ΠΡΟΪΟΝΤΑ

“Κολλήσατε” malware; Κατεβάστε το Sophos Clean

Αν είχατε την εντύπωση ότι από μόνο του το antivirus είναι αρκετό για να παραμείνετε ασφαλής από τις σημερινές προηγμένες απειλές malware, τότε ενδεχομένως είναι απαραίτητο να πάρετε και δεύτερη γνώμη.

Το σημερινό κακόβουλο λογισμικό (malware) είναι δύσκολο στην ανίχνευση και δύσκολο στην απομάκρυνση ενώ δυσκολεύει σημαντικά και την αποκατάσταση. Η Sophos εκτιμάει ότι λιγότερο από το 10% των δειγμάτων που αναλύονται από την SophosLabs αποτελεί ήδη γνωστό malware. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα θέλατε να στοιχηματίσετε με τέτοια απόδοση, και ουσιαστικά να τζογάρετε με την ασφάλεια endpoint σας!

Το Sophos Next-Generation Endpoint Security χρησιμοποιεί signature-less ανίχνευση απειλών και δυνατότητες ανταπόκρισης για να σας προστατεύει καλύτερα ενάντια σε απειλές zero-day, ενάντια σε προηγμένες απειλές και το crypto-ransomware που μπορεί να αποφύγει τις παραδοσιακές, signature-based λύσεις ασφάλειας τερματικών.

Τώρα, η Sophos προσθέτει ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο στο οπλοστάσιο της. Η εταιρεία ονόμασε τα επόμενης γενιάς εργαλεία ανίχνευσης και αφαίρεσης malware, Sophos Clean.

Όταν η Sophos προχώρησε στην εξαγορά της SurfRight των περασμένο Δεκέμβριο, γνώριζε ότι θα εξαγόραζε μία εξαιρετική εταιρεία με καινοτόμο τεχνολογία για να συμπληρώσει την ηγετική, επόμενης γενιάς λύση προστασίας τερματικών της. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, η Sophos απέκτησε και το δημοφιλές εργαλείο σάρωσης και αφαίρεσης malware της SurfRight, Hitman Pro, το οποίο χρησιμοποιείται από περισσότερους από 23 εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ανάμεσα σε επευφημίες και διακρίσεις από εταιρείες που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην βιομηχανία, το Hitman Pro πρόσφατα έλαβε την διάκριση Q1 2016 MRG Effitas 360 Degree Assessment, αφού ήταν ένα από τα πέντε εργαλεία που πιστοποιήθηκαν ότι εξουδετερώνουν επιτυχώς και αποκαθιστούν όλες τις απειλές σε δοκιμές real-world.

Τώρα, η Sophos βασιζόμενη στην κορυφαία τεχνολογία του Hitman Pro, δημιούργησε το Sophos Clean, το οποίο χρησιμοποιεί behavioral analytics, forensics και συλλογική νοημοσύνη για να ανίχνευση και να αφαιρέσει όλα τα ίχνη των απειλών malware που το antivirus που χρησιμοποιείτε μπορεί να μην ανιχνεύσει.

Ανθεκτικό malware επιτίθεται σε κρίσιμης σημασίας αρχεία του συστήματος ή σε boot records για να χειραγωγήσει το λογισμικό Windows ή το λογισμικό antivirus, ακόμα και πριν ξεκινήσει η εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος. Το Sophos Clean μπορεί να απομακρύνει και να αφαιρέσει επίμονες απειλές μέσα από το λειτουργικό σύστημα και να αντικαταστήσει τους μολυσμένους πόρους των Windows με τις ασφαλείς αρχικές εκδόσεις των αρχείων. Οι απόπειρες επανα-μόλυνσης του συστήματος μπλοκάρονται ενεργά ωσότου η αναχαίτιση και η αποκατάσταση της απειλής ολοκληρωθεί.

Το Sophos Clean είναι αποτελεσματικό, αλλά και γρήγορο

Με ελάχιστο αποτύπωμα μεγέθους μόλις 11MB, το Sophos Clean μπορεί να σαρώσει και να αποκαταστήσει μολύνσεις σε λιγότερο από πέντε λεπτά, επειδή μπορεί να διακρίνει αμέσως τις ασφαλείς εφαρμογές από το λογισμικό malware μέσω προηγμένης ανάλυσης της συμπεριφοράς. Επιπλέον ελέγχει μέσου της βάσης δεδομένων της Sophos στο cloud για αξιόπιστες εφαρμογές μειώνοντας σημαντικά τις περιπτώσεις false positive.

Η σάρωση on-demand, δεν απαιτεί εγκατάσταση, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις μόλυνσης με ransomware ή σε περιπτώσεις όπου το malware χειραγωγεί το εγκατεστημένο λογισμικό antivirus και τις ενημερώσεις του.

Το Sophos Clean τρέχει παράλληλα με οποιαδήποτε προστασία antivirus έχετε ήδη. Μπορείτε να σαρώσετε το σύστημα απευθείας από ένα USB flash drive, από δίσκο CD ή DVD ή από το NAS.

Απλά. Γρήγορα. Καθαρίστε! Κατεβάστε την δοκιμαστική έκδοση των 30 ημερών του Sophos Clean σήμερα κιόλας.

Μπορείτε να δαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.