφά στο παρασκήνιο. Ένας υπολογιστής από μόνος του μπορεί να μην έχει μεγάλο αντίκτυπο στην διαδικασία “εξόρυξης” ή του “κοψίματος” ενός νομίσματος, ωστόσο ο στόχος των κυβερνοεγκληματιών είναι να μολύνουν όσο το δυνατόν περισσότερους υπολογιστές με το malware τους ώστε να μπορούν να αποκομίσουν την σωρευτική χρηματική αμοιβή από την παρασκηνιακή εργασία εκατοντάδων χιλιάδων μολυσμένων υπολογιστών.

Ο Marosi διερευνά πως χρησιμοποιούνται συσκευές NAS ως διακομιστές διανομής για το malware Mal/Miner-C και εξερευνά τις δραστηριότητες εξόρυξης των κυβερνοεγκληματιών και πόσο αξίζει μία τέτοια επιχείρηση για αυτούς.

Κατεβάστε αυτό εδώ το τεχνικό έγγραφο για να μάθετε για το Mal/Miner-C, πως χρησιμοποιείται για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και πως μπορείτε να βοηθήσετε για να σταματήσουμε τους απατεώνες.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.