ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Το Sophos Endpoint Protection κερδίζει 2 βραβεία AAA από τα SE Labs

To Sophos Endpoint Protection βραβεύτηκε με 2 βραβεία AAA από τα SE Labs. Τα κορυφαία αυτά βραβεία είναι τα πιο πρόσφατα από μία σειρά ανεξάρτητων δοκιμών για Μεγάλες επιχειρήσεις και μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις που αναζητούν την καταλληλότερη για αυτές προστασία endpoint. Η Sophos κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμμετέχει σε διάφορες ανεξάρτητες δοκιμές, ώστε να μην χρειάζεται να λάβετε υπόψη σας αυτά που λέει η ίδια ή οι άλλοι προμηθευτές και εταιρείες  για την αποτελεσματικότητα των προϊόντων τους.

Τα SE Labs δημιουργήθηκαν από τον Simon Edwards, τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Dennis Technology Labs, εταιρεία που δεν υπάρχει πια. Ο Simon Edwards είναι επίσης ο πρόεδρος του Anti-Malware Testing Standards Organization (AMTSO) στον οποίο βρίσκονται τόσο η εταιρεία SE Labs όσο και η Sophos μαζί με άλλες εταιρείες και προμηθευτές. Με άλλα λόγια, ο Simon Edwards γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνουν δοκιμές προϊόντων ασφαλείας.

Οι δοκιμές στα SE Labs εκθέτουν τα προϊόντα ασφαλείας σε μία ποικιλία από malware και προσομοιωμένα exploits.  Στην εταιρεία επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν ρεαλιστικές μεθόδους παράδοσης των απειλών (π.χ μέσω attachments σε emails, web downloads κ.ά). Το εργαστήριο δημιουργεί τρεις ξεχωριστές εκθέσεις, μία για μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις (Small Business), μία για μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς (Enterprise) και μία για καταναλωτές (Consumer Endpoint Protection). Το Sophos Endpoint Protection συμπεριλήφθηκε τόσο στην έκθεση Small Business όσο και στην Enterprise.

Η Sophos έλαβε βαθμολογία “ολοκληρωτικής ακρίβειας” 98% και στις δύο εκθέσεις. Το Total Accuracy είναι μία υπολογισμένη βαθμολογία που αντιπροσωπεύει τον βαθμό προστασίας και το ποσοστό των ψευδώς θετικών (false positives).

Οι δοκιμές της εταιρείας SE Labs είναι πολύ σημαντικές για τους αγοραστές προϊόντων προστασίας τερματικών (Endpoint Protection), αφού τονίζουν την ανάγκη για πολλαπλές τεχνολογίες πρόληψης και ανίχνευσης. Στην έκθεση Enterprise μάλιστα τονίζεται ότι τα προϊόντα που πέτυχαν τα καλύτερα αποτελέσματα το κατάφεραν “χάρη στην συνδυαστική τους ικανότητα να μπλοκάρουν κακόβουλα URLs, να διαχειρίζονται exploits και να ταξινομούν σωστά νόμιμες εφαρμογές και ιστοσελίδες”.

Η επιλογή ενός προϊόντος προστασίας endpoint που χρησιμοποιεί πολλαπλές τεχνικές για να σας βοηθήσει να προλαμβάνετε, να εντοπίζετε και να απαντάτε στις απειλές, αποτελεί ζωτικό μέρος της στρατηγικής για την ασφάλεια σας, και στην Sophos είναι ενθουσιασμένοι που οι ανεξάρτητες δοκιμές της SE Labs επαλήθευσαν τις δυνατότητες της Sophos για λογαριασμό των επιχειρήσεων, μεγάλων και μικρομεσαίων. 

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.