ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Sophos στο Mobile World Congress: Ασφαλίζοντας το Internet of Things

Το Internet of Things (ή IoT) αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς για να συμπεριλάβει ένα πρωτοφανή αριθμό συνδεδεμένων συσκευών. Όλες οι έξυπνες συσκευές που συνδέονται στο Internet χρειάζεται να ασφαλιστούν, αλλά δυστυχώς, η ασφάλεια φαίνεται να βρίσκεται χαμηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων των κατασκευαστών IoT και των developers.

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα καταναλωτικών και βιομηχανικών εφαρμογών για το Internet of Things: από φορετές συσκευές (wearables), τηλεοράσεις, θερμοστάτες και είδη φωτισμού, έως κάμερες ασφαλείας, αντλίες έγχυσης φαρμάκων, μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, παιχνίδια, και αυτοκίνητα και πολλά άλλα.

Πολλές συσκευές του είδους δεν προστατεύονται ή διαθέτουν υποτυπώδης ασφάλεια, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κίνδυνοι για την ασφάλεια των δεδομένων, των προσωπικών πληροφοριών και των κωδικών ασφαλείας των χρηστών.

Ο James Lyne, Επικεφαλής της Έρευνας για την Ασφάλεια σε παγκόσμιο επίπεδο της Sophos, μίλησε και τόνισε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα κατά την διάρκεια του keynote του στο Mobile World Congress 2016, που πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως στις 25 Φεβρουαρίου στην Βαρκελώνη, στην Ισπανία.

Η Sophos είχε έντονη παρουσία στο Mobile World Congress, και πέρα από την ομιλία του James Lyne στο Hall 4 (Conference Village), είχε το δικό της περίπτερο (5H31) στο Hall 5, όπου ειδικοί της εταιρείας συζητούσαν με άλλους ειδικούς της βιομηχανίας αλλά και εκπροσώπους εταιρειών και οργανισμών καθώς και με τον απλό κόσμο για τις βραβευμένες τεχνολογίες ασφάλειας και διαχείρισης της εταιρείας.

Δείτε παρακάτω την ομιλία του James Lyne στο Mobile World Congress 2016.

 

Ο James Lyne ασχολήθηκε με το Internet of Things και στην περσινή του ομιλία στο Mobile World Congress 2015, όπου μέσα σε ελάχιστα λεπτά κατάφερε να “χακάρει” ένα Android tablet που ήταν συνδεδεμένο στο Internet μέσω WiFi για να καταγράψει video και audio, με στόχο να επιδείξει πόσο ανασφαλείς είναι οι κάμερες CCTV που χρησιμοποιούν ασθενή ή καθόλου κωδικούς ασφαλείας, και μπορούν να παραβιαστούν από την άκρη του κόσμου.

Δείτε παρακάτω την περσινή ομιλία του στο MWC 2015, γιατί και αυτή είναι καταπληκτική.

 

Για να μάθετε περισσότερα για τους τρόπους που η Sophos ασφαλίζει φορητές συσκευές και προστατεύει τα εταιρικά δεδομένα χωρίς να μειώνει την απόδοση καθυστερώντας την εργασία των χρηστών, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: sophos.com/mobile.

Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε την δωρεάν εφαρμογή ασφαλείας της Sophos για το Android καθώς και μία ευρεία γκάμα δωρεάν εργαλείων στο sophos.com/forfree

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.