ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αναβάθμιση για το Sophos Server Protection

Η Sophos ανακοίνωσε ότι αναβάθμισε το Sophos Server Protection στο Sophos Central, προσθέτοντας επόμενης γενιάς τεχνικές πρόληψης και ανίχνευσης malware για περιβάλλοντα διακομιστών.

Μία καλά θεμελιωμένη ασφάλεια server ξεκινάει με καλή λειτουργική υγιεινή, η οποία περιλαμβάνει και τον περιορισμού του ποιος και τι μπορεί να φτάσει στον διακομιστή, και ποιες εφαρμογές μπορούν να τρέξουν. Τώρα το παραπάνω το έκανε ακόμα πιο εύκολο η Sophos στο Sophos Central Server Protection και περιλαμβάνει:

Ανίχνευση κακόβουλης κίνησης τόσο σε Linux όσο και σε Windows Servers: Το malware συχνά συνδέεται με απομακρυσμένους διακομιστές για περαιτέρω οδηγίες, ενημερώσεις ή το uploading δεδομένων. Το χαρακτηριστικό Malicious Traffic Detection ή MTD, παρακολουθεί την κυκλοφορία για σημάδια συνδεσιμότητας σε γνωστά κακόβουλα URLs. Αν εντοπιστεί κακόβουλη κίνηση, τα ύποπτα εκτελέσιμα αρχεία σαρώνονται σε όλους τους servers με άδεια Sophos Central Server Protection Advanced και μπορούν να μπλοκαριστούν στους διακομιστές Windows.

Περιφερειακός έλεγχος: Για φυσικούς διακομιστές, η καλή λειτουργική υγιεινή θα πρέπει να περιλαμβάνει περιορισμένη πρόσβαση μέσω περιφερειακών συσκευών, συμπεριλαμβανομένου του removable storage, των modems και των συσκευών όπως κινητά τηλέφωνα, tablets ή κάμερες. Με το Sophos Central Server Protection, οι πελάτες μπορούν να παρακολουθούν (άδεια Standard) και να μπλοκάρουν (άδεια Advanced) την χρήση περιφερειακών συσκευών για τους servers τους με ευκολία.

Έλεγχος εφαρμογής: Τώρα μπορείτε να καθορίσετε πολιτικές για να επιτρέψετε ή να μπλοκάρετε συγκεκριμένες κατηγορίες γνωστών εφαρμογών σε servers. Πρόκειται για μία προσθήκη στο χαρακτηριστικό Server Lockdown, το οποίο δεν επιτρέπει σε άλλες εφαρμογές να τρέξουν  πέρα από εκείνες που επιτρέπονται ρητά (μπορεί να εφαρμοστεί και σε διακομιστές Windows με άδειες Advanced).

Κατέβασμα φήμης: Η Sophos παρέχει ένα σκορ αξιοπιστίας για κάθε downloadable αρχείο, βασισμένο σε έρευνες της SophosLabs, και έτσι είστε εξασφαλισμένοι ότι κατεβάζετε μόνο ασφαλή αρχεία στον διακομιστή σας. Η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι τώρα διαθέσιμη είτε με άδειες Standard είτε με Advanced σε διακομιστές Windows.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το Central Server Protection Advanced εδώ. Οι πελάτες του Central Server Protection Advanced θα λάβουν τις παραπάνω ενημερώσεις εντελώς δωρεάν.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.