ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ξεκινώντας με την διαχείριση της φορητότητας στην επιχείρηση

Οι φορητές συσκευές είναι απαραίτητες για τον σύγχρονο εργαζόμενο πληροφορικής. Σύμφωνα με την έρευνα Forrsights Workforce Employee Survey, το 74% των εργαζομένων πληροφορικής χρησιμοποιούν δύο ή περισσότερες συσκευές για να εργάζονται, συμπεριλαμβανομένων σταθερών υπολογιστών (desktops), φορητών υπολογιστών (laptops), smartphones και tablets.

Πολλοί από αυτούς τους εργαζομένους χρησιμοποιούν την ίδια συσκευή για να διαχειρίζονται και να εκπληρώνουν τα προσωπικά και επαγγελματικά τους καθήκοντα αλλά εξακολουθούν να θέλουν να διατηρούν τα προσωπικά και τα εταιρικά δεδομένα τους ξεχωριστά.

Στην εποχή της επιχειρησιακής φορητότητας ή της φορητότητας στις επιχειρήσεις (EMM, Enterprise Mobility Management), οι οργανισμοί και οι εταιρείες χρειάζονται ορατότητα και έλεγχο πάνω σε όσους μετακινούν τα εταιρικά τους δεδομένα, και με ποιες εφαρμογές και συσκευές.

Μία λύση διαχείρισης επιχειρησιακής φορητότητας μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις, τις εταιρείες και τους οργανισμούς να αφήσουν τις περιοριστικές πολιτικές συσκευών και περιεχομένου και να κινηθούν προς τα ασφαλή περιβάλλοντα όπου τα δεδομένα προστατεύονται και παράλληλα είναι εύκολα προσβάσιμα από οπουδήποτε για τους εργαζόμενους που βρίσκονται on-the-go.

Το έργο της ασφάλειας επιχειρησιακών φορητών συσκευών αφορά στην ουσία τρεις βασικές ανάγκες:

  • Την προστασία του χρήστη και της συσκευής
  • Την προστασία της πρόσβασης στο εταιρικό δίκτυο ή στο επιχειρησιακό δίκτυο
  • Την προστασία των εταιρικών δεδομένων

Και φυσικά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, χρειάζεστε μία εύκολη στην χρήση λύση που σας επιτρέπει να επιτύχετε τους στόχους σας με τους διαθέσιμους πόρους σας.

Οι λύσεις EMM στοχεύουν στις συσκευές smartphone και στις συσκευές tablet και θα πρέπει να υποστηρίζουν πολλά διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. Τα βασικά συστατικά μίας λύσης EMM περιλαμβάνουν: διαχείριση φορητών συσκευών, διαχείριση εφαρμογών για φορητές συσκευές, ασφάλεια για φορητές συσκευές καθώς και διαχείριση περιεχομένου φορητών συσκευών.

Κατεβάστε δωρεάν την Λευκή Βίβλο “Getting Started With Enterprise Mobility Management”, για να δείτε πως μπορείτε να δημιουργήσετε μία αποτελεσματική στρατηγική EMM για να ενδυναμώσετε το εργατικό δυναμικό σας ενώ παράλληλα διατηρείτε τα εταιρικά δεδομένα σας ασφαλή.

Sophos Mobile Control

Το Sophos Mobile Control είναι ο απλούστερος τρόπος για να ενεργοποιήσετε την ασφαλή φορητή παραγωγικότητα και συνεργατικότητα στην επιχείρηση σας. Το Sophos Mobile Control είναι μία ανεξάρτητη λύση ασφαλείας για φορητές συσκευές, που όμως μπορεί και παράλληλα να ενσωματωθεί με το Sophos UTM και το Sophos SafeGuard Encryption για να προσφέρει την πλέον ολοκληρωμένη προστασία φορητών συσκευών που είναι διαθέσιμη στην αγορά σήμερα. 

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.