ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η συσκευή Sophos XG Firewall κερδίζει προτάσεις των Fortinet, Dell SonicWall και άλλων σε δοκιμές απόδοσης!

Το Miercom, ένα κορυφαίο ανεξάρτητο κέντρο δοκιμών, πραγματοποίησε πρόσφατα μία συγκριτική δοκιμή συσκευών UTM/ NextGen Firewall από κορυφαίες εταιρείες δικτυακής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των Sophos, Fortinet, Check Point, Dell SonicWALL και WatchGuard.

Η εταιρεία Miercom έτρεξε ένα εκτεταμένο σύνολο από τεστ, συμπεριλαμβανομένης μίας δοκιμής που αφορούσε στο ωμό firewall throughput σε ποικιλία μεγεθών realworld πακέτων δεδομένων. Η Sophos είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα, αφού η συσκευή XG 135w ξεπέρασε σε απόδοση παρόμοια ανταγωνιστικά μοντέλα σε όλες τις δοκιμές και μάλιστα με σημαντική διαφορά!

Η συσκευή Sophos XG 135w απέδωσε -με ενεργοποιημένο το firewallthroughput στα 6560Mbps, που είναι 67,7% υψηλότερο από τον μέσο όρο των άλλων ανταγωνιστικών προτάσεων.

 

Η Miercom επίσης μέτρησε την απόδοση υπό συνθήκες πραγματικού κόσμου (real world), με μία ποικιλία από σημαντικά χαρακτηριστικά ασφαλείας ενεργοποιημένα, όπως είναι τα IPS, application control και antivirus. Η συσκευή XG 135w βρέθηκε στην κορυφή κάθε μίας από τις δοκιμές, συμπεριλαμβανομένης και της πλέον απαιτητικής δοκιμής, στην οποία όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας ήταν ενεργοποιημένα:

Σε full UTM mode, η Sophos XG 135w έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στην απόδοση. Το throughput της ξεπέρασε τις ανταγωνιστικές προτάσεις κατά 31,3%.

Με τις μοντέρνες εφαρμογές web να θέτουν ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις στα όρια των συνδέσεων firewall, η Miercom έτρεξε επίσης μία σειρά από απαιτητικά τεστ σύνδεσης, τα οποία είναι ιδανικά για να αποκαλύπτουν προβλήματα απόδοσης και bottlenecks που προέρχονται από ανεπαρκή RAM και ταχύτητα επεξεργασίας.

Και πάλι, η Sophos XG 135w αποδείχτηκε ότι προσφέρει εξαιρετική αξία – με υψηλής απόδοσης τεχνολογία multi-core της Intel και γενναιόδωρη ποσότητα RAM- παρέχοντας ένα άνευ προηγουμένου πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστικών λύσεων firewall.

Το μέγιστο CCPS ήταν κατά 88,5% υψηλότερο από τον μέσο όρο του ανταγωνισμού.  To μέγιστο UTM μειώθηκε κατά 10000 CCPS, και ήταν κατά 92% υψηλότερο του μέσου όρου απόδοσης των ανταγωνιστικών προτάσεων.  Το ποσοστό ταυτόχρονων συνδέσεων ήταν εξαιρετικά υψηλό, ενώ επιπλέον δεν μειώθηκε παρά ελάχιστα όταν εφαρμόστηκαν όλα τα χαρακτηριστικά UTM.

 

Συμπερασματικά

Η Sophos είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα της συγκριτικής δοκιμής, ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα για την εταιρεία. Εξάλλου, όπως λέει η εταιρεία δημιούργησε τις σειρές συσκευές XG και SG Series για να προσφέρει την κορυφαία, state-of-the-art απόδοση, με χαρακτηριστικά μάλιστα που άλλες εταιρείες δεν προσφέρουν καν, όπως είναι οι υψηλής απόδοσης πολυπύρηνοι επεξεργαστές της Intel, η χρήση solid state drives για τις ανάγκες της αποθήκευσης και άφθονη RAM.

Πολύ απλά, η Sophos προσφέρει τον καλύτερο λόγο απόδοσης/ τιμή στην αγορά, και η συγκριτική δοκιμή της Miercom απλώς το επιβεβαιώνει. Κατεβάστε τα πλήρη στοιχεία και τα αποτελέσματα της δοκιμής της Miercom από εδώ.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.