ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Τέλος στο ransomware. Η Sophos ανακοίνωσε το Intercept

Η Sophos είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επερχόμενη κυκλοφορία του Sophos Intercept, εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή στην προστασία των τερματικών συσκευών από τις σύγχρονες απειλές. Πρόκειται για την νέα signature-less, anti-hacker, anti-ransomware και anti-exploit τεχνολογία της εταιρείας που περιλαμβάνει root-cause analytics και προηγμένο καθαρισμό malware και η οποία είναι εύκολα διαχειριζόμενη από την κονσόλα διαχείρισης του Sophos Central.

Αναμφίβολα θα έχουν πέσει στην αντίληψη σας πρωτοσέλιδα και επικεφαλίδες άρθρων σχετικών με επιθέσεις ransomware που σπέρνουν την καταστροφή και κοστίζουν σε ετήσια βάση συνολικά σε ανθρώπους εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Με το Sophos Intercept, η εταιρεία ενσωμάτωσε μία ιδιαίτερα ισχυρή προστασία απέναντι στο ransomware, που είναι ικανή να σταματήσει τις επιθέσεις ransomware εν τη γενέσει τους από όπου και αν προέρχονται και να επαναφέρει κατεστραμμένα αρχεία σε μία πρωτύτερα γνωστή και ασφαλή κατάσταση. 

Το Sophos Intercept επίσης περιλαμβάνει προηγμένη τεχνολογία anti-exploit που μπλοκάρει τις απειλές zero-day χωρίς να την ανάγκη τη παραδοσιακής σάρωσης αρχείων ή την ενημέρωση υπογραφών. Επιπλέον, η εταιρεία πρόσθεσε στο εργαλείο δυνατότητα αυτοματοποιημένων ιατροδικαστικών αναφορών που ανιχνεύει τις επιθέσεις στην πηγή της προέλευσης τους και στις ρίζες τους, επισημαίνει τυχόν πρόσθετα σημεία μόλυνσης, παρέχει προηγμένο καθαρισμό malware και προσφέρει οδηγίες για την ενίσχυση της ασφάλειας στον οργανισμό και στην εταιρεία σας.

Το Sophos Intercept επίσης περιλαμβάνει εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη τεχνολογία βαθύ καθαρισμού (Sophos Clean), που κυνηγάει το spyware που άλλα παραδοσιακά προϊόντα AV αποτυγχάνουν να ανιχνεύσουν και ξεριζώνει το βαθιά ενσωματωμένο malware για να κάνει την αποκατάσταση ζήτημα λεπτών.

Όταν κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στην χρονιά, το Sophos Intercept θα μπορεί να εγκατασταθεί κανονικά και παράλληλα με την υπάρχουσα προστασία endpoint που διαθέτετε, για να αποκρούσει άγνωστες παραλλαγές exploit και επιθέσεις stealth που οι παραδοσιακές λύσεις κυβερνοασφαλείας αποτυγχάνουν να εντοπίσουν – και όλα αυτά με τις ελάχιστες επιπτώσεις στην απόδοση του συστήματος.

Το Sophos Intercept θα είναι διαθέσιμο ως μέρος της διαχειριζόμενης από το Sophos Central προϊοντικής γκάμας της εταιρείας με την ονομασία Endpoint Ultimate, με το τελευταίο να συνδυάζει τα Endpoint Advanced και Intercept σε μία δυναμική, ολοκληρωμένη λύση προστασίας τερματικών.

Η Sophos θα διαθέσει το Intercept αργότερα μέσα στο 2016, ωστόσο η εταιρεία προσκαλεί όσους το επιθυμούν να δοκιμάσουν από σήμερα την προηγμένη λύση προστασίας endpoint. Αν είστε ήδη πελάτης Sophos Central, απλώς επικοινωνήστε με τον συνεργάτη σας για να λάβετε ένα δοκιμαστικό κωδικό. Αν είστε νέος στην Sophos, παρακαλούμε εγγραφείτε για έναν δοκιμαστικό λογαριασμό 30 ημερών στο Sophos Central και να ξεκινήσετε. Αργότερα μέσα στην χρονιά πρόκειται να ανοίξει και ένα πρόγραμμα public beta.

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.