ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Corero. Το Automated DDoS Protection Hardware γεμίζει ένα σημαντικό κενό στην Δικτυακή Ασφάλεια

Οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις έχουν σαστίσει με το διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο των κυβερνοαπειλών. Πραγματικά, δεν υπάρχει έλλειψη στις… απειλές, αλλά υπάρχει έλλειψη εκπαιδευμένου προσωπικού ασφαλείας IT για την προστασία απέναντι στις απειλές. Συγκεκριμένα, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς βιώνουν μία έλλειψη σε επαγγελματίες μηχανικούς δικτύου που έχουν δεξιότητες στον μετριασμό κατανεμημένων επιθέσεων άρνησης εξυπηρέτησης υπηρεσιών (DDoS) σύμφωνα με το διακεκριμένο περιοδικό SC Magazine:

“Πιστεύεται ότι η ζήτηση για μηχανικούς δίκτυο με DDoS τεχνογνωσία αυξάνεται λόγω της αύξησης των ογκομετρικών επιθέσεων σε οργανισμούς. Είτε οικοδομούν οι ίδιοι είτε αναθέτουν σε τρίτους τον μετριασμό των επιθέσεων DDoS, οι οργανισμοί και οι εταιρείες χρειάζονται εξειδικευμένους πόρους σε τμήματα IT για να επικεντρωθούν σε εσωτερικές λύσεις ή για να διαχειριστούν ενεργά εταιρείες.”

Πράγματι, οι επιθέσεις DDoS είναι μια αυξανόμενη απειλή, ειδικά στις μέρες μας που οι παραδοσιακές και legacy λύσεις μετριασμού DDoS δεν μπορούν να τις διαχειριστούν τόσο αποτελεσματικά όσο παλιά. Οι παραδοσιακές και συμβατικές legacy λύσεις, όπως οι κεντρικές υπηρεσίες καθαρισμού, στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε υψηλά thresholds και χρειάζονται και την ανθρώπινη παρέμβαση (αν δηλαδή μπορέσετε να βρείτε τους μηχανικούς ασφαλείας που απαιτούνται για να καλύψετε τις συγκεκριμένες θέσεις).

Ευτυχώς, μια νέα γενιά hardware προστασίας ενάντια στις επιθέσεις DDoS είναι διαθέσιμη, και η οποία δεν απαιτεί παρά ελάχιστες παρεμβάσεις σε επίπεδο onsite από ειδικούς μηχανικούς σε θέματα ασφαλείας.

Η αυτοματοποίηση μειώνει τα σφάλματα

Οι DDoS επιθέσεις αυξάνονται τόσο σε πολυπλοκότητα όσο και σε συχνότητα. Όλο και λιγότερες είναι μάλιστα οι μεγάλες, ογκομετρικές επιθέσεις που θα τραβήξουν την προσοχή του προσωπικού ασφαλείας IT προσωπικό ασφαλείας (έρευνα της Corero έδειξε ότι το 93% των επιθέσεων είναι κάτω του 1Gbps). Οι hackers έχουν εξελίξει πολύ τις τεχνικές τους με το να δρομολογούν ειδικά φτιαγμένες χαμηλού επιπέδου, multi-vector επιθέσεις που καταφέρνουν να ξεφεύγουν από τις παραδοσιακές λύσεις καθαρισμού.

Σε αντίθεση με μια αυτοματοποιημένη λύση προστασίας DDoS, ο ανθρώπινος παράγοντας στην ασφάλεια σπάνια είναι σε θέση να ανιχνεύσει granular και χαμηλότεροy επιπέδου επιθέσεις DDoS  που 1) σέρνουν προς τα κάτω την απόδοση του δικτύου και 2) δημιουργούν παραπετάσματα καπνού ώστε οι επιτιθέμενοι να αποκτήσουν πρόσβαση σε κρίσιμης σημασίας πληροφορίες χωρίς να εντοπιστούν.

Οι άνθρωποι κάνουν λάθη και δεν μπορούν να αντιδράσουν όσο γρήγορα χρειάζεται, ενώ αντίθετα το hardware σύστημα προστασίας από επιθέσεις DDoS της Corero με την ονομασία SmartWall Threat Defense System είναι απολύτως αυτοματοποιημένο και ανιχνεύει σχεδόν το 100% των ογκομετρικών επιθέσεων DDoS, πριν εισέλθουν στο δίκτυο σας. Για τις εταιρείες και τους οργανισμούς που έχουν έλλειψη προσωπικού στα τμήματα ασφαλείας IT, η τεχνολογία της Corero προσφέρει τα εξής σημαντικά πλεονεκτήματα:

  • Δεν απαιτεί την περίπλοκη ανάπτυξη/ εγκατάσταση των παραδοσιακών λύσεων προστασίας από DDoS
  • Παρέχει σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένη προστασία. Πρόκειται για μία always-on λύση που δεν απαιτεί την χειροκίνητη ή ανθρώπινη παρέμβαση για να ανιχνεύει και να περιορίζει και να μετριάζει την πλειονότητα των επιθέσεων DDoS.
  • Η συγκεκριμένη λύση είναι εύκολα και πλήρως διαχειρίσιμη από το SecureWatch, μια υπηρεσία της Corero που συνδυάζει state-of-the-art τεχνολογία παρακολούθησης και υποβολής εκθέσεων, μαζί με έμπειρους μηχανικούς, για την υποστήριξη των πελατών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάποια επίθεση.

Ο Stephen Clark, διευθυντής του τμήματος IP Networks στην Block Communications Commercial Telecommunications, ανέφερε ότι η λειτουργία αυτοματισμού της Corero είναι κάτι που δεν προσφέρει κανένας άλλος προμηθευτής:

“Εκτιμούμε ιδιαίτερα την αυτόματη λειτουργία μετριασμού των επιθέσεων. Το Κέντρο Επιχειρήσεων Ασφαλείας της Corero παρακολουθεί τις συνθήκες για μας και ανταποκρίνεται αναλόγως. Η ομάδα μας καταγράφει και ελέγχει την κίνηση, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για αυτό. Απλώς το στήνουμε, και το ξεχνάμε.”

Σε γενικές γραμμές, το προσωπικό ασφαλείας σε κάθε επιχείρηση χαιρετίζει την προσέγγιση της Corero με το SmartWall επειδή τους δίνει περισσότερο χρόνο για να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν άλλες απειλές από τον κυβερνοχώρο.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.