ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ακολουθήστε αυτές τις βέλτιστες πρακτικές για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας στο cloud

Υπάρχουν πολλές λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με την ασφάλεια στο σύννεφο (cloud), και το κακό ξεκινάει από την βασική παρανόηση σχετικά με το “τι είναι πραγματικά το σύννεφο”.

Στην ουσία το cloud είναι οτιδήποτε φιλοξενείται και στο οποίο έχουμε πρόσβαση εικονικά. Συστήματα webmail όπως το Gmail και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter, βρίσκονται στο σύννεφο. Κυριολεκτικά, ολόκληρο το Internet βρίσκεται στο cloud!

Όπως οι ειδικοί της Sophos εξηγούν σε μία νέα λευκή βίβλο, που περιγράφει τις βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια στο σύννεφο (cloud computing), το βασικότερο πράγμα για να θυμάστε είναι ότι όταν τοποθετείτε τα δεδομένα σας στο σύννεφο, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε πως προστατεύονται. Δεν θα πρέπει να υποθέτετε ότι για την ασφάλεια των δεδομένων σας έχει λάβει τα μέτρα του κάποιος άλλος για εσάς.

Για να σας βοηθήσουμε να λάβετε τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσετε τα περιουσιακά στοιχεία σας που βρίσκονται online, το δωρεάν whitepaper της Sophos ορίζει τα διαφορετικά μοντέλα (ή τύπους) cloud, και τα μοναδικά οφέλη και τις προκλήσεις που έχει κάθε τύπος. Επιπλέον προσφέρει συμβουλές για να εφαρμόσετε τις βέλτιστες πρακτικές ασφαλείας.

Το whitepaper επίσης ερευνά τις Amazon Web Services (AWS) και το κοινό μοντέλο ευθύνης –εξηγεί τα είδη ασφαλείας που παρέχει το AWS, και σας συμβουλεύει για το είδος της ασφάλειας που θα πρέπει να εφαρμόσετε από μόνοι σας.

Sophos UTM: αρθρωτή ασφάλεια που ενσωματώνεται αυτομάτως με το AWS cloud

Το Sophos UTM με Auto Scaling σας παρέχει ολοκληρωμένη ασφάλεια, από το δικτυακό τείχος ασφαλείας έως στο antivirus για τερματικές συσκευές σε ένα μοναδικό, αρθρωτό σύστημα. Το Sophos UTM ενσωματώνεται με την υποδομή AWS για να παρέχει μέγιστη διαθεσιμότητα και επεκτασιμότητα. Απλοποιεί την ασφάλεια IT και σας εξοικονομεί χρήματα συνδυάζοντας πολλαπλές λύσεις ασφαλείας, ενώ παράλληλα αυξάνει την ορατότητα μέσω λεπτομερών αναφορών και αρχείων καταγραφής συμβάντων.

Η Sophos είναι ένας προηγμένης βαθμίδας τεχνολογικός συνεργάτης των υπηρεσιών Amazon Web Services (AWS) και τα προϊόντα ασφαλείας της προστατεύουν χιλιάδες πελατειακά περιβάλλοντα που τρέχουν σε AWS. Επιπλέον, η Sophos έχει λάβει την διάκριση AWS Security Competency.

Περισσότερα μπορείτε να μάθετε στο sophos.com/AWS.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.