ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Απλή, always-on κρυπτογράφηση αρχείων με το νέο SafeGuard Encryption 8 – τώρα με Synchronized Security

Στην Sophos, παραμένουν πιστοί στην δέσμευση τους να προσεγγίζουν τα πολύπλοκα προβλήματα με φρέσκια ματιά. Τον Νοέμβριο, η εταιρεία ανακοίνωσε την Synchronized Security: τώρα πια ασφάλεια δεν σημαίνει αποσπασματικά εργαλεία και αντιδράσεις σε προειδοποιήσεις. Με την συγχρονισμένη ασφάλεια, οι λύσεις ασφαλείας σας επικοινωνούν μεταξύ τους, τόσο κατά μήκος του δικτύου όσο και στα τερματικά, για να μετριαστούν οι κίνδυνοι και να αποφευχθεί η απώλεια δεδομένων άμεσα.

Ένα εξελιγμένο πρόγραμμα ασφαλείας δεν θα πρέπει να περιορίζεται στην ασφάλεια σε επίπεδο firewall ή σε επίπεδο endpoint – τα αρχεία σας χρειάζονται προστασία επίσης, όπου και αν βρίσκονται, ανά πάσα στιγμή. Για αυτό το Sophos SafeGuard Encryption 8 –που διατέθηκε πρόσφατα- προσφέρει αυτόματη, always-on και σε επίπεδο αρχείου κρυπτογράφηση σε τερματικά, φορητές συσκευές και σε χώρους αποθήκευσης στο σύννεφο (cloud storage) – τόσο στην πλατφόρμα Windows, όσο και σε Mac, iOS ή Android.

Πλέον, η κρυπτογράφηση σε επίπεδο αρχείου δεν σημαίνει μακροχρόνιες εγκαταστάσεις από διαχειριστές ή επιλογή των αρχείων που θα κρυπτογραφηθούν ένα, ένα με το χέρι. Τα αρχεία των χρηστών σας ξεκινούν από προ-επιλογή με το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας, για να παραμείνουν οι ευαίσθητες πληροφορίες τους μακριά από λάθος χέρια, και από εκεί, μπορούν να επιλέξουν να αφαιρέσουν συγκεκριμένα αρχεία. Ακόμα καλύτερα, τα πάντα έχουν γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικά και εύκολα με την συγχρονισμένη ασφάλεια, την συντονισμένη τεχνολογία αντιμετώπισης περιστατικών της Sophos.

Η εμπιστοσύνη τριών διαστάσεων προσφέρει την πιο ασφαλή κρυπτογράφηση σε επίπεδο αρχείου που είναι διαθέσιμη

Οι περισσότερες τεχνολογίες κρυπτογράφησης, βασίζονται σε “εμπιστοσύνη σε επίπεδο χρήστη” (user-level trust), όπου ελέγχεται η ταυτότητα ενός χρήστη, για να δοθεί στο εν λόγω πρόσωπο πρόσβαση στα κατάλληλα δεδομένα. Παρόλα αυτά, αν τα διαπιστευτήρια του χρήστη βρίσκονται σε κίνδυνο (π.χ έχουν κλαπεί), τότε είναι εύκολο για κάποιον hacker να αποκτήσει πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα δεδομένα. Το Sophos SafeGuard Encryption 8 πηγαίνει τον έλεγχο ταυτότητας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο με το να επαληθεύει την εμπιστοσύνη στις τρείς διαστάσεις – σε επίπεδο χρήστη, εφαρμογής και συσκευής. Οπότε ακόμα και αν ένας hacker καταφέρει να αποσπάσει τα διαπιστευτήρια σας, δεν θα είναι σε θέση να διαβάσει τα κρυπτογραφημένα δεδομένα αν χρησιμοποιεί κάποια ξένη εφαρμογή ή συσκευή. Αυτό το επίπεδο ελέγχου ταυτότητας είναι το πρώτο στην βιομηχανία, και είναι διαφανές προς τον χρήστη. Η μόνη φορά που οι τελικοί χρήστες θα αντιληφθούν ότι τα αρχεία τους προστατεύονται από κρυπτογράφηση, είναι όταν προσπαθήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κάτι που δεν θα έπρεπε.

Η κρυπτογράφηση συνεργάζεται άψογα με την συγχρονισμένη ασφάλεια

Η κρυπτογράφηση πάντα αποτελούσε μία βασική λύση για την προστασία των δεδομένων, αλλά τώρα, ενεργοποιήθηκε και σαν μία τεχνολογία προστασίας ενάντια στις απειλές, μέσω της ενοποίησης της με τις δυνατότητες συγχρονισμένης ασφάλειας της Sophos. Για παράδειγμα, αν κάποιο endpoint ανιχνεύσει κάποιο κίνδυνο, η κατάσταση υγείας του συστήματος αλλάζει από πράσινη σε κόκκινη, ώστε να δείξει ότι το σύστημα αυτό δεν είναι πλέον αξιόπιστο. Δεν έχει σημασία πως μπήκαν, οι εισβολείς σταμάτησαν επιτόπου σε εκείνο το σημείο, δίχως να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα.

Μόλις επιλυθεί το ζήτημα, και η κατάσταση της υγείας του τερματικού επιστρέψει στο πράσινο, τα κλειδιά κρυπτογράφησης αντικαθιστούνται και ο χρήστης ανακτά την πρόσβαση του σε όλα τα κρυπτογραφημένα δεδομένα που βρίσκονται στο σύστημα. Η ίδια εύκολη και αυτόματη προστασία εφαρμόζεται σε όλα τα τερματικά και τα αρχεία στο δίκτυο σας.

Το SafeGuard Encryption 8 προσφέρει επόμενης γενιάς προστασία δεδομένων κατά μήκος όλης της επιχείρησής σας, από τα κινητά τηλέφωνα και τα tablets, έως τα endpoints και το cloud storage. Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ήδη διαθέσιμη από την Sophos. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το SafeGuard Encryption 8 από εδώ και περισσότερα για την Συγχρονισμένη Ασφάλεια στην ιστοσελίδα sophos.com/heartbeat.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.