ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Οι επαγγελματίες reviewers χαρακτηρίζουν το Sophos Home, “εκπληκτικό”, “απλό” και “εξαιρετικό”

Το Sophos Home είναι η δωρεάν λύση ασφαλείας της Sophos για όλη την οικογένεια, και αν και είναι διαθέσιμη για μόλις μερικούς μήνες, η ανταπόκριση ήταν εξαιρετικά θετική.

Τόσοι οι ήρωες του home IT αλλά και οι επαγγελματίες διαχειριστές συστημάτων, που δοκίμασαν το Sophos Home, δήλωσαν “ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι”, ενώ κάποιος μάλιστα χαρακτήρισε την κίνηση της Sophos, να προσφέρει σε όλους ένα εμπορικής-κλάσης προϊόν ασφαλείας, “εκπληκτική”.

Διάφοροι επαγγελματίες reviewers από σεβαστές τεχνολογικές εκδόσεις όπως το PC Magazine και ZDNet συμπεριέλαβαν το Sophos Home στις δοκιμές τους, και τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων τους, ήταν εξίσου θετικά. Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα είπαν οι επαγγελματίες reviewers μέχρι στιγμής για το Sophos Home.

Από το PC Magazine

Πολύ καλές βαθμολογίες από ανεξάρτητα εργαστήρια. Εξαιρετικές βαθμολογίες στις δικές μας δοκιμές anti-phishing και μπλοκαρίσματος κακόβουλων URLs. Απλό, καθαρό περιβάλλον εργασίας. Ισχυρές δυνατότητες απομακρυσμένης παρακολούθησης και διαχείρισης. Προστατεύει συστήματα Windows ή Mac”.

Το PC Magazine έδωσε στο Sophos Home βαθμολογία συντάκτη “Άριστο” (Excellent), επισημαίνοντας ότι τα “εργαστήρια του το λατρεύουν”, κυρίως για τον τρόπο που το Sophos Home αποδίδει στις δοκιμές με third-party anti-malware, στις δοκιμές anti-phishing καθώς και στις δοκιμές απόδοσης.

Το Sophos Home “είχε εξαιρετική απόδοση” σε δοκιμές που αξιολογούν το πόσο καλά μπλοκάρει κακόβουλες διευθύνσεις (URLs) από ιστοσελίδες που φιλοξενούν malware και από ιστοσελίδες phishing.

Επίσης το PC Magazine σχολίασε θετικά την ευχρηστία και τις δυνατότητες απομακρυσμένης διαχείρισης του Sophos Home, λέγοντας πως η κονσόλα διαχείρισης (το dashboard) επιδεικνύει μία “ευχάριστη απλότητα”.

Από το ZDNet

Δοκιμάζω το Sophos Home εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, και μέχρι στιγμής το βρήκα απλό στην χρήση, αξιόπιστο και όχι βαρύ σε πόρους συστήματος. Επίσης εντόπισε και το παραμικρό malware που είχα την δυνατότητα να του ρίξω. Σαν να μην έφταναν αυτό, το Sophos Home ποτέ δεν με ενόχλησε για αναβάθμιση σε κάποιο προϊόν που θα πρέπει να πληρώσω”.

Στην αξιολόγηση του, το ZDNet επισημαίνει το πόσο εύκολο είναι να εγκαταστήσετε το Sophos Home στον υπολογιστή σας στο σπίτι, είτε είναι Windows, είτε Mac. Απλώς, κάντε εγγραφή χρησιμοποιώντας το email σας, κατεβάστε και εγκαταστήστε το Sophos Home και τελειώσατε.

Το ZDNet αναφέρεται στην δυνατότητα διαχείρισης της ασφάλειας έως και δέκα υπολογιστών λέγοντας ότι πρόκειται για ένα “εξαιρετικό χαρακτηριστικό”.

Απλώς στείλτε ένα σύνδεσμο από το dashboard σε οποιονδήποτε θέλετε να διαχειριστείτε την ασφάλεια (σε κάποιο οικογενειακό μέλος, σε φίλους ή γείτονες) και θα είστε σε θέση να διαχειριστείτε την ασφάλεια του υπολογιστή τους, από τον λογαριασμό σας στο Sophos Home χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε web browser.

Το Sophos Home αυτομάτως προστατεύει τους υπολογιστές από ιούς, ιστοσελίδες phishing και κακόβουλα downloads. Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο dashboard (στον πίνακα ελέγχου) για απειλές που έχει καθαρίσει, για μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες ή για πιθανώς ανεπιθύμητες εφαρμογές (PUAs).

Από χρήστες σαν εσάς

Υπάρχει ένα ακόμη χαρακτηριστικό του Sophos Home, το οποίο έχει λάβει εξαιρετικές αξιολογήσεις από τους χρήστες – το ότι προστατεύει τα παιδιά μέσω του ενσωματωμένου χαρακτηριστικού web-filtering, το οποίο σας επιτρέπει να μπλοκάρετε τις κακόβουλες ιστοσελίδες.

Περιττό να αναφέρουμε ότι η Sophos πήγε το θέμα ένα βήμα παραπέρα για ακόμη μία φορά. Μου αρέσει το γεγονός ότι μπορεί να παρακολουθώ και να διαχειρίζομαι υπολογιστές απευθείας από ένα web interface. Μπορείς μάλιστα πραγματικά να εφαρμόσεις συγκεκριμένα φίλτρα ιστοσελίδων αν τα παιδιά σου έχουν τους δικούς τους υπολογιστές ή αν δεν θέλεις να επισκέπτονται συγκεκριμένες ιστοσελίδες” δήλωσε ο Brian C., διαχειριστής δικτύων.

Η λήψη και η εγκατάσταση του Sophos Home είναι γρήγορη και απλή και το περιβάλλον χρήσης είναι απλό, κατανοητό και εύχρηστο. Η αξία αυτού του συστήματος είναι ανεκτίμητη, δεδομένου ότι προστατεύει τους υπολογιστές σου από όλα τα στοιχεία που παραμονεύουν εκεί έξω. Ευχαριστώ την Sophos που δημιούργησε ένα ακόμη εξαιρετικό προϊόν” δήλωσε ο DeWayne N., ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης.

Απλούστατο στην εγκατάσταση και με εκπληκτική λειτουργικότητα, ειδικά για προϊόν που είναι δωρεάν. Θα μπορούσε κάποιος πολύ εύκολα να σε χρεώσει για κάτι τέτοιο, αλλά είναι εκπληκτικό που δεν το κάνατε!!:) δήλωσε το μέλος στην ιστοσελίδα Spiceworks, Kaiju Nexus.

Όπως λέει το ZDNet: “Γιατί να πληρώσεις για μία λύση antivirus, όταν μπορείς να έχεις εξαιρετική προστασία χωρίς να πληρώσεις το παραμικρό;”. Επιπλέον, η Sophos δεν πρόκειται να σας ενοχλήσει ποτέ με διαφημίσεις για να αναβαθμίσετε ή για να αγοράσετε μία paid έκδοση του προϊόντος. Δωρεάν, σημαίνει, δωρεάν!

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα sophos.com/home για να εγγραφείτε, και να ξεκινήσετε να προστατεύετε όλη σας την οικογένεια.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.