ΠΡΟΪΟΝΤΑ

To Sophos Mobile Security έφτασε στο iOS!

Ως εταιρεία ασφαλείας, πολλές φορές η Sophos δέχεται την ερώτηση: “Και τι γίνεται με το Sophos Antivirus για iPhones και iPads;”. Η Sophos θα ήθελε να έχει έτοιμη την απάντηση, ωστόσο το μοντέλο ανάπτυξης του iOS, δεν επιτρέπει το είδος της αλληλεπίδρασης με το λειτουργικό σύστημα που απαιτείται για την δημιουργία ενός αποτελεσματικού προγράμματος anti-virus.

Ειδικότερα, για να ικανοποιεί τις προϋποθέσεις για το App Store, ένα app περιορίζεται στο δικό της sandbox, οπού υποτίθεται ότι δεν πρέπει να διαβάζει ή να “έρχεται σε επαφή” με άλλες εφαρμογές ή να παρακάμπτει τους εμπορικούς ελέγχους της Apple.

Κάτι τέτοιο, καθιστά αδύνατο για ένα anti-virus να αναλύσει άλλες εφαρμογές ή να συνδεθεί στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα για να σαρώνει αρχεία αφού έχουν κατέβει αλλά προτού χρησιμοποιηθούν. Με άλλα λόγια, ακόμα και αξιόπιστες εταιρείες και προμηθευτές, δεν μπορούν να διαθέσουν εφαρμογές που κάνουν, αυτό που περιμένει κάποιος από ένα anti-virus – εκτός και αν πραγματοποιηθεί  jailbreaking στο τηλέφωνο, που ανοίγει όμως την πόρτα σε άλλους κινδύνους από μόνο του.

Παρόλα αυτά, η αυστηρή προσέγγιση της Apple που έχει στόχο να προστατεύσει το οικοσύστημα της, καθιστά πολύ δύσκολο για τους κυβερνοεγκληματίες να εισχωρήσουν στα κρυφά malware στα iPhones και iPads, οπότε και οι συσκευές της Apple έχουν βιώσει ένα σχεδόν ασήμαντο κλάσμα από τα προβλήματα που ταλανίζουν το οικοσύστημα του Android.

Φυσικά, κανένα οικοσύστημα δεν είναι απολύτως ασφαλές απέναντι σε επιτιθέμενους και κυβερνοεγκληματίες, και η Apple διαθέτει συχνά ενημερώσεις του iOS, για να αντιμετωπίσει τις ευπάθειες και τα τρωτά σημεία του λειτουργικού της συστήματος και να κρατήσει τους κακούς μακριά από αυτό. Δεν θα ήταν ωραίο να υπήρχε ένα εργαλείο που ελέγχει και εξηγεί γιατί θα έπρεπε να αναβαθμίσετε ή να ενημερώσετε το κινητό σας; Ειδικά, αν σας έλεγε όλα όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε, χωρίς να χρειάζεται να εντρυφήσετε μέσα από πολλές σελίδες τεχνικού περιεχομένου και συμβουλών ασφαλείας.

Η τελευταία λοιπόν προσθήκη στην γκάμα των δωρεάν εργαλείων της Sophos, είναι το Sophos Mobile Security for iOS, το οποίο κάνει ακριβώς τα παραπάνω, και πολλά άλλα:

  • OS Advisor: Σας ειδοποιεί όταν έχετε μείνει πίσω στις ενημερώσεις σας. Ο Σύμβουλος παρέχει λεπτομέρειες σχετικές με τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος και εξηγεί τα πλεονεκτήματα ασφαλείας της νέας ενημέρωσης.
  • Authenticator: Διαχειρίζεται τα one-time passwords για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (Two-Factor Authentication), αλλιώς γνωστής και ως επαλήθευση δύο βημάτων (Two-Step Verification), ώστε να συνδέεστε με μεγαλύτερη ασφάλεια σε υπηρεσίες της Google, στο Facebook, στην Amazon κ.ά.
  • Secure QR Code Scanner: Μπλοκάρει κακόβουλο περιεχόμενο που ενδεχομένως να παραμονεύει για κωδικούς QR, επισημαίνοντας παράλληλα τυχόν ζητήματα πριν επισκεφτείτε την ιστοσελίδα ή το περιεχόμενο και δώσετε τα στοιχεία και τα δεδομένα σας σε λάθος άτομα.

Γιατί δεν βλέπετε το Sophos Mobile Security for iOS από μόνοι σας; Μεταβείτε στην ιστοσελίδα δωρεάν εργαλείων της Sophos και κατεβάστε το app σήμερα κιόλας.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.