ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Sophos ανακοίνωσε το Sophos Mobile Control 6.1

Φορητές συσκευές… όλοι έχουν. Τις χρησιμοποιούμε καθημερινά –και μερικές φορές για αρκετές ώρες της ημέρας – για ολοένα πιο παραγωγικά και εντυπωσιακά πράγματα, όπως να συνθέτουμε μουσική, να ζωγραφίζουμε, να σερφάρουμε στο Internet, να επικοινωνούμε ή ακόμα και να βγάζουμε selfies, αλλά και για να κάνουμε και άλλα δημιουργικά πράγματα.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων πάντως, τις χρησιμοποιούμε στην δουλειά –για να διαβάζουμε ηλεκτρονικά μηνύματα που αφορούν στην δουλειά μας, για να βλέπουμε και να διαμοιραζόμαστε αρχεία, για να ελέγχουμε spreadsheets, να κάνουμε σημειώσεις ή αλλαγές της τελευταίας στιγμής σε παρουσιάσεις και βεβαίως για να έχουμε πρόσβαση στο εταιρικό intranet και ούτω καθεξής.

Όμως με την έκρηξη της χρήσης των φορητών συσκευών σε εταιρείες και επιχειρήσεις έρχεται και ο αναπόφευκτος πονοκέφαλος της εξασφάλισης ότι όλα τα ευαίσθητα και εμπιστευτικά εταιρικά δεδομένα και πληροφορίες παραμένουν ασφαλείς. Κανονισμοί για την προστασία των δεδομένων θα πρέπει να τηρούνται πολιτικές ασφαλείας ενώ και η πνευματική ιδιοκτησία θα πρέπει να παραμείνει ασφαλής και εμπιστευτική.

Καθώς οι συσκευές σε έναν οργανισμό πολλαπλασιάζονται, τα καταπονημένα και ανεπαρκή σε ανθρώπινο δυναμικό τμήματα IT θα πρέπει να εργάζονται σκληρά για να διατηρήσουν τον έλεγχο. Οι εργαζόμενοι φέρνουν στις εταιρείες τα δικά τους smartphones και υπολογιστές για να εργάζονται, και περιμένουν το ίδιο επίπεδο πρόσβασης με τις συσκευές εταιρικής ιδιοκτησίας, κάτι που βεβαίως είναι αρκετό για να κάνει οποιονδήποτε διαχειριστή IT να έχει εφιάλτες!

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει το ζήτημα, και για να συνεχίσει να επιτρέπει στους χρήστες να εργάζονται όπως επιθυμούν ώστε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο παραγωγικοί, είναι να βρει μία λύση που μπορεί να διαχειριστεί όλες τις συσκευές με μία ασφαλής, ιδιαίτερα απλή λύση που δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Και το Sophos Mobile Control 6.1 κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα.

Η Sophos είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το νέο Sophos Mobile Control 6.1, που εκτός από την διαχείριση των παραδοσιακών συσκευών Android, iOS και Windows Phone μπορεί να διαχειριστεί και φορητούς υπολογιστές, tablets και σταθερούς υπολογιστές desktop με λειτουργικό σύστημα Windows 10 από την ίδια κονσόλα. Κάτι τέτοιο, σας επιτρέπει να αισθάνεστε ήρεμοι γνωρίζοντας ότι έχετε μία ομοιόμορφη εταιρική πολιτική ασφαλείας, τόσο για τις εταιρικές όσο και για τις ιδιόκτητες συσκευές, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για τηλέφωνα, laptops ή desktop υπολογιστές.

Ακόμα και αν εργολάβοι, σύμβουλοι ή υπάλληλοι φέρουν στο γραφείο κάποιον προσωπικό φορητό υπολογιστή με Windows 10, η εγγραφή, η παροχή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η πρόσβαση σε εταιρικούς πόρους πραγματοποιείται μέσω μερικών κλικ από την κονσόλα διαχείρισης. Επιπλέον, είναι εξίσου απλό για τον χρήστη να αφαιρέσει έναν υπολογιστή από τον έλεγχο της εταιρείας, όταν η πρόσβαση στα εταιρικά δεδομένα δεν είναι πια απαραίτητη.

Απομονώστε τον εαυτό σας, και τους χρήστες σας

Μία πρόσθετη επιπλοκή με την χρήση ιδιόκτητων προσωπικών συσκευών σε εταιρικά δίκτυα, είναι η εξασφάλιση ότι τα στοιχεία και τα δεδομένα των επιχειρήσεων παραμένουν ασφαλή και βρίσκονται σε ξεχωριστό μέρος από τις προσωπικές πληροφορίες στην συσκευή. Οι χρήστες επιθυμούν τα προσωπικά τους δεδομένα να παραμείνουν ιδιωτικά ενώ οι εταιρείες επιθυμούν από την άλλη να ελέγχουν την πρόσβαση στα ευαίσθητα δεδομένα τους.

Το Sophos Mobile Control 6.1 σας δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσετε εύκολα ισχυρά κρυπτογραφημένα containers για έγγραφα, emails, calendars ή επαφές κατά μήκος διαφορετικών εκδόσεων λειτουργικών συστημάτων και διαφορετικών συσκευών. Αν μία συσκευή εισέλθει σε κατάσταση κινδύνου ή χαθεί ή κλαπεί, η πρόσβαση στα εταιρικά δεδομένα που βρίσκονται σε αυτά τα containers μπορεί άμεσα να αφαιρεθεί από το προσωπικό IT της εταιρείας. Μάλιστα, το Sophos Mobile Control 6.1 σας επιτρέπει να δημιουργήσετε περιορισμούς ελέγχου πρόσβασης με βάση τον χρόνο, την γεωγραφική τοποθεσία ή το WiFi.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι όταν ένας χρήστης φύγει από την εταιρεία, ο διαχειριστής IT μπορεί πολύ απλά να καταργήσει την πρόσβαση στα containers, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγει σε περισσότερο ακραίες κινήσεις, όπως το να σβήσει ολόκληρη την συσκευή. Οι συλλογές φωτογραφιών, τα ringtones ή η μουσική του χρήστη μπορούν να παραμείνουν απολύτως ασφαλείς.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι με το Sophos Mobile Control 6.1 απαιτείται λιγότερος χρόνος και σημαντικά λιγότερος κόπος για να διαχειρίζεστε τις συσκευές, ωστόσο συνεχίζεται να επιτρέπετε στους χρήστες/ εργαζομένους να είναι παραγωγικοί με τις φορητές συσκευές τους στην επιχείρηση σας, όπως κανονικά θα έπρεπε, και χωρίς να έχετε να αντιμετωπίσετε κανέναν από τους συναφείς κινδύνους.

Διαβάστε περισσότερα για Sophos Mobile Control. Μπορείτε να δοκιμάσετε το demo τώρα!

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.